finlandia 27.04.2015 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Dlatego że jak okno jest poprawnie, prosto zamontowane, przy odpowiedniej licznie punktów mocowań to w tej płaszczyźnie nie ma prawa się odchylić. To trochę tak jak z pijanym - postawiony przy płocie w końcu się powali. Ale jak go odpowiednio przywiążesz to zwiędnie, ale się nie przewali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amadek 27.04.2015 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Znalazłem takie zdanie. Przyczyna wypaczenia okien PVC: - brak mocowania progów ramy okiennej lub mocowanie wykonano na kotwy, które trzymają okno w płaszczyźnie prostopadłej do okna ale w płaszczyźnie okna już nie,- brak dylatacji na bokach przy progu ramy, nagrzany profil wydłuża się a ponieważ nie ma na to miejsca - wybrzusza się, U mnie dylatacja była - okna miało kilka centymetrów luzu od muru, który to luz został wypełniony pianką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 27.04.2015 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 No to masz odpowiedz w kombinacji pkt 1 i 3. Za sztywno =niedobrze. Za luźno = nie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 27.04.2015 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 to co znalazłeś to tylko 5% prawdy. To co jest na twoim zdjęciu to ewidentny błąd przy montażu. Każde wybrzuszenie w jego trakcie można wyprostowaćObejrzałem sobie Twój filmik i mam zastrzeżenia:- za krótka poziomnica- żle przeprowadzony sposób pomiaru wybrzuszenia - poziomica ma się stykać na szczycie wybrzuszenia z oknem a boki odstawać lub inaczej, jak tak mierzysz to wartość jaką widzisz podziel na pół, czyli z 5mm robi się beczka 2,5 mmW trakcie montażu mogła kotwa ściągnąć do środka profil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amadek 27.04.2015 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Nikt ważny.Mam trzy okna zamontowany przez tą firmę. I w każdym z tych okien jest ten sam problem - wszystkie są wypaczone. Tak wiem, że poziomica za krótka - ale nawet bez poziomicy widać, że te okna są wypaczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 27.04.2015 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Powiem ci jak kiepskie ekipy montują okna, a takich, nawet w tak prostym montażu jakim jest tylko na kotwy i pianę jest od cholery na rynkuNa czas wstawiania i ustawiania okien używają klinów drewnianych, klinują i to dość mocno po obu stronach, tak, że już zanim zamocują okno ma beczkę. Z powodu kształtu profila właśnie w tą stronę, płaszczyzną wewnętrzną do środkai dalej to już popis braku wyobraźniKotwią po kolei, pianuja i jak piana stwardnieje dopiero usuwają kliny i miejsce po nich - o ile nie zapomną - dopianowuję Już w trakcie montażu ościeżnicę masz wykrzywioną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 27.04.2015 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 ... Na czas wstawiania i ustawiania okien używają klinów drewnianych, klinują i to dość mocno po obu stronach, tak, że już zanim zamocują okno ma beczkę. Używają klinów drewnianych, bo te w odróżnieniu od plastikowych pozwalają na szybkie i bardziej precyzyjne ustawienie okna. A jak ktoś jest bez wyobraźni, to i plastikiem skrzywi okno. Także - nie rozpowszechniaj stereotypów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 28.04.2015 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 ok, masz rację, używa się do ustawiania okien także klinów plastikowych Zapomniałem też dodać że używa się specjalnych poduszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zsadzik 03.08.2015 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Okna jak okna problem zaczyna się kiedy coś padnie jak u mnie uszkodzona zawias okna suwanego po dwóch latach a gwarancja ich 4lata odpowiedź na reklamację że nie podlega bo ble ble ble mogę podesłać meila ,słowem dziadują i tyle zawias kosztuje 400-600zł kupiłem od nich za 12tys dałem im klienta za 45tys i za 10,5tys a oni się dupom wypięli ,naprawiłem bez ich łaski pseudo fachowców ale lepiej poszukać takich firm jak moi rodzice sm-plas synowiec w rawie mazowieckiej po 15 latach od montażu bez gadania przyjechał i naprawił drzwi balkonowe to rozumiem ,pamiętam też baner z przed dwóch lat z łodzi z napisem budvar to oszuści czy coś wtym stylu może coś w tym jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 04.08.2015 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Poziomice przyklada sie w srodku szerokosci ram a nie jednym koncem z boku. tak to ja bedie mial ugiecie nawet 10 cm. Wygiecie ram okien PVc to naturalna cecha i nic nie zrobicie. nawet dobry montaz nic tu nie poradzi. PVC tak ma. Z jednej strony nagzrewa sie mocno z drugiej jest temp pokojowa. Ale jesli chodzi o Budvar to jak najdalej od nich. Ten banner to prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts