Acidtea 11.03.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Pięknie dziękuję. Liczyłem sam i wyszło mi 12 m3. Jednak trochę mało. Chyba muszę jeszcze raz wszystko przeliczyć.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 29.03.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Hej, ładnie idziecie do przodu. Jak zwykle kilka pytań 1. Ta ilość cegły pełnej w kosztach poddasza to chyba sama cegła na kominy? Czy też na ścianki działowe? 2. Ściany działowe robicie z płyt g-k jak w projekcie? Ja się zastanawiam, czy nie zmienić na murowane z k-3, ale nie wiem jeszcze jak kosztow będzie to wyglądać. 3. A propos okien dachowych, bo już jesteście po montażu. Jakiej firmy macie i o jakich wymiarach? Gdzie jest klamka? U górze czy na dole? Obawiam się, że gdybym się zdecydował na veluxy, to żona może mieć problemy z otwieraniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Zygmunt 29.03.2007 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Cześć Acidtea! Cegła pełna to oczywiście cegła do kominów - aż trzy sztuki. Ściany działowe robiliśmy z Porothermu 11,5. Zdecydowaliśmy się na ściany murowane. Cegły na cały dom zamawialiśmy jeszcze w sierpniu zeszłego roku więc ceny były o połowę niższe niż teraz. Jeśli chodzi o okna dachowe to są firmy Fakro z klamką na dole. Okna są standardowe i tanie. Ja mam 158 cm i po podniesieniu ściany kolankowej o 25 cm teraz też mam problem z oknami , ale jeszcze nie ma wylewek więc chyba później będzie lepiej. Pozdrawiam gorąco . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga76 01.04.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Witam, jakie postępy!!! Zaczynaliscie później a niedługo stan prac budowlanych nam się wyrówna. Gratuluję. Acidtea my mamy okna Veluxa z klameczką na dole i podniesioną ściankę kolankową. Ja z moimi 162 cm wzrostu nie mam żadnych problemów z otwieraniem okien. pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Zygmunt 01.04.2007 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Witaj aga76 A co tam u Was na budowie? Dawno się nie odzywałaś. Może jakieś fotki?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 01.04.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Hej, domek coraz bardziej "domkowy", gratuluję postępów My niedługo zaczynamy roboty związane z przyłączami. Śliczny psiak! Aaaaa, i ja też juz mam prawko Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 01.04.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 aga76Ta klamka na dole w veluxie zależy od modelu czy można sobie zażyczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 01.04.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 aga76Ta klamka na dole w veluxie zależy od modelu czy można sobie zażyczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga76 02.04.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Hej Beatko, my mamy zrobione poddasze (docieplone i położone płyty k-g), rozprowadzone instalacje wod., kan., elektr., co. gaz, oraz tynki i wylewki końcowe. Już przestało to wyglądać na budowę i przypomina budynek mieszkalny. Na razie w domu przestój, bo wszystko musi się suszyć Myślimy, że kwiecień to miesiąc roboty wokół domu . Musimy doprowadzić do domu wodę i kanalizację, wyrównać teren i może zacząć coś działać z ogrodzeniem. Zdjęcia muszę wkleić na stronę, bo ostatnio strasznie zaniedbałam "dokumentację fotograficzną" Acidtea większość modeli Veluxa ma klamkę na dole (tak mają na stronie internetowej). My mamy okna uchylno-klapowe o takie: http://www.velux.pl/Produkty/Okna+do+poddaszy/H0023.htm?pid=H0023 i jesteśmy zadowoleni. Przekonała nas opinia znajomych, którzy takie mają i to że można nawet w późniejszym terminie dokupić różne akcesoria do tych okien. pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Zygmunt 05.04.2007 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Premiumpremium Dzięki. Gratulacje z okazji zdania egzaminu. Ja cały czas staram się jeździć autkiem. Mąż mówi, że idzie mi nieźle. Jak leżał w szpitalu zdana byłam sama na siebie i wtedy dopiero jak jeździ się samemu to jest coś . Pozdrawiam i do zobaczenia na drogach Piotrkowa . Aga76 Wklejaj zdjęcia. Gratulacje końca robót - bo to już chylicie się ku końcowi. U nas po tynkach też będzie przestój, żeby ściany wyschły. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 07.04.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 http://www.kartki.lagata.pl/kartki/23/530.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga76 04.06.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 witam, faktycznie długa nieobecnośc, ponad miesiąc. Ale obiecanych zdjęc nie ma. jestem bardzo ciekawa co dzieje się w waszym "modrzewiu". Zaawansowanie prac mamy bardzo podobne. Cały czas jesteście troszkę z tyłu ale już się prawie wyrównało. U nas teraz "stawia się" kominek i szpachlują ściany. Czekam na obiecane zdjęcia. Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravik3 15.06.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Witaj Beatko oraz wszystkie dziewczynki budujące modrzewia. Ja zamierzam zacząć pod koniec lipca mam nadzieję. Pilnie obserwuje postępy na Twojej budowie (nietety ostatni nie jesteś zbyt chojna jeśli chodzi o zdjecia i opisy:) Mam oczywiście kilka pyań do Ciebie i innych dziewczyn modrzewiowych: 1. Co zrobiłyście z oknem kuchennym które jest na wyskości 80 cm w projekcie? Zostawiałyście czy podnosiłyście i jak to wygląda z oknami wykuszowymi? Bardzo się gryzie takie podniesione. 2. Kto zrobił Wam wyliczenia ile więźby. Myślałam że to powinno być w projekcie? Stolarnia, majster? Pozdrawiam i domagam się zdjęć!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga76 27.06.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 witam ravik3 Ad. 1 okna zostały jak w projekcie. W jadalni nie żałujemy - tak nam się podoba. Natomiast teraz podniosłabym trochę okno w kuchni. Chcieliśmy blat pod okno (bez parapetu) i musieliśmy zrezygnowac z takiej grubości blatu jak wybraliśmy bo po porostu by się nie zmieścił. . Blat mamy cieńszy ale za to pod okno. . Jeżeli płytki byłyby trochę wyżej to i ten cieńszy by się nie zmieścił. W zasadzie do samego montażu nie byłam pewna czy będzie tak jak chcę. Sprawdź jeszcze sobie jak zrobiła Żona budowniczego. Oni mają już wykończonego Modrzewia Ad. 2 Ilośc drewna na więźbę przeliczaliśmy sami wg danych z projektu. Beatko ja też domagam się zdjęc i wiadomości z placu boju pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 27.06.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Hej budowniczowie "Modrzewia". Wszyscy robiliści strop jako płytę żelbetową 12cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 27.06.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 A jeszcze jedno: zmienialiście wysokość ścianki kolankowej? Jaki wzrost ma naroślejszy osobnik w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga76 27.06.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Acidtea u nas jest strop z Ackermana i ścianka kolankowa podniesiona o jednego maxa. (najwyższy domownik 182 cm ) Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Zygmunt 27.06.2007 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za cierpliwość jeśli chodzi o brak zdjęć. Trochę się u mnie ponakładało różnych spraw dlatego te opóźnienia. Najpierw mąż był w szpitalu - cały dom na głowie w rzeczywistości i w przenośni. Potem miałam dość długo problem z zalogowaniem się na forum. Jednego dnia miałam wejście drugiego nie. Po przeinstalowaniu kompa jakoś to idzie bez problemu. No i najważniesza wiadomość to taka, że spodziewamy się dzidziusia i moje samopoczucie w ostatnich dwóch miesiącach nie było najlepsze. Teraz też jest nie najlepiej ale jak zobaczyłam te wpisy to postanowiłam coś napisać. Na razie jeszcze chodzę do pracy, ale od sierpnia jestem wolna - zwolnienie wtedy nadrobię zaległości. Postaram się jeszcze coś napisać może w weekend. Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga76 28.06.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witam gratulacje dla przyszłej mamy, dużo zdrówka i sił A na obiecane zdjęcia cierpliwie poczekam. Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 09.07.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Witaj Zaglądam tutaj i zostawiam newsa, ze to ja byłam dzis u Ciebie i podpisywałam umowę I zagadnęłam o forum muratora GRATULACJE DLA PRZYSZŁYCH RODZICÓW! A dla Ciebie duuuużo zdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts