andriej 05.07.2006 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Jak to się sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 05.07.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 ja mam jest super kupilem bez wypasu 6x3 m nad tarasem daje cień, a o najważniejsze nie rozgrzewaja sie tak płytki na tarasie i do domu nie leje sie żar. wobec tego mogę mieć spokojnie poodslaniane rolety ja tam polecam. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 06.07.2006 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 też mam i bardzo sobie chwalę; jakieś 4,5x3 opuszczona markiza, rozkładany fotel, drzwi balkonowe (podwójne) otwarte na oścież, zimny browar w łapie obrócony tv i mistrzostwa cóż może być lepszego (na tą chwilę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andriej 06.07.2006 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Ile czasu je już użytkujecie? Materiał nie płowieje? Sami je mocowaliście (do jakiej ściany)? Czy jak wychodzicie do pracy to trzeba je bezwzględnie zwinąć? (chodzi o oburzę) Czy macie może jakieś zdjęcia? Podeślecie jakieś namiary na priva? Dzieki,A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 06.07.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 jakieś 4 lata nie widzę żeby zbytnio wypłowiała (fakt że innym bardziej ) montowali panowie od ktorych zakupiłem bo był praktycznie gratis zostawiam rozwiniętą zwijam przed burzą bo zazwyczaj tak wieje, że dachy zrywa przy nawet większych wiatrach ( ) można ustawić pod takim kątem, że nie buja się zbyt mocno ale jak "tylko" to jest ulewa to jest fajnie z rozwiniętą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda25 24.11.2006 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Pytanie trochę nie na tę porę roku, ale co tam. Czy rzeczywiście można pozostawić rozwiniętą markizę podczas deszczu, mówię o takim "ciepłym letnim" , a nie o oberwaniu chmury. Tzn. czy można tak sobie siedzieć przez kilka godzin, i nic nie kapie na głowę? Słyszałam o takich z rynienką odprowadzającą wodę, więc pewnie powinno być dobrze... Jakie są Wasze doświadczenia? I jeszcze ciekawi mnie orientacyjna cena takiej rolety około 5x3 metry, ile zapłaciliście za swoje? Ta wizja mistrzostw oglądanych na tarasie...już mi się podoba! A mój mąż wymyślił coś jeszcze lepszego - koncert DM, wyświetlany na całej ścianie domu.... mmmarzenie.... Tylko ciekawe czy sąsiadom podpasuje repertuar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 25.11.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 nawet przy zimnym jesiennym nic nie przeleci nawet teraz czasami rozwijam, żeby nie zacinało w uchylone okna co do ceny to ta z2002 chyba nieaktualna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda25 25.11.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 dzięki za odp. Znalazłam na allegro, co prawda tylko 1 ofertę, ale mniej- więcej się orientuję jaki to przedział cenowy. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Corwin 19.03.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 A jaki kolor markizy wybraliście? Mieszkam na bagnistych terenach i zależy mi, żeby kolor nie przyciągał owadów. Słyszałem, że takim kolorem wabiącym owady jest np. żółty. Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 19.03.2007 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 żółtoszara, peryferie miasta z bagien nic nie przylatuje chyba, że cap czasami osa - nie zauważyłem zmiany aktywności przy rozwiniętej i zwiniętej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martuszka 03.04.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Z której strony świata masz taras? bo słyszałam że zachodnie wiatry sa ostre i silne...wiec niewiem czy markiza by u mnie sie sprawdziła: poprosze jakies fotki na priv . jakieś 4 lata nie widzę żeby zbytnio wypłowiała (fakt że innym bardziej ) montowali panowie od ktorych zakupiłem bo był praktycznie gratis zostawiam rozwiniętą zwijam przed burzą bo zazwyczaj tak wieje, że dachy zrywa przy nawet większych wiatrach ( ) można ustawić pod takim kątem, że nie buja się zbyt mocno ale jak "tylko" to jest ulewa to jest fajnie z rozwiniętą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 03.04.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Mam markizę ( jakieś 6 x 4 m - duża ) od 6 lat. Kolor - beż + brąz ( pasy).Jest nad oknem południowo-zachodnim. Skutecznie zacienia taras i salon w gorące dni lata.Nie wyblakła, mimo ekstremalnych temperatur i nasłoneczniania.Nie wyobrażam sobie wypoczywania na tarasie bez niej.Rozpiętość mojej markizy jest dość duża i nie ryzykuję zostawiania jej rozwiniętej, kiedy wyjeżdżam na dłuższy czas...Chodzi tu nie tylko o podmuchy wiatru, ale również obfite opady.Zostaje jeszcze kwestia zwijania...im dłuższa markiza, tym cięższe zwijanie, więc przy znacznej wielkości proponowałabym pokusić się o jakiś mechanizm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan od ciasteczek 28.05.2007 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Exhumowałem ten temat ponieważ ściany parteru już stoją i być może jest to dobry moment żeby zamontować markizę - zanim ekipa przyklei styro i zacznie tynkować. Mam pytanie do użytkowników - nie macie z markizami problemu zimą ? jak zamontować markizę żeby nie tworzyć wielkiego mostka termicznego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan od ciasteczek 29.05.2007 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Podnosze, może ktoś się podzieli wrażeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 21.01.2008 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Ja znów podnoszę, bo zamierzam mieć markizę zamiast zadaszenia na zachodnim tarasie. Może jednak ktoś zdjęcia jakieś wklei...Czy na etapie budowy murów lub ocieplenia coś trzeba przygotować pod taką dużą markizę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 22.01.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Ja tez planuję markizę nad tarasem , który jest centralnie od południa. Będzie zamontowana do krokwii dachowych bo mam lekko wydłużone nad taraem co stanowi taki mini daszek. Ale markiza i tak będzie. Jeśli kasa pozwoli to skuszę się na napęd elektryczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 22.01.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Jak zobaczyłam ten wątek, to tak sobie myślę, że może też się zdecyduję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlpiak 23.01.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 hanka55 wyszukala kiedys takie zdjecia. http://images32.fotosik.pl/48/f619b63b3edc7e39m.jpgMam nadzieje, ze da sie takie cos wykombinowac czesciowo wlasna praca. Chyba najtrudniej bedzie znalezc prowadnice. Moze z takich karniszy bezzabkowych (szyny)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatca 31.07.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Zainteresowana tematem podnosze wątek. Gdzie kupowaliście swoje markizy. Jest sporo ofert na allegro, ale rozpiętość cenowa duża.Zastanawiam się nad jakością tych tańszych. Może ktoś użytkuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 31.07.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 No to i ja się podepnę do wątku z pytaniem - jestem właśnie na etapie zakupu markizy - pożądana przeze mnie wielkość to 3m szeroka i po rozłożeniu około 3m . Niestety - muszę ją zamocować do elewacji na której mam już ocieplenie styro - 15cm - jak to zamocować przez styro ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts