mx1366 01.07.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 Proszę o pomoc,Chcę kupić dom w zabudowie szeregowej.Jest tam miedziana instalacja CO leczw 2 miejscach przerwana,tzn. rurka wyciągnięta z mufy. Czy oznacza to złą jakość połączeń? Czy zwiastuje to konieczność przemontowania instalacji? Czy jest to możliwe? Wyobrażałem sobie,że połączenia rurek miedzianych są praktycznie niezniszczalne i bezawaryjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 04.07.2006 04:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Spotkałem sie kiedyś też z taką sytuacją:gościu zapomniał spuścić wode i zamarzło CO ale tylko "wyciągnęło" rurki w dwóch miejscach z kolana.Może tam u Ciebie też miała miejsce taka sytuacj??(Miedż tylko wyciągnęło ale plastik od WU popękał) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tomasz sulej 24.08.2006 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Witam. Najlepiej zrobić próbę szczelności wodą lub powietrzem. Daj 4 bary do próby. Próbe nalezy zrobić na instalacji. Jeżeli wytzryma to ok jeżeli zaś bedą jakies nieszczelności to należy zastanowić sie czy oby nie zrobić na nowo cąłości instalacji. Wiekszosc materiału bedzie do wykorzystaniu. Pozdrawiam Tomasz Sulej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts