Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomocy... co zrobić z deskami sosnowymi???

Manta

Recommended Posts

Mam wielki problem, otóż przywiozłem oststnio parę metrów desek sosnowych na podłogę leżały 4 lata schły i co?? stolarz wytarł cztery deski i pokazał mi jakieś malutkie kanaliki mówiąc, że drzewo nadaje się na rozpałkę SĄ ROBALE, :evil: co robić??jak z tym walczyć?? i czy można z tym walczyć :-? p o m o c y

stosunkowo tani jest hylotox, litr chyba 10 zł i pędzlem go na całą powierzchnię nanieść, raczej wstrzykiwanie środka w każdy otwór to niemożliwe a napewno męczące 8) . Ja używałem go przy renowacji mebli i dobry był chociaz smierdzial strasznie. Mam też pytanie czy po tym jak już wszystkie deski są zarobaczone opłaca sie wogóle w nie inwestować bo kanaliki po spuszczelu będą na całej grubości deski raczej wiec na podłodze chyba bedzie to widac okropnie :cry: .Nie bedziesz chyba szpachlował ich potem? :wink: a grubościówka bedzie zbierac kolejne warstwy aż zostaną zapałki :-?

obym sie mylił !

strach ma wielkie oczy......................Chyba stolarz który mi robi te deseczki nie jest zbyt uczciwy, wytarł cztery deski pokazał mi jedną i powiedział, że nadają się na ognisko no i może część na szalunki :o

Na następną wizytę u stolarz zabrałem człowieka który troszkę się na tym zna a że stolarz był troszeczkę zajęty pozwoliliśmy sobie poszperać na "naszym" stosie desek i zobaczyliśmy, że trzy pozostałe są w stanie idealnym :D jak majstrowi pokazaliśmy te deseczki powiedział, że i tak co czwarta będzie "robaczywa", hahaha

ale to i tak sukces z szalunku deski trafią spowrotem do domu

wszystkich trzeba pilnować :evil: