Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

już tego nie wytrzymam

kofi

Recommended Posts

Za naszym płotem kończy się osiedle i zaczynają działki ogrodnicze. I na tych działkach raz na jakiś czas jest impreza disco polo + śpiewy chóralne, niezbyt raczej trzeźwe. Akurat okno gabinetu wychodzi qurcze na te działki i już 3 godzinę słucham tego g.... :evil: :evil: :evil: Właśnie leci przecudnej urody pieśń Ten chleb jest twój i mój i chórki grillowego towarzystwa i już po prostu głupieję. Chyba pódę spać. Na dole nie słychać (chyba).

[

quote="Ttomasz]Paulka ma rację

U nas pomogła muzyka klasyczna Handel i Bach oraz zaprzyjaźnieni chórzyści, którzy dali koncert :lol:

mogę jeszcze dorzucić "Carmina burana" (niektóre partie chóru sa tak mocne, że disco nie wytrzyma :lol: ), lub opera (oczywiście daj to co sama bardziej lubisz :D

Że też na to nie wpadłam! Kolumny całkiem nawet niezłe małż zakupił więc można w końcu zrobić z nich pożytek. "Carmina burana" (u nas Węgajty kiedyś dały w Katedrze - niesamowite wrażenie) może być, tylko czas nie ten. To może zapodam Albinioniego następnym razem, oby jak najpóźniej :wink: Żeby sąsiadów własnych, bliskich i dyskretnych nie zabić. :wink:

O rany, a dzisiaj chór bab chyba pijanych na smutno. Zaczęły od "Tu na razie jest ściernisko...", potem "Hej Mazury jak wy cudne" (tu akurat się zgadzam, z tym że "O Warmio moja miła" jeszcze nie śpiewały), a teraz "A na imię miałaś właśnie Beaaaaaataaaaaa", ale już coraz bardziej się rozjeżdża. Nawet jest śmieszne. (O matko: "o obrońcach naszych polskich granic, a ponad nami...") Impreza dogorywa :wink:

Ty, idz zapodaj im do tych drinkow taki specyfik co na nim pisze - kon jak nie umieć to dwie krople na wiadro ...wlej dla pewnosci 4 kropelki 8)

mam nadzieje ino ze tego na tarasie robić nie będą ...

Zapomniałeś dopisać: "Zamknij, psa, kota, kozy, kury i kaczki. Schowaj wazelinę i towot. Po czem niezwlekając zapakuj rodzinę do samochodu i uciekaj jak najdalej."

A pomyślałeś co będzie jak im te drinki się spodobają? Będzie musiała się wyprowadzić. A kto kupi działkę w takiej okolicy? Wszystko pójdzie na zatracenie...