pAnna 03.07.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Szukałam, ale nie znalazłam.... Czym się charakteryzuje zabudowa rezydencjonalna? czy sa jakies szczegolne wymagania w stosunku do projektu? pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 03.07.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Są to działki budowlane powyżej 2tys metrów (przynajmniej tak w okolicach Pozka). Z tego co wiem jest jeszcze jakiś problem z zapewnieniem mediów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pAnna 03.07.2006 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 NO wiem wiem ze duze - oferują dzialke w Cerekwicy o wielkosci ponad 2.5 tysiaca, fasjna działeczka bo kwadratowa wiec mozna sobie domek postawic na samym srodku i miec daleko sasiadow tylko nie wiem co z tymi wymaganiami.... A Ty Wciornastku gdzie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 03.07.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 NO wiem wiem ze duze - oferują dzialke w Cerekwicy o wielkosci ponad 2.5 tysiaca, fasjna działeczka bo kwadratowa wiec mozna sobie domek postawic na samym srodku i miec daleko sasiadow tylko nie wiem co z tymi wymaganiami.... A Ty Wciornastku gdzie budujesz? Co do mediów to sobie przypominam że były to kwestie związane z doprowadzeniem np trzeba kopać studnię czy robić oczyszczalnię ścieków itp. _ choć w każdej gminie może być inaczej - zobacz w planie zagospodarowania w gminie. A buduję pod Rokietnicą - tu jest sporo działek czekających na nowych właścicieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pAnna 03.07.2006 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 A Cerekwica to nie gdzieś koło Rokietnicy? Masz jakies konkretne działi na mysli? jakies szczegółowe namiary? na razie sie rozglądamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 03.07.2006 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 A Cerekwica to nie gdzieś koło Rokietnicy? Masz jakies konkretne działi na mysli? jakies szczegółowe namiary? na razie sie rozglądamy Tak, ale teraz będzie przetarg w Bytkowie. Zobacz stronę gminy http://www.rokietnica.pl/ Udaj się do Gminy i pogadaj tam są wywieszone oferty. Wiem że na przeciwko mojej działki sąsiad sprzedaje. Jak chcesz to pogadamy na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 03.07.2006 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 mam działkę w markach ,ktora też ma byc pod zabudowę rezydencjonalną,ale u nas wymagane min działki to 1200 metrow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wawa 04.07.2006 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 U nas w gminie to się nazywa zabudowa wiejska luźna minimum działki 15 a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pAnna 04.07.2006 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Czyli rozumiem ze sa wymagania dotyczace jedynie wielkosci dzxialki a nie innych kwestii np. sposobu lub stylu zabudowy...dziekuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 04.07.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 buduję pod warszawą i też mam w WZ napisane, że jest to teren willowo- rezydencjonalny wymagania: działka minimum 2000 m2, dom może zajmować 20% powierzchni działki, reszta musi być biologicznie czynna, dom jedynie z poddaszem użytkowym bez pięter jesli chodzi o budowę oczyszczalni czy podłączenie się do mediów miejskich, to zależy raczej od wysokości wód gruntowych wszystkiego więc możesz dowiedzieć się w gminie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pAnna 04.07.2006 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Dzieki Izat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpa 04.07.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 pAnna Każda gmina ustala inne zapisy dotyczące zabudowy rezydencjalnej , tak jak różne są plany zagospodarowania . Jeśli chcesz kupić taką działkę , trzeba pojechać do gminy i poczytać te zapisy . Mogą się w nich znajdować następujące zapisy :- min. wielkość działki- min. odległość od granic działek sąsiadujących z 4 stron - ilość kondygnacji , rodzaj zabudowy np; tylko dom parterowy- min . powierzchnia zabudowy - rodzaj pokrycia dachu np: tylko dachówka ceramiczna - kąt nachylenia dachu Wszystko ustalisz w gminie , zapisy są mnie lub bardziej szczegółowe pozdrawiam marpa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pAnna 04.07.2006 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Dziękuję Marpo - dziś uderzam do gminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts