zuzowamama 29.06.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Pisze tutaj bo tu najwięcej Was jest. Wypełniam jeszcze!!-na jutro - wniosek o zwrot vatu za budowę. I chyba wszystko zrobiłam źle. Otóż KAŻDA pozycję z faktury wypisałam OSOBNO... Czy to żle czy fatalnie? Co robić? sumować? Jak to do cholery jest? Czy z 1 faktury bez wzgl na PKW się sumuje i sie wpisuje np. poz: 1, 2, ,3 itd i wartość brutto i wartość vatu? Czyli tyle ile faktur tyle pozycji? Czy może zostawić tak jak jest? Czy mnie z tym ze skarbówki wywalą na zbity pysk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.06.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 ile faktur - tyle pozycji, oddadzą Ci do poprawki ponieważ maja tak skonstruowany program ze musieliby sami to przepisywac ... z faktury spisujesz pozycje1,2,3 ...10 odrzucając to co sie nie nalezy (np. folie, wapno etc ..) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzowamama 29.06.2006 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 ale przyjmą???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.06.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 ale przyjmą???? mysle ze przyjma nie wiem ile masz pozycji i o jaką kwote "walczysz" ale masz juz teraz o wiele prostsza buchalterie i mysle ze warto jeszcze 2 godziny poswiecic dla tej kasy ... powodzenia pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ultima 29.06.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Nie mają prawa nie przyjąć. Składasz na sekretariat jeden egzemplarz a na drugim (dla Ciebie) poproś o pieczęć z datą wpływu. Mają natomiast obowiązek sprawdzić Twój wniosek i wezwać Cię do uzupełnienia braków i poprawek. Wynika to z Kodeksu Postępowania Administracyjnego i dotyczy wszystkich urzędów, także skarbowych. Są nawet sytuacje kiedy urzędnik musi przyjąć wniosek wyrażony werbalnie a nie pisemnie i sporządzić na tę okoliczność protokówł. Ale to już inna historia i nie dotyczy raczej tematów budowlanych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzowamama 29.06.2006 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 pewnie tak zrobię, wydrukuje co mam, a drugie zrobie jak mówicie że w jednym zsumowane pozycje. Tylko jak mam na f-rze np. pozycje: 1,4,6,11,12,13,16 to mnie sie w tę kratkę nijak te numerki nie zmieszcząi co wtedy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.06.2006 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 ...Tylko jak mam na f-rze np. pozycje: 1,4,6,11,12,13,16 to mnie sie w tę kratkę nijak te numerki nie zmieszczą i co wtedy??? piszesz wyłacznie nr - y pozycji czyli cyfry - bez nazw materiału - więc sie zmieszczą drobnym druczkiem (jesli "wyjda" poza kratke - trudno) poza tym licz sie z tym ze US to skoryguje .... i nie byłby urzedem skarbowym zeby Ci az tyle pozycji zostawił ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzowamama 29.06.2006 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 ale mnie sie te cyfry nie mieszcza, robie na kompie w programie podatki...podzielic to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.06.2006 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 jesli program nie pozwala Ci na pisanie poza rubryka - podziel z dopiskiem c.d. poz nr ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzowamama 29.06.2006 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 dziekuje, kochani jestescie strasznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Alina Lozowska 15.07.2006 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Mam kłopot z następującą pozycją: PKWIU 26.64.10-00.00 kleje i fugi 26.64.10-00.11. W zestawieniu do odliczenia figurują artykuły z nr 26.6. Czy te wyżej przeze mnie wymienione mieszczą sie w tej grupie?? pozdrawiam Alina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.07.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 jesli Ci to w jakis sposób pomoze, to kleje i fugi odliczałem, nie zastanawiając sie w jakiej grupie sie mieszczą ... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzowamama 15.07.2006 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 ja też odliczyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts