rodick 01.07.2006 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 witam, mam pytanie ca osadzicie o zakupie dzialki w gm St Babice.Mam 2 mozliwosci- rolna (jeszcze) 1100m2 za 93000pln z pradem i woda,- juz prawie budowlana 1100m2 za 121000 ze wszystkimi mediami. Dla znajacych okolice info ze dzialki sa zdala od ul Warszawskiiej i centrum babic. Czy warto a jesli tak to ktorą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 01.07.2006 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 Akurat jestem na etapie poszukiwań działki koło Warszawy pod kolejny dom.Co to znaczy - rolna jeszcze ?Jeszcze ile lat i formalności oraz za ile gotówki bedzie budowlana?Druga możliwość wygląda interesująco. Cenowo też ale zwłaszcza te media - jak rozumiem kanlizacja również.Ile jest warta zrozumie ten kto miał szambo a ma kanalizację. No ale działke trzeba zobaczyć. I to nie raz.I wiele sprawdzić.- np. jak jest usytuowana- jakie ma sasiedztwo- jaki ma grunt, poziom wód- ograniczenia w zabudowie- czy w okolicy planowane są obiekty, które mogłyby okazać się uciążliwe I wiele innych. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 01.07.2006 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 Na pewno warto brac tam gdzie juz sa media. Bez mediow taniej, tak jak bylo u nas, ale jak potem sie okazalo jest tyle zalatwiania, ze chyba warto brac drozej ale miec te media... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 02.07.2006 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 a co to znaczy juz prawie budowlana?to cos wiecej niz rolna jeszcze? jak na Babice i dzialke budowlana ze wszystkimi mediami to cena atrakcyjna a moze jest jakis haczyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 03.07.2006 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 działka w Babicach, 1000 m2 , to obecnie koszt około 200 tys., działka w Gminie Babice może faktycznie kosztować połowę, czyli około 100 tys.,a swoją drogą działka rolna nie może mieć chyba 1100 m2, bo niemożna takroli kawałkować...... cośmi to dziwnie wygląda..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 03.07.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 i to jeszce zalezy gdzie w gminie Babicebo np. w Lipkowie i Kwirynowie to na pewno za 100 tys. sie nie kupi my budujemy w Koczargach i pamietam ze w zeszlym roku ktos sperzedawal tu dzialke 1000m2 za 196 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 03.07.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Karorka: o Kwirynowie nawet nie wspomniałem, bo tutaj ceny powoli dochodzą do 300 tys. za 1000m, a podobno będzie jeszcze więcej, bo nie ma podaży, nawet na tzw. "nowym podziale"....... ludzie po prostu trzymają i tyle..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rodick 05.07.2006 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 ok - dzieki za podpowiedzi...Jestem w kropce - zarezerwowalem w biurze wstepnie ta dzialke z mediami... ale niewiem moze jestem podejrzliwy - patrzac na ceny dzialek w tej okolicy to sa one sporo drozsze a ta moja przyszla dzialka jest (dla zaznajomionych z okolica niedaleko kosciloa w babicach) wiec chyba calkiem niezly punkt. Nie wiem co mam robic i co dokladnie sprawdzac - mi sie wszystko podoba, cana tez...hmmm HELP:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 05.07.2006 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 no nie ma siły - działka w Babicach w okolicy centrum musi kosztować minimum 200 tys za 1000 m2...... albo coś z nią jest nie tak, albo sprzedawca nie do końca sprawny umysłowo...... obstawiam pierwszy przypadek........ w centrum Babic są dwa biura nieruchomości.... przejdź się do nich i zapytaj o ceny..... popytaj o teren, którym jesteś zainteresowany- muszą wiedzieć co z nim.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 06.07.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 a sprawdzales plan zagospodarowania w gminiemoze obok sa jakies dzialki przeznaczone pod uslugi a to moze okazac sie uciazliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warkot 07.07.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 jedyny sposób na "sprawdzenie" działki na 250% to..... wzięcie jej na ktedyt - bank napewno wyłapie każdy pprawniczy kiks, u mnie tak było bank dogrzebał się że na działce jest klauzula związana z dożywotnim utrzymaniem rodziców (nie pytajcie jak to się fachowo nazywa) summa summarum rodzice pani właścicielki podczas sprzedaży u notariusza zdjęli tę klauzulę w akcie notarialnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mike.go2 11.07.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Witam,ponieważ jestem nowa na forum i poszukuję działki właśnie w tamtych okolicach, chciałam spytać, czy 150 000 PLN za działkę 1000 m2 w Koczargach Starych to dobra cena?Przyznam, że rozpoczynałam poszukiwania od Białołęki, ale ceny tam skoczyły w takim tempie, że zaczęłam się zastanawiać nad zakupem czegoś w gm. Babice. Przyznam, że nie znam dobrze tych stron, ale moim zdaniem nie są ABSOLUTNIE gorsze od Białołęki, a ceny na pewno atrakcyjniejsze.Co sądzicie? Bardzo dziękuję za porady i pozdrawiam,Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 11.07.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 rodick ... Ty nic nie kombinuj, tylko jedź do architektury w gminie i zapytaj o te "twoje" działki, jaki jest ich rzeczywisty status i już !A kupić warto ;- ładniejszą ( położenie )- wymiary ( szerszą a nie kichę )- z lepszym dojazdem.Co do braku kanalizacji, to w gminie jest wieloletni program budowy kanalizacji na, który gmina dostała środki z UE ( możesz sprawdzić w inwestycjach lub Eko - Babicach przy oczyszczalni ).Jedyny problem to gaz ( jeśli potrzebujesz ), ale zanim się wybudujesz to i gaz pewnie będzie ( popytaj najbliższych sąsiadów )PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 18.07.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Witam, ponieważ jestem nowa na forum i poszukuję działki właśnie w tamtych okolicach, chciałam spytać, czy 150 000 PLN za działkę 1000 m2 w Koczargach Starych to dobra cena? Przyznam, że rozpoczynałam poszukiwania od Białołęki, ale ceny tam skoczyły w takim tempie, że zaczęłam się zastanawiać nad zakupem czegoś w gm. Babice. Przyznam, że nie znam dobrze tych stron, ale moim zdaniem nie są ABSOLUTNIE gorsze od Białołęki, a ceny na pewno atrakcyjniejsze. Co sądzicie? Bardzo dziękuję za porady i pozdrawiam, Magda ja mysle ze te strony sa nawet ABSOLUTNIE lepsze od Bialoleki ja np. (zreszta paru znajomych tez) w ogole nie wybrazam sobie mieszkania po tamtej stronie Wisly a tak na powaznie cena jest atrakcyjna ale to zalezy jak dzialka jest polozona - czy np. nie trzeba daleko prowadzic mediow, jakie ma sasiedztwo itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hagi 18.07.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Witam,czy macie może jakieś namiary na sprzedających w gminie Babice?Będę wdzięczny za jakiś kontakt.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts