Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cena dachówki!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 93
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To może znowu skierujemy wątek na właściwe tory

Właśnie zakupiłam ruppa syriusa 13 czerwień miedziana (angobowana)

wyszło 32,57 brutto za m2 z transportem 20 km

czyli netto 26,7 za sztukę 2,07

Tyle udało mi się wycisnąć przy malej konkurencji.

Może to komuś pomoże w negocjacjach

pozdr

żeby u mnie były takie ceny !

U mnie się napierają po 38 - 40 zł

No to nieźle ciągną gdyż 38 zł brutto z groszami to mi wychodziła cena wyjściowa (czyli katalogowa) :D Do tego upust 16 % i na akcesoria nawet do 22%

Chyba nawet nieźle mi poszło :wink:

Czyżby wracały stare "numery" sprzedawców na zasadzie - wysoki rabat od akcesorii w cenniku a i tak ściągną od któregoś z producentów gdzie z natury jest już taniej ?? :wink:

• 2 weeks później...

Tak to czytam i aż mi ciarki chodzą - pewnie dlatego, że tu za krótko jestem :-? , albo dlatego, że juz zbudowałem. Dla siebie, rodzinki, a i mamie doradziłem.

Słuchajcie, na mojej ulicy jest trochę domów - wszystkie pod dachówką. Jest i cementówka Brassa i Eutonita, jest Roben i Koramic (karpióweczka) i jeszcze jedna z niemcowni, sam już nie wiem jaka... I kolory sa różne. I ceny też - bo jeden kupił w jednej hurtowni wszystko a inny tylko dachówkę. Dekarze też - każda pliszka swój ogonek chwali: "Panie a tego Ruppa to czym ja przytnę??:?", "Takiego krzywago Robena pan chcesz położyć???", "Beton na dachu, czyś pan oszalał??". I bądź tu mądry. A rok temu jak się dachówki ceną tłukły to wszystko staniało... :wink: Po 4-5 latach wszystkie dachy wyglądają ok, i te z gliny i z betonu...

A teraz sąsiad remont robi i lata jak z pieprzem, bo nawet tego Brassa co wybrali Piotr i Krystyna nie ma.

I jeszcze jedno - dekarze. Najlepsza (czytaj najniższa :D ) cena dachówki nie złagodzi badziewia w wykonaniu. A jak jeszcze dołożą "tanie" dodatki to umarł w butach. I co najgorsze na starcie wszystko super - właśnie po pięciu latach sąsiad wymienia coś tam tam pod gasiorami, bo mu "znikneło"(?)

Ja wybrałem Brassa romański cisar kasztanowy w cenie za dachówkę podstawową 2,50 brutto dachu jest 245m2 do tego u tego dostawcy rynny i okna dachowe.

Mi zaproponowali tego samego Brasa ale w kolorze grafitowym po okołó 2,70 brutto i to w hrtownii gdzie brałbym też cały matriał na ściany. Wydaje mi się że 10% przy większych zakupach to tochę mało, bo tyle to każy daje.

Czy Wasza cena zawiera transport HDS?

Mam pytanko, wszyscy pluja na Robena tego produkowanego w Polsce, a czy ktoś się może pofatygował i kupił dachówki bezpośrednio z Niemiec?? powinny być lepsze niż ten szajs wyprodukowany w Polsce. Mam do położenia 700m2 dachu i za nim wybiorę materiał do baaaaaaaardzo dobrze wysłucham wszystkich opini grupowiczów, przeczytam wiele opinii, narazie przeczytałem że wszsyscy psioczą na Robena ale go kładą.

...przeczytam wiele opinii, narazie przeczytałem że wszsyscy psioczą na Robena ale go kładą.

Ja mogę jeszcze dorzucić jeden pękniety gąsior :lol:

W sumie na 200m2 dachu miałem ten fatalny gąsior i jakieś 20 dachówek leży na ziemi w strzępach (pare było z ułamanym rogiem z palety a pare krzywych) 8)

Mam pytanko, wszyscy pluja na Robena tego produkowanego w Polsce, a czy ktoś się może pofatygował i kupił dachówki bezpośrednio z Niemiec?? powinny być lepsze niż ten szajs wyprodukowany w Polsce. Mam do położenia 700m2 dachu i za nim wybiorę materiał do baaaaaaaardzo dobrze wysłucham wszystkich opini grupowiczów, przeczytam wiele opinii, narazie przeczytałem że wszsyscy psioczą na Robena ale go kładą.

Oczywiście ,że jest dachówka Robena produkowana w Niemczech tak jak Rupp niemiecki, tak jak Koramic niemiecki tak jak cementowy Braas niemiecki- to są całkiem inne dachówki i w całkiem innej cenie.

A nam się ciągle wydaje,że ktos da nam za darmo.Kiedyś pisałem o tym i wielu się to nie podobało - to tak jak z kawą,proszkiem czy płynem do prania, samochodem - niby to samo a nie to samo.

My ciągle kupujemy " cenę" - ale już coraz więcej ludzi szanuje swoje pieniądze.

Pozdrawiam

Ja mam robena miedziana z promocji- kladlem na przelomie roku..w maju byl pan z robena bo nie podoba mi sie ulozenie dachowki przez moich "fachowcow". Pan sie pojawil i na dzien dobry stwierdzil, ze duzo dachowek "pieje" i musi przyjechac ponownie ze swoim dekarzem, ktory wejdzie na dach o upewni sie czy to wina krzywej dachowki czy wady montazu przez ekipe...Pan obiecal sie zjawic w lipcu i na obietnicy sie skonczylo :evil: . Dachowka generalnie mi sie podoba ale uwazam, ze latwo peka- takie odczucie po tescie kilku kawalkow dachowki i reklamacji dachowki z kominkiem wentylacyjnym za 140zl- lezala sobie i nagle sie okazalo ze jest peknieta :D