Manta 29.06.2006 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Mam wielki problem, otóż przywiozłem oststnio parę metrów desek sosnowych na podłogę leżały 4 lata schły i co?? stolarz wytarł cztery deski i pokazał mi jakieś malutkie kanaliki mówiąc, że drzewo nadaje się na rozpałkę SĄ ROBALE, co robić??jak z tym walczyć?? i czy można z tym walczyć p o m o c y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 29.06.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Ciezka bedzie walka z ta walka z robalami, tym bardziej jezeli tych desek nie jest duzo, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Manta 30.06.2006 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 desek jest duuużo to parę metró sześciennych......miało być z tego ok 100 metrów kwadratowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Manta 30.06.2006 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Czy nikt nie wie co z tym fantem zrobić???...pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 30.06.2006 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 - można uzyć trutki, robota Syzyfa. W każdy otwór wlewać strzykawką - mozna impregnować cisnieniowo - wiekszośc się wytłucze - no i podobno truc jakimś gazem popytaj w stolarniach i w renowacji mebli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek661 30.06.2006 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 stosunkowo tani jest hylotox, litr chyba 10 zł i pędzlem go na całą powierzchnię nanieść, raczej wstrzykiwanie środka w każdy otwór to niemożliwe a napewno męczące . Ja używałem go przy renowacji mebli i dobry był chociaz smierdzial strasznie. Mam też pytanie czy po tym jak już wszystkie deski są zarobaczone opłaca sie wogóle w nie inwestować bo kanaliki po spuszczelu będą na całej grubości deski raczej wiec na podłodze chyba bedzie to widac okropnie .Nie bedziesz chyba szpachlował ich potem? a grubościówka bedzie zbierac kolejne warstwy aż zostaną zapałki obym sie mylił ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Manta 05.07.2006 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 strach ma wielkie oczy......................Chyba stolarz który mi robi te deseczki nie jest zbyt uczciwy, wytarł cztery deski pokazał mi jedną i powiedział, że nadają się na ognisko no i może część na szalunki Na następną wizytę u stolarz zabrałem człowieka który troszkę się na tym zna a że stolarz był troszeczkę zajęty pozwoliliśmy sobie poszperać na "naszym" stosie desek i zobaczyliśmy, że trzy pozostałe są w stanie idealnym jak majstrowi pokazaliśmy te deseczki powiedział, że i tak co czwarta będzie "robaczywa", hahaha ale to i tak sukces z szalunku deski trafią spowrotem do domu wszystkich trzeba pilnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 11.07.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Wygrzac w suszarni. Od temperatury powinno te trafić.[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts