Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WYJAZD NA WCZASY CZY KASA NA DOM?

Paty

...  

55 użytkowników zagłosowało

1. 1. ...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A zwało sie toto konserwa turystyczna z takš żółto zielona naklejkš...a jeszcze był paprykarz szczeciński.

O tak , tak , dokładnie o tą mi chodziło .

A jak się miało trochę szczęścia to w wiejskich sklepikach można było nabyć marmoladę sprzedawaną na wagę :D .

A zwało sie toto konserwa turystyczna z takš żółto zielona naklejkš...a jeszcze był paprykarz szczeciński.

A jak się miało trochę szczęścia to w wiejskich sklepikach można było nabyć marmoladę sprzedawaną na wagę :D .

W takich dużych czerownych twardych blokach...ale dobra była nie? Teraz sprzedajš we wiaderkach.

W takich dużych czerownych twardych blokach...ale dobra była nie? Teraz sprzedajš we wiaderkach.

.....pyyyszna :D

I oranżada bywała 8) - czerwona najlepsza :

Ale z gorzałką to jakoś nigdy kłopotów nie było , nawet okres kartkowy nie zniszczył polskiego ducha i pociągu do napitku 8) :D

• 3 weeks później...

W tym roku nie - wykończeniówka, przeprowadzka i dwutygodniowe dziecko :D . No może jakiś tydzień we wrześniu, ale bardziej chyba wyjdzie weekend niż tydzień 8)

Za to w przyszłym roku - żeby się paliło, waliło i grzmiało jedziemy.

My w czasie budowy też wyjeżdżaliśmy na wakacje, ale wykluczaliśmy wyjazdy drogie czy zorganizowane. Szczęściem tak rodzicie jak teściowie mają domki w grach, więc jeździliśmy do tych domków... plus 1 tydzień rekolecji w górach. I tak było aż do zakończenia budowy. Teraz też mamy jeszcze sporo do zrobienia w domu i wokół domu, więc nie szalejemy z wyjazdami (jak na nasze warunki) tylko szukamy czegoś indywidualnie: kwatery w Chorwacji znalezione dzięki netowi, do tego dodajemy kilka dni pod namiotem żeby zobaczyć trochę więcej w podróży... w tym roku dotarliśmy do Dubrovnika...Nie było to tanie, ale z pewnością dużo tańcze niż wczasy zorganizowane... a z dwójką dzieci koszty wczasów zorganizowanych zdecydowalnie idą w górę...

pozdrawiam,

gaga2

• 4 weeks później...

Nam "pechowo" w roku budowy wyskoczyła komunia, wesele szwargra i 10 rocznica slubu:)

Dlatego trochę zainwestowaliśmy też w inne rzeczy np 2 wypady nad morze na 4 dni i dwudniowy rejs promem. Teraz wiem, ze wydaliśmy za dużo ale... nie żałuję - nie mozna tylko pracować bo wtedy człowiek jest przemęczony i kończy mu się entuzjazm potrebny do budowy jak nie wiem!!!

Oczywiście według tez zdroworozsądkowych jak się buduje to trzeba oszczędzać ale z czasem ta budowa, która miała być radością przestanie nas cieszyć bo da o sobie znac zmęczenie materialu.

Dom mozna wybudować za rok, pracę znaleźć za miesiąc a młodośc ma się tylko jedną i ja juz po sobie wiem że jak miałam 20 lat to więcej rzeczy mnie cieszyło niz jak mam 30 a jak będe miała 40 to może nic już mi nie będzie sprawiać radości bo człowiek z wiekiem gnuśnieje....

Trzeba wyjeżdżać w czasie budowy tyko nie szaleć:)