rafal9 29.06.2006 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Jak groźny jest brak podbitki i ile czasu można spokojnie pozostawić wykończony i zamieszkały budynek bez podbitki? Na razie mam gniazdo wróbli gdzieś pomiędzy wełną a styropianem.Obawiam się coby nie pojawił się jakiś groźniejszy gość (np. szerszenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzejzs 29.06.2006 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Problemem mogą być rzeczywiście ptaki i owady. Myślę że najbardziej niebezpieczny okresem jest wiosna i okres zakładania gniazd. Nie miałem podbitki przez ok 3/4 roku i niec sie nie stało, ale ominąłem wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jinx 29.06.2006 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 A my u klienta ni zamontowali pdbitki ponieważ nie miał środków a na wiosne musieliśmy zakłądać mu dachówkę tam gdzie nie było podbitki w sumie około 100szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafgam 29.06.2006 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Obawiam się coby nie pojawił się jakiś groźniejszy gość (np. szerszenie). Albo kuny - jestem po walce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benyś 29.06.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Jak byście dobrze przymocowali te dachówki to nie zakladalibyście ich drugi raz mimo braku podbitki a że jesteście papraki to będziecie je zakładać jeszcze nie jeden raz nawet jak zrobicie podbitkę! a swoją drogą ciekawe co którą dachówkę mocowaliście ? co 10 czy co 20? skrajne też z pewnością nie widziały żadnych wkrętów. i nie wmawiajcie ludziom że dachówki spadły bo nie bylo podbitki to że znalazly się na ziemi (100 szt.) !! Swiadczy o tym że nie mocowaliście ich prawie wcale! wiem co piszę bo sam mieszkam kilometr od morza i znam co to sztorm jeszcze nigdy nie spadła mi żadna dachowka nawet po sztormie a wykonuję dachy już przeszło 25 lat ! i nie piszcie takich bzdetów jak nie chce się Wam mocować dachówek bo po tym co napisałem tylko glupi lub naiwny może wam uwierzyć w takie brednie. Nie pozdrawiam bo przez takich jak Wy tylko spadają ceny bo psujecie rynek swoją fachową robocizną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jinx 29.06.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Głupek z ciebie, ale takich też trzeba szanowac.Jeżeli powiesz mi ,że każdą jedną dachówkę nawiercasz i wkręcasz wkrętem to ty dopier predniepiszesz.Jak nie ma deskowania ani folii na której wiatr traci siłę to proszę powiedz mi jak zamontować dachówkę "dużą" falę pocowaną wkrętem co drugą aby wiatr zachodni o sile około 90-110km/h w otwartej przestrzeni nie zerwie nic.I wiezsz to ty ludzią kit wciskasz mówiąc że montujesz każdą dachókę. Nawet producenci na szkoleniach i sympozjach mówią aby montować dachówki skrajne a pozostałe czymają zamki.Jezeli się mylę to podpowiedz jak to zrobić a jeżli piszę prawdę to oczekuję przeprosin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 30.06.2006 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 jinx, chyba nie tylko skrajne. Wydaje mi się, że powinienes mocować co 10- tą. nawet jak nie ma pełnego deskowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 30.06.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 a co ma deskowanie i folia do braku podbitki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acent 30.06.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 a co ma deskowanie i folia do braku podbitki ? "fala uderzeniowa" nie podwiewa dachówki od dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 30.06.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Nie mam podbitki na jednej części domu (wyższej) oraz nie mam mocowanych dachówek na żadne wkręty. Dom stoi na skraju pożądnej górki i już nie jeden wicher przeszedł, taki że drzewa łamało a dachówka jak leżała tak leży. A jak przejdzie trąba powietrzna to czy dachówki będą mocowane chocby na 10 wkrętów to i tak polecą. Ale podbitka nie ma tu nic do rzeczy tyle, że przy kryciu folią to może się podziurawić (folia oczywiście). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 30.06.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Dachówki skrajne: mocuje się każdą, a dachówki normalne w zależności od pochylenia dachu np przy pochyleniach ok 42-45st co czwartą, piątą. Mocowanie to żaden problem ki również koszt. Sprężyny lub spinki niewiele kosztują.Mówienie że zamki same trzymaja sprawdza się w normalnych warunkach, bez bardzo silnych wiatrów, bo niby co do góry dachówka nie poleci. Ale na wypadek jak zawieje mocowania się przydają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 30.06.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 a co ma deskowanie i folia do braku podbitki ? "fala uderzeniowa" nie podwiewa od dachówki dołu. mam na mysli to, że nawet jeśli ktoś nie zrobił (jeszcze) podbitki, to deskowanie i folie pod dachówkami przeciez ma......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acent 30.06.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 deskowanie OK.ale folia to marne zabezpieczenie przed silnym wiatrem (może sie porwać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 30.06.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Jak groźny jest brak podbitki i ile czasu można spokojnie pozostawić wykończony i zamieszkały budynek bez podbitki? Na razie mam gniazdo wróbli gdzieś pomiędzy wełną a styropianem. Obawiam się coby nie pojawił się jakiś groźniejszy gość (np. szerszenie). Nie miałem podbitki przez 1,5 roku od wybudowania domu. Teraz jestem w trakcie jej mocowania. Tej wiosny miałem 3 gniazda szpaków i dom osra... dookoła. Nigdy więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlo1 30.06.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Z braku podbitki miałem pełne podwórko styropianu wydziobanego przez ptaki. Po dokładnych oględzinach okazało się że na szczytach mam wydziobane wielkie dziury między tynkiem na styropianie a ścianą. Cholerne ptaszyska!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 30.06.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Głupek z ciebie, ale takich też trzeba szanowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 30.06.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 a że jesteście papraki to będziecie je zakładać jeszcze nie jeden raz Jak ja to lubię...piękna wymiana zdań, rzeczowe argumenty. Wysublimowany język Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaroMan.. 30.06.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 czymaja...lojejkujejku....a co to za monstrum gramatyczne????? DaroMan.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 30.06.2006 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 czymaja...lojejkujejku....a co to za monstrum gramatyczne????? DaroMan.. A ktoś tak to tu napisał??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brams 30.06.2006 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 czymaja...lojejkujejku....a co to za monstrum gramatyczne????? DaroMan.. A ktoś tak to tu napisał??!! Eee tam, trzepiacie sie pierduł , a potpitka lepiej, żeby była. Ptaszor czy głodna mysz (chyba wszystkie takie przed żniwami) potrafi zredukować grubość docieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts