anfield 04.07.2006 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Witam, Jestem po spotkaniu z wykonawca i troche sie zalamalam.Cos co mialo mnie kosztowac grosze urasta do tysiecy bo:taras i przedsionek trzeba zaizolowac od wilgoci zeby nie "wstalo"myslalam ze izoluje sie balkony aby woda nie przeciekala.Czy faktycznie jest to niezbedne i bez izolacji plytki wstana po 2 latach?? Jest jeszcze problem podmorowki- w planach fundamenty byly nie ocieplane- dom niepodpiwniczony- pozniej poprzedni wlasciciel zdecydowal sie docieplic i powstal taki stopień odstający od sciany ok 5 cm. Ja nie bede docieplac domu- dom zbutowany z bloczka keramzytowego z zalanym styropianem. Na bloczki bedzie polozony tynk silikonowy a na podmorowke chcialam tynk granitowy (marmulit)- wykonawca mnie ostrzegl, ze on nie nadaje sie na powierzchnie poziome i musze wyizolowac ten stopien specjalna tasma 30 zl metr i 12 od kantu- co daje sume b duza bo dom mam parterowy.Poradzcie prosze jak zjesc ta zabe - we wczesniejszych rozmowach nikt nie wspomnial o tym problemie.a tak mysle na szybko moze na opaske dac tynk akrylowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts