Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

a mnie tak zastanawia jedno :-? :D - zamiast gdybac to moze warto przeslac mailem rysunki projektu do wyceny :wink: ? hmmm? :wink:

np takiego dachu -

jest kupa firm handlujacych pokryciem dachowym ktore po prostu wyceniaja takie a takie dachy

i w karpiowce i w blasze i w goncie... do wyboru do koloru

I wysylasz do dwóch , trzech albo i dziesieciu ...

nie trzeba skorzystac z ich oferty ale ma sie przynajmniej swiadomosc jaki rzad wielkosci nalezy przyjac na dach a nie gdybac na podstawie ze gdzies cos slyszalam ze ze to 40%

a wogole ...

40% to jakas abstrakcja.... :lol: :D :lol:

40% czego? :o :lol:

domu w stanie surowym , developerskim,? wykonczonym?

w jakiej technologi - taniego siporexu czy z wyzszej polki np ceramicznego?? (porotherm itp.)

i jakiego dachu? duzego malego , prostego, wielopolaciowego?!?!?!w blasze? w dachowce(i jakiej)?

Przeciez to wszystko ma znaczenie!!!:lol:

Abstrakcja totalna to raz, a dwa ryzyko ze zamowisz dach i obudzisz sie z reka w nocniku bo okaze sie ze cie na niego nie stac :wink:

po to sa firmy i po to jest internet zeby wyslac konkretne elementy do wyceny!

a ludzie tak jakby sie bali ze ktos tam ugryzie :wink: :lol:

jak masz problem ze zdobyciem rzutu dachu - to daj znac (wspolpracujemy z archipelagiem i jestem w stanie wycyganic od nich te rysunki diany ) - ale tylko jak obiecasz ze wyslesz min 3 firmom do wyceny :wink: :lol: :wink:

fiu fiu fiu to mi się dostało :o

Jednak zeby nie było, że ja tylko ple ple...Zgłosiłam sie do firmy współpracujacej z Archipelagiem i zajmującej sie wyceną, dziś czekam na odp. Po drugie jutro jadę do architekt gdzie ma być osoba znająca się na tym. Po trzecie dzięki za inf, że mogę od Archip. dostać rzut dachu a właściwie, że istnieje takie prawdopodobieństwo :wink: Jakbym miała problem to :D do Ciebie

fiu fiu fiu to mi się dostało :o

Jednak zeby nie było, że ja tylko ple ple...Zgłosiłam sie do firmy współpracujacej z Archipelagiem i zajmującej sie wyceną, dziś czekam na odp. Po drugie jutro jadę do architekt gdzie ma być osoba znająca się na tym. Po trzecie dzięki za inf, że mogę od Archip. dostać rzut dachu a właściwie, że istnieje takie prawdopodobieństwo :wink: Jakbym miała problem to :D do Ciebie

renatata :wink: - absolutnie nie biłam :wink: :D -

tak jak mowie - jabys sama nie dala rady zdobyc rysunkow (o ile jeszcze nie kupilas projektu i masz w wer papierowej) spokojnie moge wyciagnac Diune - rzut parteru poddasza. przeczktoj i rzut dachu (czy tam wiezby)

Nie wiem skad jestes - jak z okolic warszawy to moge ci przeslac namiar do paru firm handlujacych pokryciem dachowym , ktore bez problemu wyceniaja (chyba w kazdym materiale jaki sobie zamarzysz) :wink:

Albo - nie wiem jak sie czasowo wyrobie - moge sprobowac rzucic firmom z ktorymi wspolpracujemy wlasnie ten projekt do wyceny - jestem w stanie (ale zaznaczam - jak mi czas pozwoli :wink: ) wycenic ci te karpiowke , czy co tam chcesz (moze jakims tanszym i lzejszym rozwiazaniem bedzie gont? ) plus ew. wiezbe prefabrykowana (mitek) plus okna (pieciokomorowe pcv )

ale to daj znac czy jestes zaineresowana :wink:

aha - zajrzalam na strone http://www.archipela.pl po wpisaniu diuna - mowi mi ze nie ma takiego projektu :o to jaskas nowosc? wrzucam w google i jest ale nie pokazuja sie rzuty (moze archipelag ma cos ze strona? :-? )

dzięki zielonooka :D.

Projekt jest zupełnie nowy i właściwie (jak usłyszałam) jestem pierwszą zainteresowaną więc będą go robić/kończyć jeśli go zamówię :) (okres czekania 4-5 tygodni). Pierwsza firma o której pisałam nie odezwała się więc już odpada. Dziś będę rozmawiała z architektem i jakimś specjalistą, zobaczymy. Byłabym wdzięczna za przesłanie firm, które zajmują się wyceną, jestem z Wa-wy. Na razie nie chcę Ci zawracać głowy zobaczę co sama wskóram, jakby co to będę się uśmiechać.

serdecznie pzdr

no i bardzo dobrze. myślę, że to właściwa decyzja.

ostatnio zwiedzałem osiedle domków budowanych pod Białymstokiem. Pełen przegląd pracowni MTM Styl, Domowe Klimaty i jeszcze pewnie innych, które mniej znam. Byłem tam oglądać fuszerki dekarzy - a zabrał mnie uprzejmy sprzedawca dachówek, aby pokazać nam, na co należy zwracać uwagę przy wyborze samej dachówki (ostatecznie wybraliśmy miedzianą angobę Kera-Pfanne z Creatona) oraz, co jest ważne przy układaniu.

Jak tam pięknie widać sfuszerowane wole oko... i to na domu, który pierwotnie mieliśmy budować (projekt Korona). Nie wystarczyło kryć dachu karpiówką.... tu potrzebna jest dobra więźba i dobry dekarz, a zdaje się, że w rzeczonym domku niestety zabrakło i jednego i drugiego.

Na lukarnie sprawa jest o wiele prostsza.

Pozdrawiam,

M