remontbaby 06.07.2006 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Wylewki OPTIROC 2000 Plus, zrobione dzisiaj ok poludnia.Teraz na calej powierzchni mam tzw siateczke: od bardzo drobnej do troche wiekszej. Ratuje poprzez zwilzenie powierzchni: woda z dodatkiem gruntu.Czy ktos ma podobne doswiadczenia? Jak dlugo/czesto traktowac wylewke woda? Dramat z kuciem wylewki w tle czy rzecz normalna przy takich temperaturach - prosze o rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 06.07.2006 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 W/g mnie to błąd wykonawczy. Dodano zbyt dużo wody. P.S. Polewanie wodą nic nie pomoże... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remontbaby 06.07.2006 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Jest szansa, ze jednak bedzie sie trzymac podloza?Troche nie chce mi sie wierzyc w ten blad wykonawczy: goscie sa troche na rynku, to raz, a dwa widzielismy jak przygotowywali wylewke: ok 5 litrow wody na worek (wg instrukcji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 06.07.2006 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 producent do jakich temperatur dopuszcza uzywanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remontbaby 06.07.2006 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 od +10 do +30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remontbaby 06.07.2006 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 od +10 do +30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 06.07.2006 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 podstawowym błędem była temperatura w której wytlano posadzkę drugi prawdopodobnie za dużo wody niestety .......... całość nadaje się do kosza i ponowanego wylania masypolewanie nic nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art63 06.07.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Ja robiłem wylewke wyrównującą ( 1 cm ) - też popękała i chyba będę ją robił ponownie , a temperatura miesiąc temu była normalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.07.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Jest szansa, ze jednak bedzie sie trzymac podloza? wg mnie - nie ma szans ... Troche nie chce mi sie wierzyc w ten blad wykonawczy: goscie sa troche na rynku, to raz, a dwa widzielismy jak przygotowywali wylewke: ok 5 litrow wody na worek (wg instrukcji) jesli producent masy samopoziomujacej nie postawił jakiś extra wymagań co do podłoza - których wg Niego - Wy nie spełniliście -jesli czujesz ze postapiliście zgodnie z instrukcją podana na opakowaniu - reklamuj te mase ... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remontbaby 06.07.2006 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Mozna to jakos sprawdzic czy juz sam fakt, ze popekala kwalifikuje ja do kosza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 06.07.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Mozna to jakos sprawdzic czy juz sam fakt, ze popekala kwalifikuje ja do kosza? zawołać repa z optiroca i reklamowac , oczywiście odpowiedx bedzie że .................. błędy wykonawcze po stronie klienta/wykonawcy. zebrac stra, wywalic , wylac nową - niekoniecznie taka sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antoi Zamojda 06.07.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Siatka spękań widoczna kilka godzin po wylaniu nie musi przedstawiać faktycznych pęknięć.Może (mam nadzieję, że tak jest) jest to tyko spękana powierzchnia "listka" zaczynu, który wystąpił na skutek nieco za dużej ilości wody. W tej temperaturze pewnie dodali jej trochę więcej.Bardzo dobrze, że polewasz wylewkę wodą. Nie daj jej wyschnąć. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antoi Zamojda 06.07.2006 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Jeżelito jednak to bedą pełne pęknięcia z kuciem poczekaj są na to mniej uciążliwe sposoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art63 07.07.2006 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Jeżelito jednak to bedą pełne pęknięcia z kuciem poczekaj są na to mniej uciążliwe sposoby. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remontbaby 07.07.2006 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Szczeliny i doliny w rozne wzory. Moze lepiej kuc na swiezo? Co to za magiczny sposob i jaka mam pewnosc, ze nie zmarnuje podlogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remontbaby 07.07.2006 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 To jak z tą magią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antoi Zamojda 07.07.2006 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Nie jestem magikiem. Jeżeli powierzchnia wylewki jest mała (przy dużej może byłoby to zbyt upiardliwe) zrób tak:rozcieńć dobrze żywicę (np. epoksydową) nabierz do dużej strzykawki i aplikuj ją przez igłę np. "12" do szczelin.Żywica mocno połączy fragmenty wylewki ze sobą jak i z podłożem.Zajmie Ci to trochę czasu, ale zaoszczędzisz sporo ciężkiej pracy.Jeżeli się na to zdecydujesz, dbaj teraz aby wylewka dobrze się utwardziła i aplikuj żywicę po jej całkowitym wyschnięciu. Mnie już udało się, w ten sposób, uratować spekaną wylewkę a i odklejajace sie płytki glazury i terakoty bez ich damontarzu. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dejna 07.07.2006 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 W/g mnie to błąd wykonawczy. Dodano zbyt dużo wody. P.S. Polewanie wodą nic nie pomoże... . Moze nie o wode chodzi ale raczej stawiam na zle mieszanie. Mieszac trzeba wiertarka wolnoobrotowa przez kilka minut. A pewnie dodali gazu i pomieszali tylko do chwili az im sie optycznie wydawalo, ze to juz koniec. W takich mieszankach sa dodatki chemiczne wymagajace dluzszego mieszania. Wezma probki pod mikroskop i dostaniesz guzik nie gwarancje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 08.07.2006 01:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 ...widzielismy jak przygotowywali wylewke: ok 5 litrow wody na worek...(wg instrukcji) Wystarczy 0,5 litra wody więcej i już mamy "przelaną" masę (bo to jest aż 10% więcej wody niż zaleca producent). ...Moze nie o wode chodzi ale raczej stawiam na zle mieszanie... Sposób popękania świadczy o zbyt dużej ilości wody. Po wyschnięciu kolorystyka masy powie nam czy była źle mieszana. Im będzie więcej kolorowych wzorów na podłodze tym gorzej dla podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remontbaby 10.07.2006 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Dobra, chwycilem za młot i przetestowalem... To sie trzyma podłoża!!! Antoi: w wiekszosc szczelin nie wcisne nawet wlosa. Tam gdzie bylo wylane najwiecej (ok 10 mm) szczeliny są na wcisniecie bibułki - tam przeprowadziłem swoj test. Pytanie: czy w takiej sytuacji tj; wylewka popekala ale trzyma sie podłoża można ją pozostawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts