nika19 06.07.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Witam, miałam już upatrzony piekarnik i płyte gazową (zamontowane w tradycyjny sposób)a tu koleżanka powiedziała mi, że ona nie do konca jest ze swojej kuchni zadowolona ... i wymieniła czego jej barkuje. Na co warto zwrócic uwage przy zakupie. Co przydaje sie w kuchni. Czego wam brakuje, a co jest zbędne?Mnie wyłacznie interesowało czy gaz sie sam odcina (babcia, dzieci) i czy pokretła sie blokują) na reszte nie zwracałam uwagi.... czy lepiej kupić plyte z pokretłami w blacie (podobno bardzo sie brudzą??) czy tez zintegrowane z piekarnikiem. bede wdzieczna za pomocpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 07.07.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Pokrętła w płycie to tragedia! Nigdy wiecej! Przy przesuwaniu garów cały czas trzeba pilnować, żeby nie zahaczyć o kurki, nie można suwać garem i ściszać jednoczesnie. Już mam dwa nadtopione - najgorzej jest kiedy gotuję na 4 gary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nika19 25.07.2006 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 dziekuje, a wiec jednak, jest to niewygodnie niestety wybór piekarnika ze zintegrowana płyta jest mniejszy bede dalej szukała moze ktos ma takowy zestaw?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiksacja 27.07.2006 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Wybierając płytę i piekarnik osobno masz zdecydowanie większy wybór!!!! Na rynku jest mnóstwo piekarników z własnym sterowaniem zaczynając od najprostszych modeli a kończąc na połaczeniu tradycyjnego piekarnika z urządzeniem do gotowania na parze lub kuchenką mikrofalową - wybór piekarnika nie wiaże się w żaden sposób z wyborem płyty gazowej. Płyty gazowe natomiast mogą byc wykończone w wersji stalowej lub palniki mogą byc umieszczone na szkle - tym, które wykorzystywane jest przy płytach ceramicznych. Pamiętaj aby wybierając płytę gazową kierować sie tym aby ruszt był żeliwny - jest solidniejszy. Dosyć duży wybór płyt gazowych ma firma Smeg, ostatnio widziałam fajny model płyty gazowej firmy Simens. Sama używam Zanussiego - pokrętła umieszczone są z boku po prawej stronie (oddzielone niską przegrodą od palników) i nie stanowi to żadnego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Falki 28.07.2006 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Wg mnie jedyne uzasadnienie wyboru płyty z własnym sterowaniem to oddzielenie piekarnika od płyty, np. w celu podniesienia go na poziom oczu, gdzieś w szafie - wtedy ok, ale na pewno wybrałbym w tym celu jakąś dużą płytę, większą niż 60cm. W innym przypadku jest to po prostu nieergonomiczne, kropka. A co do wyboru - naprawdę można coś znaleźć, praktycznie każdy producent oferuje takie zestawy. Sam będę miał Boscha, dzisiaj go zresztą montują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.