Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Dom pod Modrzewiem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 183
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki Sylwka :D . Ja z wyprowadzką nie mam innego wyjścia, bo sprzedaliśmy już mieszkanie. Jeśli chodzi o wylewki to czekaliśmy miesiąc bo pan od ocieplenia poddasza nie chciał wejść wcześniej. Powiedział, że jak nie wyschną to on nie zacznie bo wełna będzie chłonęła wilgoć. I te wylewki sobie nadal schną bo na podłogach jeszcze nic nie mamy. A pogoda nam sprzyjała bo maj i czerwiec były ładne. Pozdrawiam :p

Gratulacje dla przyszłych rodziców!

Nie wiem, czy takie wielkie są różnice w cenach w poszczególnych regionach kraju. Ja mam wyceny od 15 kpln w górę. A Wy za niecałe 12 kpln macie okna z montażem. Robiliście jakieś zmiany w oknach? Sposoby otwierania, okna na fix...?

Skąd ta decyzja o montażu solarów?

Z jakiego materiału macie ścianki działowe na poddaszu?

I ostatnie pytanie: macie już rozwiązaną sprawę wejścia do domu i podjazdu do garażu? Mnie zastanawia fakt jak pogodzić podjazd lekko pod górkę do garażu i poprowadzenie pózniejszej ścieżki do domu na wprost od drzwi wejściowych. Przecież nie zrobię ścieżki lekko pod kątem, tak jak podjazd do garażu.

U mnie więzba już jest, ale będą poprawki w stropie. Ekipa zapomniała, kierbud w ogóle, a ja się dopiero teraz dopatrzyłem, że słupek który podpiera płatew jest oparty na lanej belce, a nie na terrivie. To jest ten słupek w ścianie działowej między tymi dwoma pokojami. Ehhhh.

Acidtea.

Jeśli chodzi o okna to mamy bez żadnych wycudacznień, a to prawda, że w różnych regionach inaczej kosztują. Cenę obniżyła także promocja zimowa na jaką udało nam się załapać.

Co do solarów to trochę nad tym myśleliśmy, ale pozytywne opinie znajomych i forumowiczów jeszcze bardziej przekonały nas do ich założenia. A jak to będzie okaże się w "praniu".

Ścianki działowe na poddaszu mamy z Porothermu 11,5.

Co do kostki i podjazdów to już zostawiliśmy wszystko w rękach ekipy, która będzie to robić. Powiedzieli, że wiedzą co robią - zobaczymy za około 2 tygodnie (powklejam zdjęcia).

Aga76

Widziałam Twój album. Faktycznie ten domek to już gdzieś widziałam :lol: :lol:

Zdjęcia będą po przyjeździe - nie tylko z budowania domku.

Pozdrawiam gorąco :p

Fajnie, że prace u Was ruszyły dalej. Cieszy mnie to dodatkowo, bo już wiem jak bedzie wyglądał moj domek :D Ściągnęłismy po Was zmianę dachu nad garazem i zrezygnowalismy z podcienia. Równiez łazienka na dole pozbyła się wykuszu. Jeżeli nie mielibyście nic przeciwko to chętnie byśmy obejrzeli Wasz dom w środku jak będziemy jechać do Zakopanego :lol: tylko, że my jedziemy pod koniec sierpnia. Jakby co to napiszę na priva.

pozdrawiam

Paulina

• 3 weeks później...
......... Do budowania dojdzie jeszcze szkoła dzieci. Czasu braknie na wszystko. Kończę bo chyba dziś mam podły nastrój :evil: . Pozdrawiam

Widzę że nie tylko my mamy doła budowlanego ;) i tez mamy szkołę za pasem :roll:

Łączymy się z Wami w bólu :) Pewnie za parę dni będzie lepiej :):) Tego Wam i nam życzę

Pozdrawiam Secam :wink:

Ale i Wasz domek już niczego sobie :):):) super :):):) bardzo ładnie wyglądać będzie ta wyspa w kuchni :):):), my niestety ze względu na powierzchnię kuchni nie mogliśmy o tym pomyśleć, napewno wszystko Wam się uda podopinać i zdążycie ze wszystkim, życzymy Wam tego z całego serca :D :D abyście zamieszkali w nim jak najszybciej :):). Pozdrawiamy

Witam Beatko,

widzę, że idziecie jak burza. Normalnie pozazdrościć. Ja też już jestem na wykończeniu, sorry wykończeniówce. Ale niestety końca nie widać. Chcociaz przed Świętami Bożego Narodzenia chcemy sie wprowadzić - pobożne życzenie, może jak Bozia pomoże to się spełni.

A Wy kiedy się przeprowadzacie?

Pozdrowionka

Iza

Nie przejmuj się,opóźnienie przeprowadzki wg. mnie jest lepsze niż wprowadzanie się do niewykończonego domku.

Sprawdziłam to na własnej skóre-super komfort,jak nie ma się do czynienia z wierceniami,szpachlowaniem,malowaniem itd.

I tak zdążysz na spokojnie dopieścic wnętrza i urządzic się na przyjęcie maleństwa :D

• 2 weeks później...

Witam,

Właśnie po raz pierwszy natknęłam sie na twój dziennik i proszę od razu widzę coś co mnie interesuje :D

Chciałabym zapytać cię o ścianki z luksferów. Chcę zrobić z luksferów fragmienty ścian między sypialną i łazienką, aby doświetlić moja łazienke bez okna. Czy luksfery były murowane czy montowane? Na jakim etapie prac? Czy w czasie stawiania ścianek działowych czy już po tynkach?

Nie korzystam z usług architekta wnętrz ponieważ w Warszawie ceny za tego rodzaju usługi są zaporowe i musze sama zaprojektowac sobie takie rozwiązanie, które bedzie funkcjonalne i ładne. Czy będziecie specjalnie podświetlać luksfery?

Z góry dziękuję za odpowiedź :D

Witaj!

Jeśli chodzi o luksfery to były one murowane. Robione po tynkach. Tam, gdzie miały być poprostu nie robiliśmy ścianek działowych. Bardzo dobrze robiło się ścianę z luksfeów w łazience bo była robiona z całych luksferów i na prosto. Natomiast w garderobie ściana jest po łuku i na dodatek z połówek. Nasz pan od wykończeniówki trochę miał zabawy z tym elementem.

Pozdrawiam :p