Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pomieszczenie na kotłownie

arecki1338

Recommended Posts

witam, mam problem, wybralem projekt, kupilem i w zasadzie juz zrobilem zagospodarowanie terenu.ale nie dopatrzylem jednej rzeczy. W projekcie bylo ogrzewanie gazowe, ale u mnie gazu nie ma i nie bedzie. chcialem zrobic kotlownie ze zwyklym piecem na wegiel+ drewno, ale nie widze w projekcie miejsca gdzieby to mozna bylo zrobic. dla zainteresowanych podaje adres projektu, moze wam cos przyjdzie do glowy http://www.mtmstyl.com.pl/projekty/jednorodzinne_parterowe/grot/default.asp?id=62&ver=CE

myslalem o pomieszczeniu zaraz za wiatolapem z prawej strony, niby to opisali jako garderoba, ale wydaje mi sie dosc male, czy wystarczy 1,24m2??? trzebaby tam wyciagnac tylko komin. doradzcie mi cos, bo nie wiem co zrobic. napewno zrobie kominek z plaszczem wodnym, ale chcialbym tez miec drugie ogrzewanie. Licze na wasza pomoc, bo sam naprawde nie wiem. A szkoda troche kasy na nowy projekt i zaczynanie wszystkiego od poczatku :( pozdrowienia. adres strony z projektem:

[url]http://www.mtmstyl.com.pl/projekty/jednorodzinne_parterowe/grot/default.asp?id=62&ver=CE[/url]

pozwolenia jeszcze nie ma, jest w trakcie zalatwiania, a w warunkach zabudowy nic o tym nie wspominaja. co proponujecie. a moze ten kominek jako glowne ogrzewanie + piec co elektryczny jako drugie ogrzewanie, tyle ze zastanawiam sie czy 13 KW mocy wystarczy na ogrzewanie elektryczne, bo na tyle mi dali warunki w Energii.