gwiazdka-z-nieba 05.07.2006 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 zaczne o tego, ze absolutnie nie znam sie na specyfikach niżej wymienionych, zeby nie bylo watpliowsci;] buduje (no moze nie osobiscie;] niemniej jednak rzecz sie dzieje w moim ogrodzie) oczko wodne z betonu i kamieni. wyczytalam, ze do betonu trzeba dodac utwardzacz, bo wiadomo- zima itp -moze popekac. poszlam na zakupy z zamiarem kupienia utwardzacza ceresitu cc62. w sklepie nie mieli (mieszkam na wsi -wiadomo..), jednak zamiast tego sprzedawca wcisnal cos o wdziecznej nazwie plastyfikator febmix, i powiedzial ze klienci stosuja go do oczek. TERAZ (dlugo oczekiwane ) pytanie: CZY plastyfikator EFEKTYWNIE zastapi mi utwardzacz? i spełni jego funkcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 06.07.2006 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Bez zbrojenia potrzaska po pierwszej zimie, co by nie dodać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdka-z-nieba 06.07.2006 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 a co do wykonania dobrego zbrojenia jest potzrebne? mamy zamiar zastosowac siatke rabitza(czy jakos tak). czy to wystarczy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 06.07.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Swego czasu w Muratorze był artykuł opisujący dokładnie budowę oczka wodnego z siatkobetonu- tam jest naprawdę wszystko . Ale dziś nie mam za bardzo czasu szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia72 07.07.2006 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Poczytaj tu:http://oczkowodne.net/oczko.php Mam oczko wegług tego przepisu, wytrzymało narazie trzy zimy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roman2 07.07.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 jeżeli porównać szambo do oczka wodnego (ciecz) to do budowy betonowego szamba użyłem jako zagęszczacza szkło wodne.Będę budować w następnym roku oczko wodne prawdopodobnie z siatkobetonu i też użyję szkła wodnego.Dodaję, że nie jestem expertem w tej dziedzinie.ps. strop tarasu też dostał dawkę szkła wodnego i jak narazie jest oki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia72 09.07.2006 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Co do szkła wodnego - cytat z polecanej przeze mnie stronki: "Dodawanie szkła wodnego do betonu jest zdecydowanie niewskazane, gdyż szkło wodne wypłukuje się zwykle najdalej po kilku miesiącach a jego składniki mogą uszkodzić tak ryby jak i rośliny w oczku, nie mówiąc o tym iż oczko będzie przeciekać." Tutaj link do pytan i odpowiedzi co do oczka z siatkobetonu: http://forum.oczkowodne.net/viewforum.php?f=4 Trochę tego opisano, ludzie mają najróżniejsze watpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts