lamariusz 05.07.2006 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Witam wszystkich. Mam wielki problem , pewnie dla was okaże się on wielkoą błachostką. Mianowicie, hydraulik-taka niby złota rączka, zamontował mi brodzik wraz z zyfonem i tym co pod spodem brodzika. P{owiedział , że wszystko jes ok. Ja głupek, nie upewniłe, się osobiście dwa dni montowałem kabinę na brodzku, silikon, wiercenie itp. \po pierwszej kąpieli, paytrzę a tu spod, brodzika wydobywa się niewielka mokra plama wody. nA BANK, CIRKNBIE Z SYFONU, Proszę poradzcie, cxzy jest możliwe uszczelnienie tego dziadostwa bez zdejmowania kabiny z brodfzika i niszczenia tego co mi zajęło dwa dni. Czy są jakieś środki uszczelniające któr się wlewa i uszczelniają ,. a może macie jakieś inne sposoby. Proczę o poradzę. Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian44 05.07.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Sprawdź najpierw uszczelnienie brodzika i kabiny . Sylikon musi być położony idealnie . Miej tą zasadę i sprawdź najpierw trzy razy to co sam wykonaleś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 06.07.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Wlej z wiaderko wody bezpośrednio w otwór odpływowy i zobaczysz czy wtedy cieknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 06.07.2006 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Hmmm... nie używać brodzika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogi8 26.01.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Miałem coś podobnego i okazało się że nie cieknie z syfonu tylko mimo sylikonu na łączeniu kabiny i płytek. Wydłubałem cały silikon, potem nałożyłem na nowo i pod brodzik zużułem ze 3 pianki montażowe. Umnie płytki były na brodziku i jak pod brodzik poszła piana to ładnie docisnęło i uszczelniło połącznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agessner 15.06.2007 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 A to ciekawe może być.. u mnie zaczęło cieknąć dopiero po 1,5 do 2 lat i tak jakoś zbiegło się w czasie z zatkanym pionem. Najpierw wykoncypowałem, że na bank, jak pion się zatkał i próbowałem go przepychać, to się pod brodzikiem rozszczelniło, a potem dopiero zauważyłem przypadkiem, że cieknie w miejscu łączenia szyby z profilem kabiny - okazało się, że kamień osadził się w uszczelce, rozepchnął i rozszczelnił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wosto 16.06.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Ja również swojego czasu miałem z tym problemy. Przyczyną było nieprawidłowe podparcie pod brodzikiem (silikon nie był w stanie utrzymać brodzika podczas kąpieli i kąpiący stojąc w pewnym miejscu "rozszczelniał" połączenie silikonu i kafelek. Sytuacja taka jak u Jogi8. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts