julia7 29.06.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 (edytowane) Jakoś nie mogę się doczytać, czy postawienie na terenie dzierżawionego Ośrodka Wypoczynkowego wymienionych w temacie budowli wymaga jakiejś zgody przez Urząd Miasta? To bardzo pilna sprawa.Dziękuję za pomocjulka Edytowane 12 Maja 2010 przez julia7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 29.06.2006 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Art.3. Ilekroć w ustawie jest mowa o:5) tymczasowym obiekcie budowlanym - należy przez to rozumieć obiekt budowlany przeznaczony do czasowego użytkowania w okresie krótszym od jego trwałości technicznej, przewidziany do przeniesienia w inne miejsce lub rozbiórki, a także obiekt budowlany niepołączony trwale z gruntem, jak: strzelnice, kioski uliczne, pawilony sprzedaży ulicznej i wystawowe, przekrycia namiotowe i powłoki pneumatyczne, urządzenia rozrywkowe, barakowozy, obiekty kontenerowe; Art.29.1. Pozwolenia na budowę nie wymaga budowa:12) tymczasowych obiektów budowlanych, niepołączonych trwale z gruntem i przewidzianych do rozbiórki lub przeniesienia w inne miejsce w terminie określonym w zgłoszeniu, o którym mowa w art. 30 ust. 1, ale nie później niż przed upływem 120 dni od dnia rozpoczęcia budowy określonego w zgłoszeniu; zwolnienie to nie dotyczy obiektów, które mogą znacząco oddziaływać na środowisko w rozumieniu przepisów o ochronie środowiska; Art.30.1. Zgłoszenia właściwemu organowi wymaga:1)1 budowa, o której mowa w art. 29 ust. 1 pkt 1-3, pkt 5-19 i pkt 21; a co w zgłoszeniu odsyłam już do prawa budowlanego albo urzedupozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julia7 29.06.2006 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Robercie dziękuję No przecież to czytałam ale, dlaczego nie zauważyłam Rozkojarzona jestem przed urlopem jula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts