Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Twarda woda

Recommended Posts

Witam, mieszkam juz u siebie ale ...... ale mam strasznie "zakamienioną" wodę. Drzwi od kabiny zachodza po trzech dniach (baterie też) filtr od brity po tygodniu przestaje działć, boję sie o pralke i zmywarkę. Czy ktoś z was wie o jakis filtrach czy innych urządzeniach które to "odkamieniałby" wode dla całego domu.

dzieki za info, a wiesz może kto to sprzedaje, czym się kierować przy wyborze takiej stacji uzdatniania ???

Większość hurtowni i sklepów z akcesoriami i materiałami hydraulicznymi ma takie stacje w swojej ofercie.

Ważnym parametrem jest sposób regeneracji złoża w którym natępuje wymiana jonów wapnia na jony sodu.

Produkowane są stacje z regenaracją czasową i objętościową. Wybierz tę z regeneracją objętościową.

Drugim parametrem jest wydajność stacji między regeneracjami. Ma to wpływ na częstotliwość regeneracji złoża. Należy tak dobrać wielkość stacji, aby regeneracja następowała co 3-4 dni. To z kolei zależy od ilości osób korzystających z wody. Trzeba dobrać indywidualnie.

W sklepie na pewno Ci doradzą.

jonowo wymienna stacja uzdatniania wody wpisałem do googli i nic mi nie wyskoczyło, czy to tak dokładnie sie nazywa ???

Stacja jono wymienna, a nie jonowo wymiwnna.

Ale ja w "googlach" nie patrzyłem, jak znajdę prospekty to dam znać.

Spróbuj "Water Tech", albo "Watertech". Nie pamiętam dokładnie.

Spróbuj też "Ekoidea".

http://ekoidea.pl