AAgnieszk 05.07.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Witam serdecznie! Szukam banku, który nie trzyma się sztywno terminów i pozwala budowac dłużej niż dwa lata (tzn. miec oficjalny odbiór techniczny budynku). Zależy mi na tym, bo nie jestem pewna czy gmina wywiąże się z obietnic i wybuduje sieć kan.-wod., a bez mediów nie ma odbioru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 05.07.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Bez madiów nie dostaniesz pozwolenia na budowę. U mnie np. nie ma kanalizacji, jest projekt, będzie wyonany w ciągu 2 lat, ale ja w warunkach przyłączenia mam wybudować szambo.A do pozwolenia na budowe musisz na działce mieć media, prąd i wodę (warunki przyłaczenia + projekt jak będzie biegło przyłącze do twojego domku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł297 26.07.2006 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Witam Spróbuj w GE money banku, dostałem u nich kredyt na zkup domu w trakcie budowy i jego dokończenie, nie wymagali daty zakończenia inwestycji, jedynym wymogiem wypłaty następnych transz były inspekcje na budowie i kilka zdjęć z postępów prac... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 27.07.2006 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 I w umowie nie ma zapisu odnośnie odbioru budynku? lub terminie zakonczenia inwestycji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł297 27.07.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Witam Nie znalazłem, nawet pytałem prowadzącą kredyt o taki zapis, dostałem odpowiedź, jeśli nie ma w umowie to znaczy że nie wymagają. Sam się zastanawiałem dlaczego nie wymagali... Trzeba dopytać w banku. Dom był w stanie surowym zamkniętym więc może potraktowali go jako prawie ukończony, nie wnikałem w to, bo mi to jest na rękę... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 29.07.2006 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 To ciekawe... , czy poza tym jestes z tego banku zadowolony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł297 29.07.2006 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Witam ponownie Generalnie tak dostałem kredyt u nich w 7 dni, po 12 dnich miałem pieniądze na koncie, po 2 miesiącach przejść z expanderem i mbankiem to była rewelacja i jeszcze na lepszych warunkach http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1307169&highlight=#1307169 Nie obeszło się bez małych niedociągnięć i reklamacji ale uznali moją racje dosyć szybko, jak do tej pory jest ok... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 30.07.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 witamumowe podpisałem w marcu bez większych problemów dali kredyt , a mam działalnosc gospodarczą i z tym niektóre banki mają problemy warunki korzystne , co do czasu na budowe to na pobranie wszystkich transz dali mi dwa lata i po tym terminie spłacam kredyt ( teraz tylko odsetki ) na oddanie domu dostałem trzy lata jedna rada ; pani albo pan bardzo zachwala swój bank godzi sie na wszystko i ogólnie nie ma problemu dostałem nawet próbną umowe do przetrawienia w domu i wszystko było ok. jednak umowa którą podpisywałem w banku powiedzmy to nieznacznie rózniła sie od tej próbnej , i na to zwracaj szczególną uwage jezeli chociaz jeden zapis jest inaczej sformułowany daj sobie czas na analize bo potem to mają ci gdzieś ps. właśnie czekam na odpowiedz reklamacyjną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts