arecki1338 30.06.2006 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 witam, mam problem, wybralem projekt, kupilem i w zasadzie juz zrobilem zagospodarowanie terenu.ale nie dopatrzylem jednej rzeczy. W projekcie bylo ogrzewanie gazowe, ale u mnie gazu nie ma i nie bedzie. chcialem zrobic kotlownie ze zwyklym piecem na wegiel+ drewno, ale nie widze w projekcie miejsca gdzieby to mozna bylo zrobic. dla zainteresowanych podaje adres projektu, moze wam cos przyjdzie do glowy http://www.mtmstyl.com.pl/projekty/jednorodzinne_parterowe/grot/default.asp?id=62&ver=CE myslalem o pomieszczeniu zaraz za wiatolapem z prawej strony, niby to opisali jako garderoba, ale wydaje mi sie dosc male, czy wystarczy 1,24m2??? trzebaby tam wyciagnac tylko komin. doradzcie mi cos, bo nie wiem co zrobic. napewno zrobie kominek z plaszczem wodnym, ale chcialbym tez miec drugie ogrzewanie. Licze na wasza pomoc, bo sam naprawde nie wiem. A szkoda troche kasy na nowy projekt i zaczynanie wszystkiego od poczatku pozdrowienia. adres strony z projektem: [url]http://www.mtmstyl.com.pl/projekty/jednorodzinne_parterowe/grot/default.asp?id=62&ver=CE[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 30.06.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Sprawdz jak masz w pozwoleniu na budowę albo w w warunkach zabudowy.W tej chwili rzadko zgadzają się na piec na paliwo stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arecki1338 30.06.2006 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 pozwolenia jeszcze nie ma, jest w trakcie zalatwiania, a w warunkach zabudowy nic o tym nie wspominaja. co proponujecie. a moze ten kominek jako glowne ogrzewanie + piec co elektryczny jako drugie ogrzewanie, tyle ze zastanawiam sie czy 13 KW mocy wystarczy na ogrzewanie elektryczne, bo na tyle mi dali warunki w Energii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.06.2006 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 kotlownia na wegiel w domu to pomyłkaja mam podobny dom i nie zdecydowałem sie na kotłownie z paliwem stałym wewnatz domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jadziek 01.07.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 kotlownia na wegiel w domu to pomyłka ja mam podobny dom i nie zdecydowałem sie na kotłownie z paliwem stałym wewnatz domu wydaje mi sie ze lepszy wegiel niz zbiornik z gazem przed domem (jak na stacjach gazowych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts