Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabudowa rezydencjonalna?

Recommended Posts

NO wiem wiem ze duze - oferują dzialke w Cerekwicy o wielkosci ponad 2.5 tysiaca, fasjna działeczka bo kwadratowa :) wiec mozna sobie domek postawic na samym srodku i miec daleko sasiadow tylko nie wiem co z tymi wymaganiami....

A Ty Wciornastku gdzie budujesz?

Co do mediów to sobie przypominam że były to kwestie związane z doprowadzeniem np trzeba kopać studnię czy robić oczyszczalnię ścieków itp. _ choć w każdej gminie może być inaczej - zobacz w planie zagospodarowania w gminie.

A buduję pod Rokietnicą - tu jest sporo działek czekających na nowych właścicieli.

A Cerekwica to nie gdzieś koło Rokietnicy?

Masz jakies konkretne działi na mysli? jakies szczegółowe namiary? na razie sie rozglądamy :)

Tak, ale teraz będzie przetarg w Bytkowie.

Zobacz stronę gminy http://www.rokietnica.pl/

Udaj się do Gminy i pogadaj tam są wywieszone oferty.

Wiem że na przeciwko mojej działki sąsiad sprzedaje. Jak chcesz to pogadamy na priva

buduję pod warszawą i też mam w WZ napisane, że jest to teren willowo- rezydencjonalny

wymagania: działka minimum 2000 m2, dom może zajmować 20% powierzchni działki, reszta musi być biologicznie czynna, dom jedynie z poddaszem użytkowym :) bez pięter ;)

jesli chodzi o budowę oczyszczalni czy podłączenie się do mediów miejskich, to zależy raczej od wysokości wód gruntowych

wszystkiego więc możesz dowiedzieć się w gminie :)

pAnna

Każda gmina ustala inne zapisy dotyczące zabudowy rezydencjalnej , tak jak różne są plany zagospodarowania .

Jeśli chcesz kupić taką działkę , trzeba pojechać do gminy i poczytać te zapisy .

Mogą się w nich znajdować następujące zapisy :

- min. wielkość działki

- min. odległość od granic działek sąsiadujących z 4 stron

- ilość kondygnacji , rodzaj zabudowy np; tylko dom parterowy

- min . powierzchnia zabudowy

- rodzaj pokrycia dachu np: tylko dachówka ceramiczna

- kąt nachylenia dachu

Wszystko ustalisz w gminie , zapisy są mnie lub bardziej szczegółowe

pozdrawiam marpa