fasola25 18.01.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 no rposze fasolka, trafilas na artystę;> a janek co? ale ktory janek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 18.01.2007 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 ten janek B. co mówiłam, że nam miał dom budować - fajny Janek co fajnie byduje, mówiliście, że go znacie. BTW.....musisz mi kiedys pokazac Waszą działeczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 18.01.2007 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 ten janek B. co mówiłam, że nam miał dom budować - fajny Janek co fajnie byduje, mówiliście, że go znacie. BTW.....musisz mi kiedys pokazac Waszą działeczkę tak sie pozniej domyslilam, ze to o tego janka chodzi w sumie to nawet jeszcze fizycznie w domu nie mamy naszego projektu (tylko elektronicznie ) ale na pewno do niego zadzwonie (masz moze jego nr tel?) chociaz wiem, ze pora jest juz b. pozna i czas to on pewnie bedzie mial ale w 2008 r a na dzialeczke oczywiscie zapraszam tylko moze jak pogoda pozwoli sama tam dawno nie bylam bo podobno straszne bloto ale jak zalpie lekki mroz to bedzie lepiej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 26.01.2007 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Hej My to sie tak zachodzimy etapami kolezanko Xena W zasadzie to powinnam cos tu poradzic jak piszesz w dzienniku, ale ja na temat okien juz mowic nie moge Mam wrecz alergie na nie. Boksujemy sie od miesiaca intensywnie myslac, przeszukujac oferty itd. Jak czytam Twoje zapytanie o kolory to jakbym czytała swoje. Jak wybralismy okna w okleinie drew to znowu nie moglismy dobrac do nich prowadnic bo nikt takich rolet nie robi. No chyba ze mówimy o złotym dębie, teraz to jakas plaga , ale dla mnie za ciemne, a na dodatek boje sie mieszac kilka odcieni drewna. Jak zaczelam mowic o szarych oknach mąz prawie wywiózł mnie do wariatkowa. No ale jutro jade ostatecznie podjac decyzje, a stanęło u mnie na: okna szare zew (RAL 7001) biel w srodku znalazłam rolety beclever gdzie prowadnice pomaluja mi w RAL 7001 a pancerz zrobie chyba , a raczej napewno w 9006. Małż tylko jeczy na brame ze 4,5 m szarej bramy to kosmos i chce zł dab (u tego producenta całkiem całkiem zywy kolor nie taki smutasny), moze i bym sie zgodzila gdyby napewno moja elewacja drewniana zgadzała sie z tym złotym debem na bramie. Pozdrawiam i zycze uporania sie z tematem okien brrrrrrr dobrze ze to juz za mna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 26.01.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 wlasnie zajrzalam sobie na stronke urzedowskiego z tych kolorkow najbardziej odpowiadalby mi D3 i D2 chociaz nie wiem czy nie za ciemnie troche ale b. zaciekawila mnie informacja o kuchni a raczej o 4 metrowej wyspie wklejaj szybko jakies rysunki strasznie ciekawa jestem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 28.01.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Siemanko! Przy okazji wspólnego spamowania w temacie dopłat do kredytów zrobiłem klik na Twój dziennik. Fajny domek, podoba mi się! Co ciekawe, Twoja kolorystyka jest/będzie myslę podobna do tej, co my planujemy. Wiec wciągam Ciebie na listę ulubionych i będę tu zagądał. Jeżeli wystająca część konstrukcji dachu będzie odsłonięta i pozostawisz naturalny kolor drewna, to ja stawiam na S3 Ja zrobiłem taki manewr. Połozyłem rozłożony próbnik kolorów, na sosnowe deski podłogi moich rodziców. Po kilku latach są one nieco ciemniejsze. W ten sposób wybralismy kolor i wzór okleiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 01.02.2007 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 hejka Ludki1. Malmuc - czyli okna będziesz miała szare z zewnątrz?http://www.aste.pl/index.php?branza=0&idn=2071 w takim RALu?fajny, a co do pancerza to wlasnie widzialam, ze robią w 9001. Mowisz oczywiscie o kszynkach typu Beclever?fajnosc. A drewno to czym będziesz paćkać?JA DALEJ NIE WIEMNajchętniej zrobiłabym białe/szare okna, elewację drewnianą do połowy (dolna połowa, kładziona poziomo) na gorze biały tynk.Ale kasafiskalna mi się włącza.....Drugim wyjściem jest więc zrobienie białego tynku na domu, teak/stara sosna/miod na oknach i dodatkach drewnianych STRASZNA DECYZJA PRZEDE MNĄ.... 2. Fasolka - jak widziałaś mam kuchnie połaczoną z salonem,w kuchni zrobie te swietliki (pożadam światła!), wtdy na tej ścianie mam miejsce na cały "regał kuchenny" wyspa wjechałaby z kuchni aż do tego pięknego słupa ....pewnie nie pamiętasz tego rozkładu ale zapraszam ponownie to Ci poplotkuje co i jak.To jest jedna z dwoch wersji wydarzen, ma jakies 75% powodzenia, gdyz pieknie otwiera mi przestrzeń, zapraszam do siebie.... 3.Marzin : dziękuju, tez go lubięno właśnie to S3 jade zaraz zobaczyc u kogoś - na real oknach....moi rodzice maja sosnę a la gierek przypalony kominkiem i wgnieciony pazurami Amika.... cykliniarki nie widziala ta sosna nigdy chyba więc moze byc kiepsko z kolorami..... Uo matko ale trudna decyzja.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 01.02.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 hejka Ludki 1. Malmuc - czyli okna będziesz miała szare z zewnątrz? http://www.aste.pl/index.php?branza=0&idn=2071 w takim RALu? fajny, a co do pancerza to wlasnie widzialam, ze robią w 9001. Mowisz oczywiscie o kszynkach typu Beclever? fajnosc. A drewno to czym będziesz paćkać? ANO TAK, tyle ze ten RAL 7001 na probnikach wyglada o wiele jasniej, a pancerz bedzie RAL 9006 . Drewno bede packac w kolorze złoty dąb bo małż już nie dał se wmowić szarej bramy . Musze tak zapackac drewno co by sie zgralo z bramą. Musze jeszcze drzwi poszukac w RAL 7001. Xena drewno na dole bedzie sie chyba gorzej sprawowac niz na górze, tzn tak patrzac na inne elewacje w drewnie to od dołu wygląda ono najgorzej. JA DALEJ NIE WIEM Najchętniej zrobiłabym białe/szare okna, elewację drewnianą do połowy (dolna połowa, kładziona poziomo) na gorze biały tynk. Ale kasafiskalna mi się włącza..... Drugim wyjściem jest więc zrobienie białego tynku na domu, teak/stara sosna/miod na oknach i dodatkach drewnianych to tez fajowa wersja, mnie sie podoba poszperam cos i podrzuce w ten desen Uo matko ale trudna decyzja.... Rozumim rozumim ja myslałam ze w koncu osiwieje, ale teraz podjelam decyzje i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 01.02.2007 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 no wiem, drewniana elewacja na parterze = klopoty w maintenansie.Wprawdzie moj parter zaczyna się na metrze, ale jednak jest to parter.Powiadasz, ze ta druga werjsa tez moze byc?Mam tu zdjęcie okien sluchaj S4, zywy pomarancz, ale zdjecie zrobione z ukrycia dla swoich potrzeb okiennych i niestety nie moge go wkleic....tez swietnie wyglada - bialo szary dom i zarowiaste pomaranczowe okna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 01.02.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witaj Xeno, poniedzialek minal (kolejny za pasem) a okna widze (czytam) - nie wybrane domyslac sie tylko moge ze to okropny dylemat i potezny stres - bo decyzja moze nie na cale zycie ale na spora jego czesc ja niestety do Urzedowskiego nie dojechalamw tym tygodniu, bo mi sie dziecie rozchorowalo (ROTAWIRUSY przeklete ) i nawet nie wiem kiedy mi sie uda z domu wyrwac jesli chodzi o elewacje to ja sklanialabym, sie do bialego tynku i drewnianych dodatkow gdzieniegdzie - pamietasz, jak ma wygladac nasza elewacja? moze u Ciebie tez by sie to sprawdzilo? trzymam kciuki w sprawie wyboru okien i pozdrawiam goraco ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 01.02.2007 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 jesli chodzi o elewacje to ja sklanialabym, sie do bialego tynku i drewnianych dodatkow gdzieniegdzie - pamietasz, jak ma wygladac nasza elewacja? moze u Ciebie tez by sie to sprawdzilo? fasolka ja nie wiem jaka miała byc Wasza elewacja - pokazuj szybko!:> a jakby tam wbrew wszytskiemu zrobic takie cos jak tytan z crh? http://www.crh-klinkier.pl/galeria.php i takie pomaranczowawe s3 urzędowskiego.... ja sie chyba tez zrotazwirusowałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 02.02.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 jesli chodzi o elewacje to ja sklanialabym, sie do bialego tynku i drewnianych dodatkow gdzieniegdzie - pamietasz, jak ma wygladac nasza elewacja? moze u Ciebie tez by sie to sprawdzilo? fasolka ja nie wiem jaka miała byc Wasza elewacja - pokazuj szybko!:> a jakby tam wbrew wszytskiemu zrobic takie cos jak tytan z crh? http://www.crh-klinkier.pl/galeria.php i takie pomaranczowawe s3 urzędowskiego.... ja sie chyba tez zrotazwirusowałam... to nasze elewacje: wejsciowa i boczna http://www.fasola25.republika.pl/wnetrza/domuratora/elewacje1.jpg ten płaski "ganek" i przód garazu beda oblozone jakims kamieniem, albo klinkierem w kolorze piaskowym poziome kreski miedzy oknami - tam ma byc drewno pozostala czesc elewacji to bialy tynk dach oczywiscie grafitowy a jesli chodzi o tytan, to rzeczywiscie jest ladny i do pomaranczowych okien na pewno by pasowal, ale wydaje mie sie ze zbyt wiele nie mogloby go byc na elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 02.02.2007 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 FAJNA:)a okna widzę fasolko ze dajesz szprosy?ja tez sie przez chwilke nad nimi zastanawialam....a ganki obłożone klinkierem czy płytką?bo płytki piaskowej nie widziałam....masz jakas na oku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 06.02.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Cześć xseniu, odkurzam stare wątki, do ktorych nie zaglądała wieki Czytam, ze masz problemmo z wybranie kolorystyki "na resztę życia " Widziałabym ten twój domek w układzie odwróconym, niż to co narysowałaś: http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/h/9/8/2/20017964_d.jpg to znaczy, na górze ( szczyt) deski, ułożone pionowo, a poniżej jasny tynk i okna w kolorze desek. Co do kolorów okien itp, to powinnas jeszcze dodac do tej układanki kolorystyke ogrodzenia, wszelkich pergoli i innych elementów ogrodowych i przemyślec to jako 1 wielką calość. Ponieważ podoba mi się wszystko, co jest jakies INNE, to wybrałabym taki kolor okien: http://urzedowski.pl/files/M7phpS314kx.jpg Do tego drewniana podbitka szczytu - ten sam kolor co okna, oraz sztachety w płocie-ten sam kolor + elementy ogrodowe - też ten kolor. Parapety, cokół, ściana przy wejściu oraz murki ogrodzenia - z ciemno-szarego klinkieru, a tynk jasno-szary. Wtedy będą 3 kolory: ciemno szary, jasno szary i mahoniowy (?) (modrzewiowe drewno pięknie się wybarwi pod wpływem machoniowej bejcy) Nie umiem tego skleic w calośc na rysunku - może zrobisz taka "wizualizację" z moją propozycją ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 06.02.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 właściwie, to jest meranti a nie mahoń, ma numer M7http://urzedowski.pl/files/M7phpS314kx.jpg do tego taki klinkier:http://www.crh-klinkier.pl/gfx/oferta/zima/potsdam.jpg i oczywiście jasno- szary tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 07.02.2007 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 czesc variuosko:>od paru dni niestety bladze w krainie goraczki 39 stopni jak z niej wyjde to narysuje to co napisalas ,zobaczymy jak wyjdzieboje sie tylko wygladu domu goralskiego bo on by tu zupenie nie pasowal....z kolorow sosny urzedowskiego wybralabym S1.postaram sie jutro dojsc do siebie i narysowac elewacje pozdroweczka wracam do krainy czarow marow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 08.02.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Xeniu, wracaj szybko do zdrowia! Zawsze podobał mi się ten domek ( z zewnątrz) - może coś zgapisz na swoją elewacje:http://www.dobredomy.pl/?id_project=74&infopage=3http://www.dobredomy.pl/images/046_02_w_b.jpghttp://www.dobredomy.pl/images/046_01_w_b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 08.02.2007 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 bardzo ladne a jak sadzisz jaki to kolor stolarki?mi to wyglada na zwykla sosne lub jesion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 08.02.2007 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Mnie sie bardzo podoba na drugim obrazku sa deski pomiedzy oknami, kiedys Xena pisalam Ci ze moze by tak wlasnie te dwa okienka od frontu zrobic. Tutaj nawet pasowalaby tez szara stolarka . Oj ja znowu o tym szarym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 08.02.2007 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 hejka dziewczynyDzisiaj jestem rzeska jak sarenka bo mam tylko 37.5ale postaram sie mowic z sensemFajna i widze chyba nie do konca droga ta elewacja=choc troche namieszane z tynkami/okladzinami i zastanawiam sie jak to teraz technicznie zrobic czyli polaczyc tynk i drewnoDruga sprawa to oknanie wiem jak to sie dzieje ale powiem krotko - oferta na okna plastikowe biale bez zadnej okleiny w moim przypadku jest o dokladnie 1256zl tansza w calosci od drewnianych. W przypadku chocby jednostronnej okleiny sa to te same ceny.Dlatego chyba kupie drewniaki.Mam do wyboru albo 6 kolorow sosny z Urzedasa albo cala palete sikkensa u PAna Sitaka http://www.sitak.com.pl - super ladne oknaW Urzedasie najbardziej podbny do tego ktory pokazujecie jest kolor S1 choc jest on w sumie dosc zólciutki szczegolnie w cieniu. pozostale kolory to wsciekly zolty i wsciekly pomaranczU Sitaka wynalazlam kolor pinia - jest to wlasciwie kolor deski sosnowej po prostu polakierownej. Nigdzie nie ma kolorow typu modrzew.W obu firmach moge kupic lakier do pomalowania deseczek na elewacji.U Sitaka jest jeszcze kolor stara sosna....(zolty ciemny) i sipo (wpadajacy w jasny pomarancz, troche czerwony.......)Jest tez tam kolor szary....ale producent nie wyraza sie dobrze o tej farbie w tym kolorze, odradza.Wnetrza w domu bede miala jasne. Jasne beda podlogi = jesion, klon kanadyjski itd. beda tez ciemne elementy jak grafitowa sciana kominkowa i wielka SZTRUKSOWA kanapa a wlasciwie dwie w kolorze czerwonym.Okna u mnie dominuja we wnetrzu = jest jedno wielkie patio i dwie witryny i wydaje mi sie ze wprowadzenie ciemnych okien albo mocno czerwonych na przyklad (choc te akurat sa fajne?) zaburzyloby mi wnetrze.(dla odmiany lazienke planuje grafitowa ciemna i drewno badi na podlodze:>) No i mamy babeczki wszystkie paramteryNAsuwa sie jedno pytanieMoze po prostu kupic BIALE?bedzie jasno i nie bedzie sie gryzlo..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts