Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Dom pod Modrzewiem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 183
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuję Zeljka. Nam też się ta działeczka bardzo podoba. Szkoda tylko, że nie ma tam gazu ani kanalizacji. Będziemy musieli zrobić szambo ekologiczne. No ale coś za coś. A jeśli chodzi o ten link to właśnie dzięki niemu jestem na forum. Byliśmy nawet razem z mężem u Żony Budowniczego i samego Budowniczego. Widzieliśmy nasz (i ich ) domek w rzeczywiśtości. Wygląda super.

Pozdrawiam :lol:

Dziękuję Zeljka. Nam też się ta działeczka bardzo podoba. Szkoda tylko, że nie ma tam gazu ani kanalizacji. Będziemy musieli zrobić szambo ekologiczne. No ale coś za coś. A jeśli chodzi o ten link to właśnie dzięki niemu jestem na forum. Byliśmy nawet razem z mężem u Żony Budowniczego i samego Budowniczego. Widzieliśmy nasz (i ich ) domek w rzeczywiśtości. Wygląda super.

no i znow to forum okazalo sie pomocne... :wink:

Sylwko.

Nie wiem czy wszyscy tak robią. Ja jestem zadowolona, że już mam to z głowy. Umnie była jesze sprawa tego rodzaju, że media idą mi w drodze. Teraz są one pięknie przykopane, droga zrobiona i wszystkie koszty podzielone na 4 rodziny - czyli mnie i moich sąsiadów. Dla nas to było dobre bo oni teraz się dołożyli, jakby było później nie wiem. A tak mam media i drogę a teraz to każdy robi już swoje rzeczy. Moja znajoma nie ma nic i zaczęła budowę. Trochę musiała się prosić o prąd od sąsiada, a wodę będzie przywozić beczkowozem. Ja wolę po mojemu.

Dzięki Sylwia1. Droga wygląda bardzo reprezentacyjnie, jak powiedzieli nasi sąsiedzi. Myśleli, że to zrobiła gmina i na początku byli trochę dziwni. No niestety gmina nie dała nawet grosza. Musieliśmy zrobić tę drogę, ponieważ nie wjechał by tam żaden sprzęt- dużo gliny.

Następny "modrzew" - jak miło :p

My też budujemy "modrzewia" i śledzimy wasze postępy.

Szkoda, że w naszych okolicach nie ma takiego wybudowanego domku (może i jest ale nikt się nie przyznaje :( )

Po nazwisku wnioskuję, że znamy się z maila. Cieszę się, że można śledzić waszą budowe. Może będziemy kończyć w podobnym czasie :lol:

Cześć Aga!!

Podałaś mi stronę w meilu - bardzo nam pomogła :D . To dzięki niej jesteśmy na forum i poznaliśmy Żonę i Budowniczego. Byliśmy nawet u Nich. Świetni ludzie i bardzo życzliwi. Pogadaliśmy sobie o naszych domkach. Oni wybudowali Modrzewia bez zmian. Z tego co się orientuję Wy robicie zmiany podobne do naszych. Jesteście na etapie murów - parter czy poddasze? Jeśli nie sprawi Ci to kłopotu to zdjęcia z budowy bardzo mile widziane. Wogóle to cieszę się, że sobie możemy pogadać. U nas teraz przerwa. Czekamy na pozwolenie na budowę - tydzień temu złożone w Starostwie. Wszystko się opóźniło, ale może zima przyjdzie tego roku później?

Pozdrawiam

Beata :D

cześć

U nas robota posuwa się do przodu. :D Parter skończony, strop zalany, ekipa od dachu umówiona a jutro zaczynają mury na poddaszu. Jeżeli oczywiście pogoda będzie lepsza niż dziś, bo u nas cały dzień padało :cry: .

Ale u Was niedługo też będzie się działo, oj będzie się działo. :wink:

Zima w tym roku oczywiście przyjdzie późno, lato i jesień będą piękne, czyli nic tylko budować. :lol:

Ostatnie zdjęcia naszego domku są tu:

http://modrzew1.photosite.com/

pozdrawiam

Aga