Aruchna 30.06.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Witam wszystkich,Mam działeczkę usytuowaną przy niewielkiej rzeczce, (strumyczek); przy warunkach zabudowy architekt zwrócił uwagę na to że w/g prawa wodnego "chyba" nie wolno budować 50m od cieku wodnego. Czy ktoś wie jak ta sprawa wyglada albo co z tym fantem zrobić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 30.06.2006 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 te 50 metrów to prawda ale nie wiem przypadkiem czy marszałek województwa nie moze coś w tej kwestii zmienić znajomy tak załatwiał zresztą chyba w prawie wodnym jest taki zapis ale głowy nie dam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpclab 30.06.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Zobacz mpzp, popytaj w gminie. Ja na przykład widziałem odległość 20 metrów (dla ogrodzenia chyba 8, czy 6). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 30.06.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Architektowi pomyliło się z odległością projektowanego cmentarza od zabudowy - tam jest mowa o 50 metrach.Inne 50 metrów dotyczy zakazu kopania studni w takiej odległości od stopy wałów przeciwpowodziowych.Zakaz budowy w pobliżu strumyka może zaś regulować tylko Art. 66. 1. -Na obszarze położonym między wałem przeciwpowodziowym a korytem wody płynącej zabrania się wznoszenia obiektów budowlanych oraz 2. Starosta, wykonujący zadanie z zakresu administracji rządowej, może określić nie obwałowane obszary narażone na niebezpieczeństwo powodzi, do których stosuje się przepis ust. 1. Wystąp o warunki zabudowy a wszystko stanie się jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aruchna 01.07.2006 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 Dzięki bardzo za odpowiedź,niedługo składam warunki zabudowy i zobaczymy co z tego bedziepozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts