Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pozwolenie na budowę w tydzień??? Czy to możliwe?

Recommended Posts

czy takie rzeczy są możliwe...?? wniosek o wydanie pozwolenia na budowę złożyliśmy w zeszłym tygodniu... a dzisiaj ni z tego , ni z owego dzwoni pan z gminy i mówi, że pozwolenie już jest... CZARY jakieś, czy co?

Słyszeliście kiedyś o czymś takim? Ja się dopytuję, czy to już finalna decyzja, którą teraz będą rozsyłać sąsiadom, czekając na ich ew. sprzeciw. Pan mówi, że tak. Za dwa tygodnie mogę zgłaszać zamiar budowy, szukać kierownika i startować..

Szok, mówię wam. Pocieszcie mnie... powiedzcie, że nie śpię ;)

Pozdr.

M

czy takie rzeczy są możliwe...?? wniosek o wydanie pozwolenia na budowę złożyliśmy w zeszłym tygodniu... a dzisiaj ni z tego , ni z owego dzwoni pan z gminy i mówi, że pozwolenie już jest... CZARY jakieś, czy co?

Słyszeliście kiedyś o czymś takim? Ja się dopytuję, czy to już finalna decyzja, którą teraz będą rozsyłać sąsiadom, czekając na ich ew. sprzeciw. Pan mówi, że tak. Za dwa tygodnie mogę zgłaszać zamiar budowy, szukać kierownika i startować..

Szok, mówię wam. Pocieszcie mnie... powiedzcie, że nie śpię ;)

Pozdr.

M

tak zgodnie z KPA

mysle ze wlasnie kogos przyjeli do pracy i sumiennie zabral sie do swojej roboty a w swej nieswiadmosci ponaglal starych urzednikow, ktorzy z grzecznosci albo pychy wszystko zrobili od reki dla nowego pracownika...albo raczej nowej pracownicy....za kilka miesiecy juz tak szybko wasza gmina nie bedzie wystawiac papierow...zareczam

ale mieliście szczęście. U mnie musiałem poczekać ustawowo czyli jakieś 3 miesiące. Zycze dalszego szczęścia w budowie domu :D :D :D

Ustawowo (?) jest 65 dni + 14 dni od otrzymania zawiadomienia przez zainteresowane strony (np. sąsiadów) + 7 dni na zgłoszenie przed rozpoczęciem robót. Tyle teoria. U mnie było/jest 54+21+7

poczekaj spokojnie te dwa tygodnie wtedy twój entuzjazm bedzie 100%-owy.Jezeli tak jest to urzedasy z Twojego regionu sa the best.

powodzonka ja czekam na moje papierzyska :D :D

a ja na swoje czekałam 5 dni dosłownie...

niestety teraz się zmieniło bo naczelnikiem jest pan który czepia się wszystkiego i czeka się znacznie dłużej...

Ja miałem w 1-2 dni - dokładnie już nie pamietam. Do tego było prawomocne bo z zawiadomieniami objechałem zainteresowane strony by parafowali, że przyjeli do wiadomości i nie wnoszą sprzeciwu.