Ela_i_Maciek 04.07.2006 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 czy takie rzeczy są możliwe...?? wniosek o wydanie pozwolenia na budowę złożyliśmy w zeszłym tygodniu... a dzisiaj ni z tego , ni z owego dzwoni pan z gminy i mówi, że pozwolenie już jest... CZARY jakieś, czy co? Słyszeliście kiedyś o czymś takim? Ja się dopytuję, czy to już finalna decyzja, którą teraz będą rozsyłać sąsiadom, czekając na ich ew. sprzeciw. Pan mówi, że tak. Za dwa tygodnie mogę zgłaszać zamiar budowy, szukać kierownika i startować.. Szok, mówię wam. Pocieszcie mnie... powiedzcie, że nie śpię Pozdr. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tekt 04.07.2006 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 czy takie rzeczy są możliwe...?? wniosek o wydanie pozwolenia na budowę złożyliśmy w zeszłym tygodniu... a dzisiaj ni z tego , ni z owego dzwoni pan z gminy i mówi, że pozwolenie już jest... CZARY jakieś, czy co? Słyszeliście kiedyś o czymś takim? Ja się dopytuję, czy to już finalna decyzja, którą teraz będą rozsyłać sąsiadom, czekając na ich ew. sprzeciw. Pan mówi, że tak. Za dwa tygodnie mogę zgłaszać zamiar budowy, szukać kierownika i startować.. Szok, mówię wam. Pocieszcie mnie... powiedzcie, że nie śpię Pozdr. M tak zgodnie z KPA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 04.07.2006 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 tez miałem szybko ale ode mnie żądali zaswiadczenia kierownika o podjęciu sie nadzoru nad budową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_3miasto 05.07.2006 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 mysle ze wlasnie kogos przyjeli do pracy i sumiennie zabral sie do swojej roboty a w swej nieswiadmosci ponaglal starych urzednikow, ktorzy z grzecznosci albo pychy wszystko zrobili od reki dla nowego pracownika...albo raczej nowej pracownicy....za kilka miesiecy juz tak szybko wasza gmina nie bedzie wystawiac papierow...zareczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.07.2006 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 poczekaj spokojnie te dwa tygodnie wtedy twój entuzjazm bedzie 100%-owy.Jezeli tak jest to urzedasy z Twojego regionu sa the best. powodzonka ja czekam na moje papierzyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3241mirek 05.07.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 ale mieliście szczęście. U mnie musiałem poczekać ustawowo czyli jakieś 3 miesiące. Zycze dalszego szczęścia w budowie domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 05.07.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 ale mieliście szczęście. U mnie musiałem poczekać ustawowo czyli jakieś 3 miesiące. Zycze dalszego szczęścia w budowie domu Ustawowo (?) jest 65 dni + 14 dni od otrzymania zawiadomienia przez zainteresowane strony (np. sąsiadów) + 7 dni na zgłoszenie przed rozpoczęciem robót. Tyle teoria. U mnie było/jest 54+21+7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 05.07.2006 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 poczekaj spokojnie te dwa tygodnie wtedy twój entuzjazm bedzie 100%-owy.Jezeli tak jest to urzedasy z Twojego regionu sa the best. powodzonka ja czekam na moje papierzyska a ja na swoje czekałam 5 dni dosłownie... niestety teraz się zmieniło bo naczelnikiem jest pan który czepia się wszystkiego i czeka się znacznie dłużej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 06.07.2006 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 no to poczekam z otwieraniem szampana do powrotu z urlopu 25 lipca. akurat mina 3 tygodnie od decyzji.. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek_wy 07.07.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 U nas to było 1,5 tygodnia, ale Pani przy odbiorze od razu nam uprawomocniła (nie było żadnych przeszkód, dom daleko od granic działki, tak że nawet sąsiadom nie wysyłali zawiadomień). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 07.07.2006 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 czy takie rzeczy są możliwe...?? wniosek o wydanie pozwolenia na budowę złożyliśmy w zeszłym tygodniu... a dzisiaj ni z tego , ni z owego dzwoni pan z gminy i mówi, że pozwolenie już jest... CZARY jakieś, czy co? Ja miałem w 1-2 dni - dokładnie już nie pamietam. Do tego było prawomocne bo z zawiadomieniami objechałem zainteresowane strony by parafowali, że przyjeli do wiadomości i nie wnoszą sprzeciwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bul 07.07.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Od kiedy decyzje pozwolenie na budowe wystawiane są przez gminy? Przecież to są kompetencje powiatów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymonj 07.07.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 pewnie nowy popracuje z 6 mies. to się "wszystkiego nauczy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LamiaReno 07.07.2006 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 pozwolenie w tydzień, fundamenty w dwa a za trzy miesiące już na swoim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 07.07.2006 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 W moim powiecie standart to 4 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 07.07.2006 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Od kiedy decyzje pozwolenie na budowe wystawiane są przez gminy? Przecież to są kompetencje powiatów... w moim przypadku to de facto Urząd Miasta Warszawy... ale dla checy nazywam ich gminą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artureski 09.07.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 jeszcze musi się uprawomocnić... A sąsiadów najlepiej i najszybciej samemu objechać z powiadomieniami, a zwrotki do urzędu - wtedy juz po sprawie i można toczyć dalej boje budowlane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 09.07.2006 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 akurat wyjeżdżamy na 2-tygodniowe wakacje, więc i tak nie zaczniemy budowy wcześniej niż w sierpniu. EiM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts