sarz 05.07.2001 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2001 Dzień dobry,bardzo proszę o poradę co mam zrobić, jeżeli zakupiona przeze mnie dachówka w 1996 roku odpryskuje. Znajomi mówią, że tak być nie powinno, że to z powodu margla i nasiąkania dachówki.Mam rachunki na "psującą się" dachówkę. Koszt był wysoki. Co dalej? 1. Jak rozpocząć reklamację?2. Co robić, gdy sprzedawca będzie się chciał "wykręcić"?3. Do kogo pisać o poradę? Dziękuję - MS[email protected] [ Ta Wiadomość była edytowana przez: sarz dnia 2001-07-05 22:57 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dar 26.07.2001 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2001 Ja mam podobny problem. Ostatnio pękła mi jedna z dachówek. Wchodząc na dach zauważyłem, że mam sporo dachówek pękniętych: w prawie wszystkich odpryskują dolne krawędzie. Jest tego dość sporo. Dachówki są cementowe. Ponieważ producent dał 25-letnią gwarancję, a dach ma dopiero 2 lata, zgłosiłem swoje wątpliwości do firmy. Przedstawiciel przyjął zgłoszenie i obiecał przyjechać w tym tygodniu. Tydzień się kończy i narazie cisza... Ale przy okazji rozmowy z agentem firmy zaskoczyło mnie "samouwielbienie" swoich produktów: gość - nie widząc dachu na oczy - przez telefon obiecał przyjechać żeby "... przekonać mnie, że wszystko jest w porządku i nie ma powodu do obaw..." Ciekawe jak to się zakończy, może też będę potrzebował pomocy w sprawach reklamacji... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.08.2001 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2001 Czy mogę poznać nazwy producentów tych dachówek - w przyszłym roku będę kupował więc lepiej wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo 16.04.2002 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2002 Upłyneło już trochę czasu od waszych wypowiedzi, czy możecie przedstawić obecną sytuację dachówkowo-reklamacyjną i podać nazwy tych super dachówek ku przestrodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts