Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

działka w St Babicach - dobry wybor?

Recommended Posts

witam,

mam pytanie ca osadzicie o zakupie dzialki w gm St Babice.

Mam 2 mozliwosci

- rolna (jeszcze) 1100m2 za 93000pln z pradem i woda,

- juz prawie budowlana 1100m2 za 121000 ze wszystkimi mediami.

Dla znajacych okolice info ze dzialki sa zdala od ul Warszawskiiej i centrum babic.

Czy warto a jesli tak to ktorą?

Akurat jestem na etapie poszukiwań działki koło Warszawy pod kolejny dom.

Co to znaczy - rolna jeszcze ?

Jeszcze ile lat i formalności oraz za ile gotówki bedzie budowlana?

Druga możliwość wygląda interesująco. Cenowo też ale zwłaszcza te media - jak rozumiem kanlizacja również.

Ile jest warta zrozumie ten kto miał szambo a ma kanalizację.

No ale działke trzeba zobaczyć. I to nie raz.

I wiele sprawdzić.

- np. jak jest usytuowana

- jakie ma sasiedztwo

- jaki ma grunt, poziom wód

- ograniczenia w zabudowie

- czy w okolicy planowane są obiekty, które mogłyby okazać się uciążliwe

I wiele innych.

Powodzenia

działka w Babicach, 1000 m2 , to obecnie koszt około 200 tys., działka w Gminie Babice może faktycznie kosztować połowę, czyli około 100 tys.,

a swoją drogą działka rolna nie może mieć chyba 1100 m2, bo niemożna takroli kawałkować...... cośmi to dziwnie wygląda.....

ok - dzieki za podpowiedzi...

Jestem w kropce - zarezerwowalem w biurze wstepnie ta dzialke z mediami... ale niewiem moze jestem podejrzliwy - patrzac na ceny dzialek w tej okolicy to sa one sporo drozsze a ta moja przyszla dzialka jest (dla zaznajomionych z okolica niedaleko kosciloa w babicach) wiec chyba calkiem niezly punkt.

Nie wiem co mam robic i co dokladnie sprawdzac - mi sie wszystko podoba, cana tez...hmmm

HELP:)

no nie ma siły - działka w Babicach w okolicy centrum musi kosztować minimum 200 tys za 1000 m2...... albo coś z nią jest nie tak, albo sprzedawca nie do końca sprawny umysłowo...... obstawiam pierwszy przypadek........ w centrum Babic są dwa biura nieruchomości.... przejdź się do nich i zapytaj o ceny..... popytaj o teren, którym jesteś zainteresowany- muszą wiedzieć co z nim....

jedyny sposób na "sprawdzenie" działki na 250% to..... wzięcie jej na ktedyt - bank napewno wyłapie każdy pprawniczy kiks, u mnie tak było bank dogrzebał się że na działce jest klauzula związana z dożywotnim utrzymaniem rodziców (nie pytajcie jak to się fachowo nazywa) summa summarum rodzice pani właścicielki podczas sprzedaży u notariusza zdjęli tę klauzulę w akcie notarialnym :)

Witam,

ponieważ jestem nowa na forum i poszukuję działki właśnie w tamtych okolicach, chciałam spytać, czy 150 000 PLN za działkę 1000 m2 w Koczargach Starych to dobra cena?

Przyznam, że rozpoczynałam poszukiwania od Białołęki, ale ceny tam skoczyły w takim tempie, że zaczęłam się zastanawiać nad zakupem czegoś w gm. Babice. Przyznam, że nie znam dobrze tych stron, ale moim zdaniem nie są ABSOLUTNIE gorsze od Białołęki, a ceny na pewno atrakcyjniejsze.

Co sądzicie?

Bardzo dziękuję za porady i pozdrawiam,

Magda

rodick

... Ty nic nie kombinuj, tylko jedź do architektury w gminie i zapytaj o te "twoje" działki, jaki jest ich rzeczywisty status i już !

A kupić warto ;

- ładniejszą ( położenie )

- wymiary ( szerszą a nie kichę )

- z lepszym dojazdem.

Co do braku kanalizacji, to w gminie jest wieloletni program budowy kanalizacji na, który gmina dostała środki z UE ( możesz sprawdzić w inwestycjach lub Eko - Babicach przy oczyszczalni ).

Jedyny problem to gaz ( jeśli potrzebujesz ), ale zanim się wybudujesz to i gaz pewnie będzie ( popytaj najbliższych sąsiadów )

Pozdro

J

Witam,

ponieważ jestem nowa na forum i poszukuję działki właśnie w tamtych okolicach, chciałam spytać, czy 150 000 PLN za działkę 1000 m2 w Koczargach Starych to dobra cena?

Przyznam, że rozpoczynałam poszukiwania od Białołęki, ale ceny tam skoczyły w takim tempie, że zaczęłam się zastanawiać nad zakupem czegoś w gm. Babice. Przyznam, że nie znam dobrze tych stron, ale moim zdaniem nie są ABSOLUTNIE gorsze od Białołęki, a ceny na pewno atrakcyjniejsze.

Co sądzicie?

Bardzo dziękuję za porady i pozdrawiam,

Magda

ja mysle ze te strony sa nawet ABSOLUTNIE lepsze od Bialoleki

ja np. (zreszta paru znajomych tez) w ogole nie wybrazam sobie mieszkania po tamtej stronie Wisly :wink:

a tak na powaznie cena jest atrakcyjna ale to zalezy jak dzialka jest polozona - czy np. nie trzeba daleko prowadzic mediow, jakie ma sasiedztwo itp.