Zonzi 05.07.2006 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Witam Maly dylemacik lazienkowy na poddaszu wersja 1. Lazienka nad czescia salonu, kanalizacja puszczona przy kominie po stronie gabinetu obok salonu. Zaleta to okna polaciowe na poludnie - cieplej w zimie a w lecie tak nie przeszkadza jak w innych pomieszczeniach i bliskosc komina - cieplej Wady - dodatkowe piony w nieoptymalnych miejscach, mozliwe halasy ? wersja 2. Po drugiej stronie korytarza i stronie polnocnej. Lazienka wtedy wypada nad kuchnia. Zalety - jeden pion kanalizacyjny i wodny, chlodno w lecie. Wady - ciezej ogrzac do optymalnej temperatury lazienkowej, ciemniej niz od poludnia. Dom ma byc jak najbardziej optymalny pod katem zuzycia energii - grzanie pradem ale tez ergonomiczny. pozdrawiam Zonzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 05.07.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Łazienka nad salonem, z jej odgłosami - to chyba niezbyt dobry pomysł. Natomiast nad kuchnią OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 05.07.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Też wybrałabym wariant 2. Miałam w starym mieszkaniu pion kanalizacyjny w salonie - nigdy więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 05.07.2006 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Nawet o tym nie pomyślałem przy projekcie ale na szczęście mam łazienkę nad pom. gospodarczym i kiblem. Tylko ze nas salonem będzie pokój małego jabko Nie wiem czy nie wyjdę na tym gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_K 05.07.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 mamma mia...... ja mam w projekcie lazienke nad czescia salonu, czy musze sie obawiac pekania terakoty... ale widze tez podciagi w stropie nad salonem, to przejmie ciezar sciany z lazienki i ewentualne obciazenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekW 07.07.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Łazienka córki znajduje się nad salonem oddzielonym od jadalni jedynie kolumną kominka. W tej kolumnie schowany jest również pion kanalizacyjny. Rurę obłożono wełną (bodajże 8 cm), a wokół wymurowano z cegły pełnej swego rodzaju komin. Po dwóch miesiącach mieszkania nie stwierdzam żadnych niekorzystnych efektów akustycznych. Również wieczorem gdy Nastolatka się kąpie, a ja słucham np. preludiów Debussy'ego, które miejscami potrafią być bardzo ciche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekW 07.07.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Jak dotąd pękania płytek nie zauważyłem i raczej się nie spodziewam, bo strop mam z prefeabrykowanych płyt kanałowych, czyli taki jak w blokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heimnar 07.07.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Ja bym głosował za opcją II. Jakoś nad salonem to mi łazienka nie pasuje.U mnie będzie nad...łazienką. Tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3241mirek 07.07.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Ja mam nad salonem. Pion kanalizacyjny pójdzie po drugiej stronie ściany i na pewno nie będzie nic słychać. Dodatkowo plasnuje go wyciszyć watą. Myślę ,że będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 07.07.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Dom ma byc jak najbardziej optymalny pod katem zuzycia energii - grzanie pradem ale tez ergonomiczny. pozdrawiam Zonzi Łazienka nad salonem nie pasuje bo piony, odgłosy... Okno łazienkowe od południa mi nie pasuje - w takie upały jak teraz w łazience szukamy ochłody i odświeżenia a z oknem od płd może się nagrzać jak piekarik. Zdecydowanie druga lokalizacja jest lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heliodor 07.07.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Mam łazienkę nad częciš salonu i w niczym mi nie przeszkadza.To łazienka rodziców.Albo leżę w wannie albo siedzę w salonie .Dzieci z niej nie korzystajš.Nie widzę problemu.Gdyby była to łazienka dzieci inna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts