Jacekde 07.07.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Mam pytanie do forumowiczów. Czym umyć szyby w oknach? Okna nowe, szyby są dziwnie tłuste od samego poczatku. Przy myciu zostaja takie smugi. Zwykłe środki do mycia okien nie pomagają. Jakich uzyć środków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 07.07.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Mr Musle zielony do szyb - pomoze na pewno jezeli nadal będa tłuste osady wcześniej przemyc Mr Musle pomarańczowy to tłustych powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.07.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 na koniec przetrzeć roztworem wody z octem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 07.07.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Dobry jest też płyn do mycia naczyń. W skrajnych przypadkach - pasta bhp do rąk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LamiaReno 07.07.2006 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 zwykły "skrzat" na początek a później płyn do mycia szyb. Kiedyś w czasach kryzysowych praktykowałam płyn do spryskiwaczy jako produkt zastępczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 07.07.2006 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 zwykły "skrzat" na początek = zwykły "CIF" na początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekde 07.07.2006 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Chodziło mi o tłuszcz na oknach dopiero co zamontowanych (fabryczny tłuszcz). Myłem już Ajaksem do okien i nic. Są smugi. I zona niepocieszona!!!! Jestem zdesperowany! Może istnieje jakiś środek specjalnie na pierwsze mycie dostarczany przez producentów okie. Czy nikt nie miał takich problemów?!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LamiaReno 07.07.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 zwykły "skrzat" na początek = zwykły "CIF" na początek są też "skrzaty" w postaci czystego płynu na powierzchnie tłuste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekde 08.07.2006 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Podciągam do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 08.07.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Umyj te okna, tak, jak myje się naczynia. Płyn do naczyń "rozkłada" tłuszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.07.2006 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Jak nic nie wypali to złap się za "domestosa", który żre i zabija. On poradzi, tylko trzeba uważać na łapy i oczy. Swoją drogą, oni to jakimś smarem do osi wypastowali? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 08.07.2006 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 zadnym smarem To zwylky tluszcz a po nalepkach czasem pozostaje klej Chyba ze mowimy o szybie "samoczyszczacej" jesli tak to juz zapomnij po tych eksperymentach z myciem ze ona w dalszym ciagu jest "samoczyszczaca" Bedzie jak sam szmate wezmiesz w dloni umyjesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 09.07.2006 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Problemu okien jeszcze nie przerabiałem tak dogłębnie. Są samooczyszczające się?! Kupić , wstawić i już?!!! Fajnie! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 11.07.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Usuwanie tłuszczu z trudnych przypadkach można zawsze próbować delikatnym roztworem ługu np.sodowego lub potasowego. Może być z dodatkiem detergentu. Metoda dość brutalna i inwazyjna. Koniecznie zrobić próbe i zobaczyć czy nie szkodzi wokół - rama, parapet itp. Na koniec obficie zmyć wodą. Są też preparaty do mycia szyb kominkowych (np. 5% roztwór etanoloaminy).Uwagi ostrożności jak wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts