yaro 29.06.2006 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Witam A co sądzicie o takim projekcie??? http://www.dominanta.pl/projektowanie_domow_projekt_domu_kubus.html Zona twierdzi ze stodoła bez wyrazu a mi sie coraz bardziej podoba A i chyba koszta budowu nie bedą ogromne to na + a jakie minusy????? Pozdrawiam i czekam na konstruktywne opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 29.06.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Dach prosty więc tani, drogie bedzie wykończenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 29.06.2006 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Dach prosty więc tani, drogie bedzie wykończenie. czemu? wykonczenie bedzie takie jakie zalozy sobie Inwestor czyli pelen wachlarz mozliwosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 29.06.2006 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Mi sie nawet podoba zastanowilabym sie czy dawac takie pookragle schody czy moze zrobic dwubiegowe (duzo wygodniejsze od zabiegowych) - mozeliwosc chyba jest zastanowilabym sie nad pustka nad salonem (ktore to pustki osobiscie bardzo lubie ) ale nie w tym przypadku chyba - raz odbiera to powierzchnie pokojom na poddaszu - a jednoczesnie jest na tyle niewielka i waska ze obawiam sie ze... nie bedzie ozdoba salonu a raczej bedzie wygladac jak wielki "komin" W pokojach na poddaszu (po lewej stronie) zrobilabym wneki na szafy - tak jak teraz gdy wypadaja w osi drzwi wyglada to paskudnie (i to jest min. powod dla ktorych nie powinno sie projektowac drzwi tuz przy scianie ) zabawny pomysl z tym "minikorytarzykiem" na balkon z dwoch pokoi - ale to dodatkowy koszt 2ch sztuk drzwi (po likwidacji pustki pewnie byla by po prostu sciana dzielaca te dwa pomieszczenia (nie wiem czy tak by nie bylo lepiej) na parterze - nie wiem po co w gabinecie garderoba - i satnowczo bym ja zlikwidowala na rzecz powiekszenia pom gospodarczego !!! (niecale 4 metry to maleństwo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 29.06.2006 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 a przepraszam zobaczylam ze pom gosp sa dwa - szkoda ze oba malenkie zamieast jedno a wygodne Ale ogolnie projekt fajny - pytanie czy pasuje ci na dzialke? (dobry - nawet bardzo dobry - projekt na dzialke z wjazdem od poludnia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 29.06.2006 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 a przepraszam zobaczylam ze pom gosp sa dwa - szkoda ze oba malenkie zamieast jedno a wygodne Ale ogolnie projekt fajny - pytanie czy pasuje ci na dzialke? (dobry - nawet bardzo dobry - projekt na dzialke z wjazdem od poludnia) Dzieki za podpowiedzi,bardzo ciekawe Na działke mam wjazd od wschodu,balkon i salon od południa,ale to mi odpowiada Co do schodów to myslałem nad nie zabudowanymi do sufitu,wtedy widok z tego "smiesznego balkonika bylby całkiem ciekawy A i jeszcze chciałbym wyprostowac ta sciane w jadalni tak by ja powiekszyc i zlikwidowac ten podcien W sypialni tej duzej chciałbym polikwidowac t scianki działowe i zrobic duza łazienke i garderobe cos w stylu pokoju kapielowego miejsca relaksu a w pokoju rekraaxcyjnym gabinet, komp te sprawy To narazie tyle co chciałbym zmienic na poczatek ,moze cos podpowicie czekam i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 30.06.2006 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 03.07.2006 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 04.07.2006 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 13.10.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Ja też się przymierzam do tego projektu. Co prawda kombinuje tyle zmian że w końcu to będzie projekt indywidualny. Ale Kubuś mi bardzo przypasował. Pustka nad salonem w stylu komin to w istocie durny pomysł. Ja jednak tak samo jak zielonooka gustuje w pustkach więc mam zamiar wyciąć cały pokój nad salonem.Poza tym garaż będzie dwustanowiskowy więc stracone miejsce na poddaszu w miejscu pustki pojawi się nad garażem. Moje uwagi generalne do projektu. Jak na taką całkiem sporą chałupkę to pomieszczeń nazwijmy to "technicznych" jest za mało. Brakuje mi przede wszystkim pralni i pomieszczenia przy garażu w którym mogę składować szpargały ogrodnicze. To maleństwo za garażem to niewystarczające pomieszczenie. Pomyślcie sobie o tych wszystkich rowerach nartach kosiarkach i hustawce ogrodowej. Ja osobiście nie mam zamiaru oddac mojego miejsca parkingowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 13.10.2006 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Ja też się przymierzam do tego projektu. Co prawda kombinuje tyle zmian że w końcu to będzie projekt indywidualny. Ale Kubuś mi bardzo przypasował. Pustka nad salonem w stylu komin to w istocie durny pomysł. Ja jednak tak samo jak zielonooka gustuje w pustkach więc mam zamiar wyciąć cały pokój nad salonem. Poza tym garaż będzie dwustanowiskowy więc stracone miejsce na poddaszu w miejscu pustki pojawi się nad garażem. Moje uwagi generalne do projektu. Jak na taką całkiem sporą chałupkę to pomieszczeń nazwijmy to "technicznych" jest za mało. Brakuje mi przede wszystkim pralni i pomieszczenia przy garażu w którym mogę składować szpargały ogrodnicze. To maleństwo za garażem to niewystarczające pomieszczenie. Pomyślcie sobie o tych wszystkich rowerach nartach kosiarkach i hustawce ogrodowej. Ja osobiście nie mam zamiaru oddac mojego miejsca parkingowego. Całkiem ciekawe uwagi. Projekt juz kupiłem i zadaptowałem do moich potrzeb. Pustka nad salonem bedzie,dodatkowo likwiduje tą okragła scianke przy schodach tak wiec z tego balkoniku na pietrze bedzie widok praktycznie na cały parter Scianki te w "kominie" nad salonem bedzie wykonczona chyba tak - ta scianka po lewej stronie: http://www.hoffmanowska.pl/francuska_sciana%20wewnetrzna.JPG Z tej cegły bedą tez wykonczone scianki działowe na parterze. Co do braku pomieszczen technicznych i garazy to ja bede miał dobudowana wiate koło garazu, mysle ze sie pomieszcze ze wszystkim> Inne zmiany to jeszcze wyprostowanie sciany w salonie powiekszam salon kosztem tarasu i te wszystkie okna na tej scianie beda balkonowe No i jeszcze na pietrze połaczenie duzej sypialni z duzym pomieszczeniem (zrobionym z łazienki dwóch garderób) bedzie taki mój pokój kapielowo rekracyjny. Super bedzie to wygladało biorac pod uwage ze te wsztstkie pomieszczenia na poddaszu nie sa ograniczone sufitami tylko skosy sa do samej kalenicy sper mozna to wykonczyc!!!!!!! To tyle i mysle ze bedzie to sympatycznie wygladało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 13.10.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 No super! Kiedy będę mogła Cię odwiedzić na budowie? Ściana z cegły wygląda super. Wszystko jednak zależy od tego czy pasuje do wnętrza i jak się komponuje z resztą wykończenia. Ta sypialnia to super sprawa. Może uda Ci się wcisnąć tam saunę U mnie niestety nie przejdzie - mam inne kierunki świata, więc tą część domu wolę odpuścić na rzecz dzieciaka. Ja raczej szykuje się na pokój obok pustki - ten nad kuchnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 13.10.2006 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 No super! Kiedy będę mogła Cię odwiedzić na budowie? Ściana z cegły wygląda super. Wszystko jednak zależy od tego czy pasuje do wnętrza i jak się komponuje z resztą wykończenia. Ta sypialnia to super sprawa. Może uda Ci się wcisnąć tam saunę U mnie niestety nie przejdzie - mam inne kierunki świata, więc tą część domu wolę odpuścić na rzecz dzieciaka. Ja raczej szykuje się na pokój obok pustki - ten nad kuchnią. Dzieki ze Ci sie podoba Z odwiedzinami moze byc problem, narazie jest u mnie pole i juz 9 miesiac załatwiam papiery i jeszcze konca nie widac Ale jak cos bedzie to dam znac Co do sauny to zona mnie molestuje ze musi byc ale ja raczej nastawiam sie na kabine parowa z prysznicem i biczami wodnymi, mysle ze sauna to taki gadzet choc ja tez bardzo lubie Wnętrza beda raczej minimalistycze tz jak najmniej mebli tylko to co niezbedne w jasnych kolorach które beda kontrasowały z ciemna podłoga drewniana olejowana i schodami metalowymi surowymi ewentualniwe polakierowanymi na czarno Zobaczymy co wyjdzie ale mysle ze bedzie super w niedrogich pieniadzach bo uwazam ze za takia samea kase mozna wykonczyc super jak i zepsuc całe wnetrze Tylko trzeba miec smak Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 13.10.2006 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 No pod względem kolorystycznym to superowo. Też tak mam teraz w mieszkaniu i mam zamiar mieć w domku. Co do biczów wodnych - jak zamierzasz zapewnić takie ilości ciepłej wody? Co do sauny - słuchaj żony - dobrze prawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 27.07.2007 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Witajcie. Po 17 miesiacach biurokracji, wyliczeń i innch pierduł zaczynam !!!!!!! Właśnie wytyczyli mi budynek,jutro kopanko i betonowanko Mam pełne pory ze strachu jak to wyjdzie Ale do odwaznych świat nalezy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 27.07.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 yaro trzymam kciuki chyba jednak uda Ci się wybudować przede mną więc odwiedziny nadal wchodzą w grę ja również dopiero teraz załatwiłam wszystkie papiery powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 30.07.2007 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Witam Zalane Pzodrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 15.06.2008 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 efilo, yaro i jak wasze budowy? Mąż znalazł ten projekt, wydaje nam się ciekawy. Chętnie zobaczylibyśmy ten dom na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 17.06.2008 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 efilo, yaro i jak wasze budowy? Mąż znalazł ten projekt, wydaje nam się ciekawy. Chętnie zobaczylibyśmy ten dom na żywo Witam Niestety jestem na etapie fundamentów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts