Beata Zygmunt 29.07.2007 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Zdjęcia powklejałam a za życzenia ........ bo podobno się nie dziękuje. Jestem już na zwolnieniu lekarskim więc postaram się częściej tu zaglądać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga76 30.07.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 witam, witam Śliczny piesek, też takiego planujemy (może tym którym podoba się ten projekt podoba się też taki sam pies ) Tempo prac macie ładne - po domowemu się robi. Ciekawa jestem Waszego komnika, bo na tych zdjęciach go nie widac. Pozdrawaim Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Zygmunt 30.07.2007 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Dzięki Aga. Kominek i inne zdjęcia są jeszcze w aparacie telefonicznym męża. Nie mogę się do niego "dobrać". Postaram się dziś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLWKA 30.07.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Beata, dzielnie sobie radzisz na budowie. Ja tez chcialam do konca grudnia sie wprowadzic, ale cos czuje ze moze byc kiepsko.Jak dlugo czekasz az wyschna wylewki?Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Zygmunt 31.07.2007 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Dzięki Sylwka . Ja z wyprowadzką nie mam innego wyjścia, bo sprzedaliśmy już mieszkanie. Jeśli chodzi o wylewki to czekaliśmy miesiąc bo pan od ocieplenia poddasza nie chciał wejść wcześniej. Powiedział, że jak nie wyschną to on nie zacznie bo wełna będzie chłonęła wilgoć. I te wylewki sobie nadal schną bo na podłogach jeszcze nic nie mamy. A pogoda nam sprzyjała bo maj i czerwiec były ładne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 06.08.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Gratulacje dla przyszłych rodziców! Nie wiem, czy takie wielkie są różnice w cenach w poszczególnych regionach kraju. Ja mam wyceny od 15 kpln w górę. A Wy za niecałe 12 kpln macie okna z montażem. Robiliście jakieś zmiany w oknach? Sposoby otwierania, okna na fix...? Skąd ta decyzja o montażu solarów? Z jakiego materiału macie ścianki działowe na poddaszu? I ostatnie pytanie: macie już rozwiązaną sprawę wejścia do domu i podjazdu do garażu? Mnie zastanawia fakt jak pogodzić podjazd lekko pod górkę do garażu i poprowadzenie pózniejszej ścieżki do domu na wprost od drzwi wejściowych. Przecież nie zrobię ścieżki lekko pod kątem, tak jak podjazd do garażu. U mnie więzba już jest, ale będą poprawki w stropie. Ekipa zapomniała, kierbud w ogóle, a ja się dopiero teraz dopatrzyłem, że słupek który podpiera płatew jest oparty na lanej belce, a nie na terrivie. To jest ten słupek w ścianie działowej między tymi dwoma pokojami. Ehhhh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga76 07.08.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Beata ładny ten Wasz szaraczek. Tak trochę podobny do naszego Udanego wypoczynku. I czekam na zdjęcia ze środka po powrocie. Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Zygmunt 07.08.2007 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Acidtea. Jeśli chodzi o okna to mamy bez żadnych wycudacznień, a to prawda, że w różnych regionach inaczej kosztują. Cenę obniżyła także promocja zimowa na jaką udało nam się załapać. Co do solarów to trochę nad tym myśleliśmy, ale pozytywne opinie znajomych i forumowiczów jeszcze bardziej przekonały nas do ich założenia. A jak to będzie okaże się w "praniu". Ścianki działowe na poddaszu mamy z Porothermu 11,5. Co do kostki i podjazdów to już zostawiliśmy wszystko w rękach ekipy, która będzie to robić. Powiedzieli, że wiedzą co robią - zobaczymy za około 2 tygodnie (powklejam zdjęcia). Aga76 Widziałam Twój album. Faktycznie ten domek to już gdzieś widziałam Zdjęcia będą po przyjeździe - nie tylko z budowania domku. Pozdrawiam gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulinaPawe 07.08.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Fajnie, że prace u Was ruszyły dalej. Cieszy mnie to dodatkowo, bo już wiem jak bedzie wyglądał moj domek Ściągnęłismy po Was zmianę dachu nad garazem i zrezygnowalismy z podcienia. Równiez łazienka na dole pozbyła się wykuszu. Jeżeli nie mielibyście nic przeciwko to chętnie byśmy obejrzeli Wasz dom w środku jak będziemy jechać do Zakopanego tylko, że my jedziemy pod koniec sierpnia. Jakby co to napiszę na priva. pozdrawiam Paulina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Zygmunt 28.08.2007 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Witajcie. Dom do obejrzenia, jak tylko będziecie chcieli (dajcie tylko znać). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 29.08.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 ......... Do budowania dojdzie jeszcze szkoła dzieci. Czasu braknie na wszystko. Kończę bo chyba dziś mam podły nastrój . Pozdrawiam Widzę że nie tylko my mamy doła budowlanego i tez mamy szkołę za pasem Łączymy się z Wami w bólu Pewnie za parę dni będzie lepiej :) Tego Wam i nam życzę Pozdrawiam Secam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Zygmunt 31.08.2007 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Dzięki Secam. Już się poprawiło (do następnego razu). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 31.08.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Dzięki Secam. Już się poprawiło (do następnego razu). Pozdrawiam Nawet nie wiesz jak się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa i Marek 01.09.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Ale i Wasz domek już niczego sobie :) super :) bardzo ładnie wyglądać będzie ta wyspa w kuchni :), my niestety ze względu na powierzchnię kuchni nie mogliśmy o tym pomyśleć, napewno wszystko Wam się uda podopinać i zdążycie ze wszystkim, życzymy Wam tego z całego serca abyście zamieszkali w nim jak najszybciej :). Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giza25 04.09.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Witam Beatko, widzę, że idziecie jak burza. Normalnie pozazdrościć. Ja też już jestem na wykończeniu, sorry wykończeniówce. Ale niestety końca nie widać. Chcociaz przed Świętami Bożego Narodzenia chcemy sie wprowadzić - pobożne życzenie, może jak Bozia pomoże to się spełni. A Wy kiedy się przeprowadzacie? Pozdrowionka Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Zygmunt 07.09.2007 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Cześć Iza! Wyprowadzić mieliśmy się pod koniec października, ale jak wyprowadzimy się do końca grudnia to będzie dobrze. Cały czas się coś robi a końca nie widać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 14.09.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Nie przejmuj się,opóźnienie przeprowadzki wg. mnie jest lepsze niż wprowadzanie się do niewykończonego domku. Sprawdziłam to na własnej skóre-super komfort,jak nie ma się do czynienia z wierceniami,szpachlowaniem,malowaniem itd. I tak zdążysz na spokojnie dopieścic wnętrza i urządzic się na przyjęcie maleństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stawory 20.09.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Witam "Modrzewiowców"My stawiamy Pod Modrzewiem 2... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 01.10.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Witam, Właśnie po raz pierwszy natknęłam sie na twój dziennik i proszę od razu widzę coś co mnie interesuje Chciałabym zapytać cię o ścianki z luksferów. Chcę zrobić z luksferów fragmienty ścian między sypialną i łazienką, aby doświetlić moja łazienke bez okna. Czy luksfery były murowane czy montowane? Na jakim etapie prac? Czy w czasie stawiania ścianek działowych czy już po tynkach? Nie korzystam z usług architekta wnętrz ponieważ w Warszawie ceny za tego rodzaju usługi są zaporowe i musze sama zaprojektowac sobie takie rozwiązanie, które bedzie funkcjonalne i ładne. Czy będziecie specjalnie podświetlać luksfery? Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Zygmunt 04.10.2007 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Witaj! Jeśli chodzi o luksfery to były one murowane. Robione po tynkach. Tam, gdzie miały być poprostu nie robiliśmy ścianek działowych. Bardzo dobrze robiło się ścianę z luksfeów w łazience bo była robiona z całych luksferów i na prosto. Natomiast w garderobie ściana jest po łuku i na dodatek z połówek. Nasz pan od wykończeniówki trochę miał zabawy z tym elementem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts