chriso 16.03.2003 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2003 a wiec wybor padl na gl 83 studia atrium http://www.studio-atrium.com.pl/atrium.php?p=po&pid=95zmiany jakie chce dokonac to:1) przesuniecie prawej sciany w pokoju dziennym "nad" jadalnia tak aby "wyrownac" z kuchnia2) likwidacja jednego z balkonow (tego przy pomieszczeniach 2 i 3 poddasza)3) wykonanie tarasu zamiast dachu nad garazem i pokojem (odpowiednie przestawienie schodow)4) byc moze przesuniecie wejscia z frontu na boczna sciane wiatrolapu, ta od garazuco o tym myslicie? wydaje mi sie ze projekt nie bedzie trudny (kosztowny) w budowie, moze ktos budowal dom podobnej wielkosci i pokusi sie o podanie przyblizonych kosztow? pozdrawiam [ Ta wiadomość była edytowana przez: chriso dnia 2003-03-17 14:44 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 17.03.2003 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2003 Twój domek jest bardzo ładny! Ja też wybrałam domek z Atrium -GLX 10 (bez piwnicy). Drobna uwaga - brakuje mi w GL 83 wejścia do garażu bezpośrednio z domu Z rezygnacją balkonu to chyba dobry pomysł jak się chce zaaoszczędzić na kosztach. Zastanawiam się tylko dlaczego wówczas chcesz wykonać taras zamiast dachu nad garażem - nie lepiej podwyższyć go i zrobić sobie strych - miejsce na np. bilard, mini siłownię itp..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chriso 17.03.2003 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2003 Wiem, brak przejscia do garazu to najwieksza wada tego projektu, nie znalazlem jednak takiego projektu, ktory:1) mialby pokoj na parterze2) powierzchnia "doklejonego" do glownej czesci budynku garazu i pomieszczen byla na tyle duza, aby byl sens robienia tarasu nad nimi. Przy tym projekcie po odjeciu powierzchni na daszki, taras bedzie mial ok 30 m. Taki taras podpatrzylem u sasiadki. Super sprawa: oslonieta powierzchnia na wolnym powietrzu, gdzie nikt cie nie podglada. Jesli mi sie znudzi albo bede potrzebowal dodatkowy pokoj to zabuduje go. Poki co miejsca w tym domku az nadto na moje obecne potrzeby. Na poczatek planuje wykonczenie parteru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts