Gierga 06.07.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 W zeszłym roku posadziłam nieukorzenione "patyczki" ligustra zielonego, które od razu przycięłam po wsadzeniu do gruntu.Na wiosne pięknie pokazały się małe listki na tych patyczkach i na tym koniec, pod koniec czerwca robiłam pierwsze cięcie ale nie widzę efektu, od wiosny ligustr mało co urósł może niecałe 5 cm.Rośnie na piaszczystej ziemi, podsypałam go korą, ale wychodzą chwasty więc muszę położyć grubszą warstwę. Może powinnam go podlewać codziennie. Poradźcie mi jak to jest u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 06.07.2006 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Lać, lać i lać. Teraz są upały, więc zamiast rosnąc, ligustr walczy TYLKO o to, by przeżyć suszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej49 07.07.2006 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Tak podlewać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 07.07.2006 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Gierga,Też tak miałem. Możesz zrobić coś takiego - postaw nad patyczkami słoiki może to pomoże.Dodatkowo pamiętaj w momencie gdy tniesz sadzonki nie możesz ich wsadzać do ziemi w odwrotną stronę niż rosły. Wtedy będzie kicha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 07.07.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Gierga, Też tak miałem. Możesz zrobić coś takiego - postaw nad patyczkami słoiki może to pomoże. Dodatkowo pamiętaj w momencie gdy tniesz sadzonki nie możesz ich wsadzać do ziemi w odwrotną stronę niż rosły. Wtedy będzie kicha... Ale te słoiczni najlepiej by były na wyższych od rosliny o 5 cm , patykach! Bo sam słoik w upale zadziała jak soczewka i rosliny się pod nim poprostu ...ugotują. Woedy, wody im trzeba i to najlepiej wczesym rankiem i wieczorem, tak by korzenie miały szansę na swobodne pobieranie wody z gleby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 07.07.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 hanka55,Tu nic nie było o słońcu, u mnie właśnie rosną w lekkim cieniu, więc pewnie myślałem jakby to było u mnie. Można by owinąć włókniną czy czymś takim.Ale jak sadzonkowane są odwrotnie, to nic im już nie pomoże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 07.07.2006 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 wczoraj lałam i dzisiaj...będe codziennie. Jutra jadę kupić korę i podsypie je grubo korą aby trzymały willgoć. O słoikach nie ma mowy nawet ich tyu nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts