Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Jestem na świeżo po rozmowach z wykonawcą i jestem skłonny się zdecydować na niego pomimo że pierwotnie myśleliśmy że będzie ciut taniej. Uzgodniliśmy za wszystko 163 tys i nic mnie nie interesuje, wykonawca załatwia wszystko, łącznie z kierownikiem budowy i wodą na czas budowy (bo nie ma wodociągu jeszcze). Jednak obecnie wygląda na to że wszystkie ceny poszły w góre. Tak więc proszę oceńcie czy to jest dobra oferta: Wykonanie stanu surowego, z pokryciem dachówką ceramiczną. Wszystko zgodnie z projektem, fundament z bloczków betonowych, ocieplony styropianem, sciany porotherm 25, strop teriva, scianki działowe, schody lane itp. więźba dachowa, membrana wysokoparoprzepuszczalna (czy jakoś tak), dachówka ceramiczna, rynny stalowe powlekane, komin powyżej dachu cegła klinkierowa. Oczywiście kosztorys zawiera wszystko bardziej szczegółowo, tu podaje to tylko ogólnie. Cena jest ustalona i nie interesuje mnie żadna zmiana cen w hurtowniach. Wszystkie materiały jeśli wymagają certyfikatów to oczywiście z certyfikatami itp. Rozliczanie po wykonaniu poszczególnych etapów, za nic nie płacę z góry. Termin wykonania rozpoczęcie prac w sierpniu i ma być zamknięty dachem przed zimą. Powiedzcie proszę czy to dobra oferta. Acha to jest Faworyt z jednym garażem

Pozdrawiam

Piotr

• 2 months później...