Krzych B. 07.02.2002 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2002 Szukam informacji na temat jakości okuć montowanych w oknach. Czy ktoś może coś na ten temat powiedzieć? W większości montowane są okucia ROTO lub WINKHAUS lub SIEGENIA. Proszę o informacje, które z tych trzech zasługują na miano najlepszych i dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacul 07.02.2002 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2002 Wszystkie wymienione przez Ciebie firmy robią to jak najlepiej, i chyba nie ma między nimi jakiś zasadniczych różnic.Oczywiście są różnice chociażby w oprawianiu puszki zawiasowej, ale co fachowiec to inna opinia na ten temat. Mnie najbardziej podobają się Maco z uwagi na m.in. mimośrodową regulację docisku listwy.Proponowałbym raczej zwrócić uwagę na poszczególne modele danego producenta-tu różnice bywają już znaczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
empi 08.02.2002 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2002 Znajomy handlowiec powiedział mi, że Winkhausa robią w Polsce i z o wiele gorszych materiałów niż Segenia (on sprzedaje te drugie). Do Roto się nie czepiał. Moja stolarka będzie z Roto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 24.08.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Ja za to slyszalam ze Roto wycofuja sie powoli z Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 24.08.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 ble ble ble Roto sie wycofuje Winkhaus jako jedyny robi okucia w Polsce - inni nie Jakie to ma realnie znaczenie? Użytkowo żadne - chyba ze podatni jesteście na marketingowe udowadnianie wyższości jednych nad drugimi - tak jak kiedyś słynny skecz JSS o wyższości Świat Wielkiej Nocy nad Świętami Bożego Narodzenia Będziesz konserwował okucia - wytrzymają dziesięciolecia Będziesz traktował je delikatnie - wytrzymają dziesięciolecia...itd Odrobine dystansu do tego co wciskają Wam handlowcy Poza tym jaki macie wpływ na zamontowanie okuć u danego producenta? Żaden. On współpracuje np. z Winkhasem i nie zamontują Wam na życzenie Roto czy Siegeni czy GU czy innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 24.08.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Mnie najbardziej podobają się Maco z uwagi na m.in. mimośrodową regulację docisku listwy. A jest w jakimś okuciu niemimośrodowa regulacja docisku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts