valdevez 03.07.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Witam! Mam problem z wilgocią w domu. Dom jest z pustaków gazobetonowych, ma 30 lat, podpiwniczony. Na razie odkopałem fundamenty do ław żeby je osuszyć. Co proponujecie dalej? Czym zaizolować? Czy po zaizolowaniu przysypać z powrotem ziemią z wykopu czy wypełnić czymś innym? Słyszałem że można to zrobić żwirem lub kamieniami. Co sądzicie o keramzycie?. Czy ścianę od strony piwnicy też trzeba czymś zabezpieczyć?PozdrawiamR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 07.07.2006 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Ja już coś podobnego robiłem.Masz teraz pierwszorzędną pogodę, więc warto zrobić.Pozwolić się ścianom wysuszyć, Ten materiał łatwo chłonie wodę, ale długo się osusza, zapewnić dobre wietrzenie piwnic i odwodnienie wokół fundamentów.1.Uzupełnić braki w ścianach i ogólne wygładzenie,2. pomalować dysperbite i to dwukrotnie,3. ocieplić, lub nie4. folia kubełkowa owinąć tym całe fundamenty,5. zrobienie opaskowego liniowejgo odwodnienia i odprowadzenie do studni chłonnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts