Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

reklamacja wadliwej dachówki

Recommended Posts

Dzień dobry,

bardzo proszę o poradę co mam zrobić, jeżeli zakupiona przeze mnie dachówka w 1996 roku odpryskuje. Znajomi mówią, że tak być nie powinno, że to z powodu margla i nasiąkania dachówki.

Mam rachunki na "psującą się" dachówkę. Koszt był wysoki. Co dalej?

1. Jak rozpocząć reklamację?

2. Co robić, gdy sprzedawca będzie się chciał "wykręcić"?

3. Do kogo pisać o poradę?

Dziękuję

- MS

[email protected]

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: sarz dnia 2001-07-05 22:57 ]

• 3 weeks później...
Ja mam podobny problem. Ostatnio pękła mi jedna z dachówek. Wchodząc na dach zauważyłem, że mam sporo dachówek pękniętych: w prawie wszystkich odpryskują dolne krawędzie. Jest tego dość sporo. Dachówki są cementowe. Ponieważ producent dał 25-letnią gwarancję, a dach ma dopiero 2 lata, zgłosiłem swoje wątpliwości do firmy. Przedstawiciel przyjął zgłoszenie i obiecał przyjechać w tym tygodniu. Tydzień się kończy i narazie cisza... Ale przy okazji rozmowy z agentem firmy zaskoczyło mnie "samouwielbienie" swoich produktów: gość - nie widząc dachu na oczy - przez telefon obiecał przyjechać żeby "... przekonać mnie, że wszystko jest w porządku i nie ma powodu do obaw..." Ciekawe jak to się zakończy, może też będę potrzebował pomocy w sprawach reklamacji... Pozdrawiam.

• 3 weeks później...
  • 8 months później...