Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

AGD -jakiej firmy macie i czy polecacie?

kasieńka

Recommended Posts

I przyszedł ten moment, w którym trzeba rozejrzeć się za sprzętami kuchenymi, dlatego proszę Was o wpisywanie:

rodzaj sprzętu, firmę i czy jesteście zadowoleni z wyboru.

Chodzi o sprzęty do zabudowy tj.:

-płyta el.

-piekarnik

-okap

-zmywarka

-lodówka

-pralka także -nie do zabudowy rzecz jasna.

Zapewne wielu z Was już ten temat przerabiało, więc podzielcie się doświadczeniami :)

Ja jestem zwolennikiem sprzętów niemieckich. Z doświadczenia polecam Siemensa.

Ale z tego co wiem, to każda firma "specjalizuje się" (produkuje w miary dobry wyrób) w czymś innym, dlatego ponoć nie należy kupować całego wyposażenia jednej marki.

Stąd też pytanie: który sprzęt-której firmy macie i polecacie???

Ja mam Aristona (wygrała stylistyka) i okap Amica. pomimo kiepskich opini forumowiczów na temat Aristona, jestem bardzo zadowolona. Fakt, nie jestem najbardziej oszczędna, więc za bardzo nie patrzyłam na techniczne parametry. Chciałam, żeby sprzęt był ładny. Na razie działają bez zarzutu :D

Ja mam Aristona (wygrała stylistyka) i okap Amica. pomimo kiepskich opini forumowiczów na temat Aristona, jestem bardzo zadowolona. Fakt, nie jestem najbardziej oszczędna, więc za bardzo nie patrzyłam na techniczne parametry. Chciałam, żeby sprzęt był ładny. Na razie działają bez zarzutu :D

Miałem pralkę Aristona z gwarancją na 5 lat i tyle wytrzymała. Później naprawa była nieopłacalna.

Lodówka:pierwsza whirpool-philips(była wspaniała 9 lat miałem i oddałem ją bo miałem remont i kuchnia szła pod zabudowe), druga do zabudowy whirpool robiona na częściach Italy działa świetnie mogła by mieć lepsze plastiki

Zmywarka Whirpool(części chyba Czech Republic) zabudowa poprostu perełka panel sterowania wewnątrz.

Okap amica inox: też wporządku tyle że uszczelka odpadła pod wpływem gorącej pary

Kuchenka amica z piekranikiem inox płyta szklana ale gazowa:rożen był uzywany 3 razy i padł, wyświetlacz elektroniczny po 4 latach padł, jakieś problemy z palnikami 4 na raz nie działają