Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna firmy BUDVAR Centrum.

Recommended Posts

Dlatego że jak okno jest poprawnie, prosto zamontowane, przy odpowiedniej licznie punktów mocowań to w tej płaszczyźnie nie ma prawa się odchylić. To trochę tak jak z pijanym - postawiony przy płocie w końcu się powali. Ale jak go odpowiednio przywiążesz to zwiędnie, ale się nie przewali.

Znalazłem takie zdanie. Przyczyna wypaczenia okien PVC:

- brak mocowania progów ramy okiennej lub mocowanie wykonano na kotwy, które trzymają okno w płaszczyźnie prostopadłej do okna ale w płaszczyźnie okna już nie,

- brak dylatacji na bokach przy progu ramy, nagrzany profil wydłuża się a ponieważ nie ma na to miejsca - wybrzusza się,

U mnie dylatacja była - okna miało kilka centymetrów luzu od muru, który to luz został wypełniony pianką.

to co znalazłeś to tylko 5% prawdy. To co jest na twoim zdjęciu to ewidentny błąd przy montażu. Każde wybrzuszenie w jego trakcie można wyprostować

Obejrzałem sobie Twój filmik i mam zastrzeżenia:

- za krótka poziomnica

- żle przeprowadzony sposób pomiaru wybrzuszenia - poziomica ma się stykać na szczycie wybrzuszenia z oknem a boki odstawać lub inaczej, jak tak mierzysz to wartość jaką widzisz podziel na pół, czyli z 5mm robi się beczka 2,5 mm

W trakcie montażu mogła kotwa ściągnąć do środka profil

Powiem ci jak kiepskie ekipy montują okna, a takich, nawet w tak prostym montażu jakim jest tylko na kotwy i pianę jest od cholery na rynku

Na czas wstawiania i ustawiania okien używają klinów drewnianych, klinują i to dość mocno po obu stronach, tak, że już zanim zamocują okno ma beczkę. Z powodu kształtu profila właśnie w tą stronę, płaszczyzną wewnętrzną do środka

i dalej to już popis braku wyobraźni

Kotwią po kolei, pianuja i jak piana stwardnieje dopiero usuwają kliny i miejsce po nich - o ile nie zapomną - dopianowuję

Już w trakcie montażu ościeżnicę masz wykrzywioną

...

Na czas wstawiania i ustawiania okien używają klinów drewnianych, klinują i to dość mocno po obu stronach, tak, że już zanim zamocują okno ma beczkę.

Używają klinów drewnianych, bo te w odróżnieniu od plastikowych pozwalają na szybkie i bardziej precyzyjne ustawienie okna. A jak ktoś jest bez wyobraźni, to i plastikiem skrzywi okno. Także - nie rozpowszechniaj stereotypów.

• 3 months później...
Okna jak okna problem zaczyna się kiedy coś padnie jak u mnie uszkodzona zawias okna suwanego po dwóch latach a gwarancja ich 4lata odpowiedź na reklamację że nie podlega bo ble ble ble mogę podesłać meila ,słowem dziadują i tyle zawias kosztuje 400-600zł kupiłem od nich za 12tys dałem im klienta za 45tys i za 10,5tys a oni się dupom wypięli ,naprawiłem bez ich łaski pseudo fachowców ale lepiej poszukać takich firm jak moi rodzice sm-plas synowiec w rawie mazowieckiej po 15 latach od montażu bez gadania przyjechał i naprawił drzwi balkonowe to rozumiem ,pamiętam też baner z przed dwóch lat z łodzi z napisem budvar to oszuści czy coś wtym stylu może coś w tym jest

Poziomice przyklada sie w srodku szerokosci ram a nie jednym koncem z boku. tak to ja bedie mial ugiecie nawet 10 cm. Wygiecie ram okien PVc to naturalna cecha i nic nie zrobicie. nawet dobry montaz nic tu nie poradzi. PVC tak ma. Z jednej strony nagzrewa sie mocno z drugiej jest temp pokojowa.

Ale jesli chodzi o Budvar to jak najdalej od nich. Ten banner to prawda.