slaweksie 04.07.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Witam, mieszkam juz u siebie ale ...... ale mam strasznie "zakamienioną" wodę. Drzwi od kabiny zachodza po trzech dniach (baterie też) filtr od brity po tygodniu przestaje działć, boję sie o pralke i zmywarkę. Czy ktoś z was wie o jakis filtrach czy innych urządzeniach które to "odkamieniałby" wode dla całego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 04.07.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Kup jonowymienną stację uzdatniania redukującą zawartość węglanów wapnia w wodzie. Wydatek ok. 3 tysiące złotych, ale warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaweksie 04.07.2006 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 dzieki za info, a wiesz może kto to sprzedaje, czym się kierować przy wyborze takiej stacji uzdatniania ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 04.07.2006 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 dzieki za info, a wiesz może kto to sprzedaje, czym się kierować przy wyborze takiej stacji uzdatniania ??? Większość hurtowni i sklepów z akcesoriami i materiałami hydraulicznymi ma takie stacje w swojej ofercie. Ważnym parametrem jest sposób regeneracji złoża w którym natępuje wymiana jonów wapnia na jony sodu. Produkowane są stacje z regenaracją czasową i objętościową. Wybierz tę z regeneracją objętościową. Drugim parametrem jest wydajność stacji między regeneracjami. Ma to wpływ na częstotliwość regeneracji złoża. Należy tak dobrać wielkość stacji, aby regeneracja następowała co 3-4 dni. To z kolei zależy od ilości osób korzystających z wody. Trzeba dobrać indywidualnie. W sklepie na pewno Ci doradzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaweksie 04.07.2006 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 jonowo wymienna stacja uzdatniania wody wpisałem do googli i nic mi nie wyskoczyło, czy to tak dokładnie sie nazywa ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 04.07.2006 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 jonowo wymienna stacja uzdatniania wody wpisałem do googli i nic mi nie wyskoczyło, czy to tak dokładnie sie nazywa ??? Stacja jono wymienna, a nie jonowo wymiwnna. Ale ja w "googlach" nie patrzyłem, jak znajdę prospekty to dam znać. Spróbuj "Water Tech", albo "Watertech". Nie pamiętam dokładnie. Spróbuj też "Ekoidea". http://ekoidea.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaweksie 04.07.2006 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 a słyszaleś o nie wiem czy dobrze pamietam filtr warkoczowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 05.07.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 a słyszaleś o nie wiem czy dobrze pamietam filtr warkoczowy wyłapuje zanieczyszczenia stałe np. piasek, ale nie zmienia właściwości fizykochemicznych wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts