Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna firmy BUDVAR Centrum.

Recommended Posts

• 4 years później...
  • 2 weeks później...

Nigdy nie przestanie mnie zadziwiać prymitywizm pewnych form reklamy. Jeżeli jest to działanie jakiejś firmy reklamowej to zleceniodawca powinien zażądać odszkodowania. No chyba, że tylko ja (i finlandia) uważam za niespotykane (i śmierdzące na kilometr) zarejestrowanie się na forum tylko po to by napisać pean pochwalny na cześć firmy, w której kupiło się coś 5 lat temu.

Teraz zajrzę w szklaną kulę...

- Za chwilę dostanę zje..ke od tego forumowicza, że przecież on to tylko tak, z czystego serca, itp.

- Jeżeli ktoś podejmie się polemiki to będzie wymiana kilku postów

- Za kilka dni nick skończy swoją aktywność na zawsze

Historia lubi się powtarzać!

No niestety, to są nicki kilkudniowe, ale o tym wiedzą tylko forumowicze będący tu dluzej niz miesiac (bo zwykli jednopostowcy szybko zapominają hasło do konta:) Edytowane przez finlandia

Ta firma jest niepoważna. Pomijam już jakość okien. Serwis i kompetencja ludzi tam pracujących niestety nie jest najlepsza. Począwszy od błędnego wymiarowania po ciągłe opóźnianie się z dostawą. Najlepsze jest to, że mieli wymienić jedno okno bo dali nie to co trzeba. Obiecali, że będzie za tydzień. Było po... 2 miesiącach i chyba dlatego, że nie zostało zapłacone do końca. Tuż po otrzymaniu tego ostatniego okna (jakieś kilka dni - nie zdążyłem jeszcze zapłacić ostaniej części) dostałem polecony z groźbą nasłania na nas komornika... :-/

Niestety, ale nic dobrego z mojego punktu widzenia nie mogę powiedzieć na temat tej firmy.

• 3 years później...
  • 1 year później...

Kupiłem okna T-Passive firmy BudVar i wszystkie okna w domu mam do wymiany!

Ramy okienne po 2 latach są wypaczone tak, że pojawiły się szczeliny między ramą a uszczelkami. Okna które miałybyć pasywne są nieszczelne i zdeformowane.

Składam reklamacje. Sprawa nie będzie prosta ponieważ okna zostały już obrobione z obu stron i wymiana ich wiąże się z ponowną obróbką. Skończyłem remont i wracam znowu do remontu.

Będę pisać o postępach reklamacji.

ODRADZAM BUDVAR KAŻEMU!

• 2 weeks później...
To, że nieprawidłowo mierzysz ugięcie. Druga sprawa - poziomica trochę za krótka by mieć pełen obraz - po trzecie - za ugięcie w tej płaszczyźnie w dużym stopniu odpowiada montaż.

Tak wiem, że poziomica zbyt krótka aby mieć pełny obraz. Mam też okna innej firmy montowane przez inną ekipę i jak przykładam poziomicę to nie ma żadnego odchylenia. Poziomica idealnie przylega do ramy okiennej. Nie znam się tak dobrze na oknach, ale na chłopski rozum widzę, że coś jest nie w porządku.

finlandia Mam ogromną prośbe do ciebie! Czy możesz mi opisać w dwóch zdaniach dlaczego za takie wygięcie odpowiada montaż? Jaki błąd popełniła ekipa montująca okna?