Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gres techniczny??

kiwal

Recommended Posts

Sądząc po cenie to nie jest gres techniczny, gdyż trudno taki znaleźć w cenie poniżej 40 zł/m2.

Właściwy gres techniczny nie wymaga impregnacji, ponadto jego scieranie w ramach normalnego zużycia nie winno być zauważalne, gdyż barwa/faktura płytki winna być non stop taka sama - tzn. na licu płytki jak i po starciu 1, 2, 3 mm... co oczywiście zbyt szybko nie powinno nastąpić.

Sądząc po cenie to nie jest gres techniczny, gdyż trudno taki znaleźć w cenie poniżej 40 zł/m2.

Właściwy gres techniczny nie wymaga impregnacji, ponadto jego scieranie w ramach normalnego zużycia nie winno być zauważalne, gdyż barwa/faktura płytki winna być non stop taka sama - tzn. na licu płytki jak i po starciu 1, 2, 3 mm... co oczywiście zbyt szybko nie powinno nastąpić.

To jednym słowem to za 12zł nie nadaje sie na płytke do garażu?

To jednym słowem to za 12zł nie nadaje sie na płytke do garażu?

Te płytki najczęściej wymagają impregnacji (sprzedawca powinien o tym poinformować) co całkowicie nie zabezpieczy przed starciem warstwy wierzchniej. Po jej utracie płytka najczęściej nie ma już swojej barwy, faktury, wskutek czego walory estetyczne jej są znikome nawet w garażu.

Gość m_ch_konto usunięte
do domu bym tego nie bral ... ale do garazu ?

No właśnie brać do garażu czy też nie? Oto jest pytanie. Produkuje to paradyż.

Inne płytki nadajace sie do garażu to minimum 3 razy tyle.

Jak stac Cię na 3 razy droższy to masz nad czym się zastanawiac. Ja albo kupę te płytki za 13zł albo jakšœ farbę na posadzkę. Nie sšdzę by na gresie za 40zł nie zostały œlady po autach. A że na tym paradyzu na pewno zostanš. Cóż. Dla mnie to tylko płytki do garażu o powieżchni mojego salonu. Na salonie nie będę aż tak oszczędzał.

Pozdrawiam

A myślicie, że na schody też nie ma sensu ich brać? Mam 70m2 klatki schodowej, po której będzie chodzić tylko moja rodzina, ale niestety to ja muszę ją wykończyć. Myślałam o takich tanich płytkach i teraz już nie wiem... Czy to się ma szansę jakoś realnie wytrzeć od przejścia kilka razy dziennie w butach?

Gość m_ch_konto usunięte
A myślicie, że na schody też nie ma sensu ich brać? Mam 70m2 klatki schodowej, po której będzie chodzić tylko moja rodzina, ale niestety to ja muszę ją wykończyć. Myślałam o takich tanich płytkach i teraz już nie wiem... Czy to się ma szansę jakoś realnie wytrzeć od przejścia kilka razy dziennie w butach?

A nie opatrzy Ci się taki gres na schodach?

Moim zdaniem to on się nadaje i na schody w tym sensie, że zda swój egzamin wytrzymałościowy i pewnie utrzymaniowy.

Jeśli chodzi o obłożenie schodów w mieszkaniu to zrezygnowałbym ze względów estetycznych, ale tutaj moówię o własnych gustach. Mając 70m klatki schodowej prawdopodobnie też bym się zastanawiał i wziąłbym go pod uwagę. Ostatecznie i wyłacznie ze względu na ograniczenia w kasie.

Do małej kotłowni go kupię i może do garażu.

No właśnie brać do garażu czy też nie? Oto jest pytanie. Produkuje to paradyż.

Inne płytki nadajace sie do garażu to minimum 3 razy tyle.

pewnie ze brac, chyba ze wolisz z betonem na podlodze zostac :wink:

To w którym markecie jest najlepszy gres?

Leroy, Castorama, Praktiker?

Wszedzie sa w cenach 12-13 zł, różnią sie producentem i kolorem;-)

nie widzac plytek, i majac wybierac po doswiadczeniach z marketami to na I miejscu jest Castorama.

• 3 years później...