Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odbiór domu a kredyt

AAgnieszk

Recommended Posts

Bez madiów nie dostaniesz pozwolenia na budowę.

U mnie np. nie ma kanalizacji, jest projekt, będzie wyonany w ciągu 2 lat, ale ja w warunkach przyłączenia mam wybudować szambo.

A do pozwolenia na budowe musisz na działce mieć media, prąd i wodę (warunki przyłaczenia + projekt jak będzie biegło przyłącze do twojego domku).

• 3 weeks później...

Witam

Nie znalazłem, nawet pytałem prowadzącą kredyt o taki zapis, dostałem odpowiedź, jeśli nie ma w umowie to znaczy że nie wymagają. Sam się zastanawiałem dlaczego nie wymagali... Trzeba dopytać w banku. Dom był w stanie surowym zamkniętym więc może potraktowali go jako prawie ukończony, nie wnikałem w to, bo mi to jest na rękę...

Pozdrawiam.

Witam ponownie

Generalnie tak dostałem kredyt u nich w 7 dni, po 12 dnich miałem pieniądze na koncie, po 2 miesiącach przejść z expanderem i mbankiem to była rewelacja i jeszcze na lepszych warunkach

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1307169&highlight=#1307169

Nie obeszło się bez małych niedociągnięć i reklamacji ale uznali moją racje dosyć szybko, jak do tej pory jest ok...

Pozdrawiam.

witam

umowe podpisałem w marcu bez większych problemów dali kredyt , a mam działalnosc gospodarczą i z tym niektóre banki mają problemy

warunki korzystne , co do czasu na budowe to na pobranie wszystkich transz dali mi dwa lata i po tym terminie spłacam kredyt ( teraz tylko odsetki ) na oddanie domu dostałem trzy lata

jedna rada ; pani albo pan bardzo zachwala swój bank godzi sie na wszystko i ogólnie nie ma problemu dostałem nawet próbną umowe do przetrawienia w domu i wszystko było ok. jednak umowa którą podpisywałem w banku powiedzmy to nieznacznie rózniła sie od tej próbnej , i na to zwracaj szczególną uwage

jezeli chociaz jeden zapis jest inaczej sformułowany daj sobie czas na analize bo potem to mają ci gdzieś

ps. właśnie czekam na odpowiedz reklamacyjną