rafio_1977 05.07.2006 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 mam juz wybudowany domek i przymierzam sie do kupna drzwi zewnętrznych moje wymiary w świetle muru to 110 na 230(skrzydło drzwi 100) no i jest chyba problem bo niewiele jest takich drzwi standardowych - macie jakies namiary na niedrogich producentów, a moze zmniejszyć otwór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yozka1 05.07.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Raczej taniej wyjdzie zmniejszenie otworu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blackrs 05.07.2006 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Miałem identyczną sytuację. Zmniejszyłem szerokość w murze do 100cm, a nad drzwiami dałem okienko. Drzwi już są i wygląda fajnie, a okienko doświetla przedpokój.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lemon 06.07.2006 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 blackrs - jakiej firmy te drzwi, ile dałeś, czy antywłamaniowepozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3241mirek 06.07.2006 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 no to masz naprawde nietypowy otwór. proponuje zmniejszyć otwór do standardu, a na górze tzn. na drzwiami zamórować. Tak ja zrobiłem. Ale wszystko zalezy od ciebie, co ci sie bardziej spodoba. Mi nie podobały się luksfery na drzwiami dlatego zrezygnowałem z nich. Ale najpierw je wmurowałem. Przednia zabawa z ich wyciąganiem. Drzwi mam wzmocnione bolcami anty... a w drzwiach okienko, więc przedsionek będzie doświetlony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 06.07.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Mialem 238x108. Zmniejszylem na 214x108 i weszla w to typowa Porta.Pochwale sie, ze nadbudowe zrobilem (prawie) sam. na wysokosci 214 zrobilem podciecia w scianach, podszalowalem (deski na stemplach), polozylem zbrojenie (przewiazane 4 druty fi 12). To zalalem mocnym betonem, a na to wrzucilem Ytong-a 20 cm i zarzucilem zaprawa. Naswietle w tym miejscu w ramie drzwi byloby bardzo male - ok 10 cm i sporo wiecej by to kosztowalo. Takie drzwi na zamowienie robi chyba np. Stolbud Wloszczowa. Aha, drzwi teraz nie tworza jednej linii z oknami, ale trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blackrs 07.07.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Mam drzwi Gerdy. Są antywłamaniowe i kosztowały 2200 wraz z okienkiem nad nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wawa 07.07.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Wymiary okien i drzwi zewnętrznych z wyceny i katalogów przekazałam właśnie wykonawcy (dziś zaczynają ściany). Teraz tylko pozostaje dopilnować żeby je utrzymali. p.s. flizy do łazienek też mam już wybrane, pomieszczenia zaprojektowane wybrane schody, drzwi wew itd itp - teraz czekam tylko jak mój piękny plan zacznie się sypać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 07.07.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 a propos ps.Krzywe sciany i podlogi moga zrujnowac kazdy piekny plan. Ja bylem przygotowany na "prostowanie", ale naklady na to przeznaczone przeszly moje oczekiwania (glownie ze wzgledu na olbrzymie zuzycie kleju).Mimo tego, ze otwory byly w miare ok, to i tak trzeba bylo w niektorych miejscach skuwac lub dolepiac tynk. Wspomniane krzywizny, w jednym miejscu parkiet zamiast paneli (zmienila sie grubosc podlogi), niektore zmiany zaproponowal montazysta drzwi, zeby drzwi otwieraly sie/wygladaly lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokerzysta 10.07.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 nie rozmumiem problemuwprawdzie w twojej okolicy nie znam zadengo producenta ale jesli nie ,masz wymagań typu drzwi drewniane czy inne idziesz do pierwszego z brzegu producenta drzwi i okine pcv i robia na wymiar bez zadnego problemu - przynajmniej tak jst w wielkopolsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 10.07.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Dobre drzwi PCV sa drozsze od drewnianych. Spytaj Jareko albo poszukaj, cos na ten tamat pisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokerzysta 10.07.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 no tutaj to sie nie zgodzęwłasnie dobre drzwi drewnine sa ok 15% droższe od pcvno chyba ze robi jej znajomy stolarz - ale to dobry znajomy zeby było taniej i dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafio_1977 10.07.2006 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 a jakie duze to okienko mi gosc zaproponował drzwi na 205 i zostaje 25 cm na swietlik i niewim czy to i tak nie za mało bo szyby bedzie chyba z kilka cm bo reszte to bedzie rama świetlika - jak jest u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blackrs 10.07.2006 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Szybka ma 100 x 15 cm i nie wydaje się wcale taka malutka..Trochę słoneczka przez nią wpada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafio_1977 11.07.2006 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 a jakie miałes otwory przed zmiana ja mam 110 na 230 - i jak zwężyłes otwór bo ja sie zastanawiam czy nie dac styropianu po bokach ale moze to zły pomysł a z drugiej strony jak dam po obu stronach cegły na sztorc to bedzie za wąski otwór poradz mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 11.07.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 a pytales u producenta okien? ja domowilem drzwi wejsciowe u producenta okien - PVC biale ze szprosami , tylko z matowa szyba idealnie komponuje sie z reszta i jeszcze bylo tanio pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 11.07.2006 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 a pytales u producenta okien? ja domowilem drzwi wejsciowe u producenta okien - PVC biale ze szprosami , tylko z matowa szyba idealnie komponuje sie z reszta i jeszcze bylo tanio pzdr A jak drzwi przezyly zime? I jak sie zachowuja w ostatnie upaly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 12.07.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 na razie nie mieszkamy - tylko zsylki na roboty w kazdy weekend ;-((( Nie zaobserwowalem zadnych minusow - w koncu to 'okno' i zachowuje sie tak samo (czyli lepiej niz spora czesc drzwi...) Szyba ma wiadomo 1.1 i musi starczyc jak wystarcza wszedzie indziej (tzn w calym domu) Zdecydowanie polecam - tylko oczywiscie z okien tez trzeba byc wpierw zadowolonym.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 12.07.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Ja jestem nadal dosc sceptycznie nastawiony. Napisz za rok, jak drzwi sie zahowywaly przy uzytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 12.07.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Przy takim otworze w murze nie obejdzie się bez naświetla bocznego i górnego...ale wierz mi,takie drzwi wyglądają o niebo lepiej niż zwykłe z szybką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts