Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Dom pod Modrzewiem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 183
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:D witajcie :D dziękujemy za ciepłe słowa bardzo byśmy chcieli zamieszkać już w naszym upragnionym domku, ale jeszcze troszke wykończeniówki przed nami. Ale i Wasz domek niczego sobie cieszymy się również :):):). Jaką kostkę macie przed domem i co jest na obrzeżach?? Powodzenia i wytrwałości:):)

• 2 weeks później...

Czy mógłbym prosić o zdjęcie, jak najbliższe następującego detalu:

wykończenie tzn. podbitka i ocieplenie tej cześci dachu i murów, gdzie dach z domu styka się z dachem od garażu? PLus praę słow komentarza?

Po zrobieniu deskowania mam tam z obu stron dziury i nie mam pojęcia jak je załatać. Czy domurować fragment, czy jakoś inacej to rozwiązać.

U nas też jest w tym miejscu dziura. Zwrócił nam uwagę na ten fakt pan, który robił podbitkę (możliwość wejścia ptaków i robienia gniazd). Poprosiliśmy pana, który robił nam dach i obróbki blacharskie, aby zaszczycił nas swoją obecnością i zobaczył co da się zrobić w tej materii. Powiedział po oględzinach, że wykończy nam to ładnie blachą i wszystko będzie ok. Ma być w piątek lub sobotę. Jak tylko się zjawi i zrobi co trzeba to zrobię zdjęcia jak to wygląda. Pozdrawiam :p

Dziekuję za odpowiedź w sprawie luksferów :D Rozumiem twoje zniecierpliwienie opóźnieniami, mam to samo, każdy tydzień, ba dzień zwłoki oddala moment przeprowadzki :evil:

Zauważyłam u ciebie piękne schody i drzwi wewnetrzne. Czy moge dopytać się o kolor schodów i firmę oraz kolor drzwi wewnętrznych? :D

Witaj Amtla :p !

Dzięki za miłe słowa i gratulacje. Jeśli chodzi o pytania to odpowiadam:

- okna rodzimej firmy BUDVAR - PCV złoty dąb,

- podbitka firmy GAMRAT z PCV - tzw. podsufitka typu siding drewnopodobna koloru złoty dąb,

- dachówka firmy KORAMIC L-15 czerwona - powlekana tzw. Angoba.

Renka :p !

Jeśli chodzi o schody to były robione na zamówienie, kolor wybierał nasz pan architekt. Najpierw stolarz zrobił nam na zamówienie drzwi wewnętrzne, a potem pan od schodów robił schody pod kolor drzwi. Ale jaki to kolor to za chiny nie wiem. Pokazał nam próbki, spodobały się i tyle. Gdyby mi się kiedyś napatoczył ten stolarz to zapytam.

Pozdrawiam :p :p

Super już wszystko widać :D Zazdraszczam :wink: i to bardzo. Nasz Modrzew na razie się suszy-strop zalany. Do końca roku powinnismy miec juz cały dach. A wykończeniówka od wiosny. Bardzo fajny pomysł w pokoju na gorze z biurkiem i pólkami. Chyba spapuguję :D . No i drzwi!! Napisz o ile to nie tajemnica :wink: ile takie drzwi kosztowały. Trzymam kciuki za dalsze prace.

Tak tam mamy łóżko. Już grzejniki u nas chodzą, ale tam wcale nie jest zimno. Sprawdzamy codziennie bo nas wystraszyłaś tą wiadomością. A piec nie chodzi jeszcze całą parą więc myślę że będzie dobrze.

Dzięki za pochwały. To zasługa po części naszego architekta. Jeśli chodzi o drzwi wewnętrzne to koszt 1200 zł. Ale się opłacało bo są takie inne.

Pozdrawiam :p :p

• 3 weeks później...

Beatko jeśli ja mogę się dołączyć do tego chóru pytań to chciałabym sie czegoś dowiedzieć na temat drzwi zewnętrznych. Czy mogłabyś napisać jaka to firma i czy to są drzwi drewniane? Nie mogę się doczekać kolejnych zdjęć! Dom wygląda ślicznie!!! Czy zdążycie przed świętami z przeprowadzką? Trzymam za to kciuki.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...