a_gnieszka 03.07.2006 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Witam! Piszę pierwszy raz, do tej pory byłam jedynie czytaczem Jutro jedziemy do notariusza i mam nadzieję że zostaniemy właścicielami pięknej działeczki budowlanej. W związku z tym, że na zakup działki pójdą wszystkie nasze pieniądze, mam pytanie: czy da się wziąć kredyt na wszystko, czyli nie tylko na samą budowę, ale i przyłącza (woda, prąd), projekt, ogrodzenie? Czy też musimy to opłacić we własnym zakresie i dopiero wtedy ubiegać się o kredyt? Głupie może pytanie, ale dopiero zaczynamy i nasza wiedza jest znikoma Jeśli taki temat już był to przepraszam, ale nie znalazłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whitemag 04.07.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Witam serdecznie, ja tak troszke inaczej odpowiem - wedlug mnie najlepiej wziac kredyt na dzialke a z oszczednosci pozalatwiac wszystkie sprawy i rozpoczac budowe - starajac sie jak najwiecej zbudowac wlasnymi silami (finansowymi)... znacznie mniej formalnosci przy rozliczaniu z transz, ''bezfakturowanie'' ... Jesli jednak chodzi o odpowiedz na Twoje pytanie...nie jestem w stanie na nie dokladnie odpowiedziec - radze jednak isc do doradcy finansowego i pytac, meczyc, meczyc, meczyc Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts