fasola25 11.02.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 FAJNA:) a okna widzę fasolko ze dajesz szprosy? ja tez sie przez chwilke nad nimi zastanawialam.... a ganki obłożone klinkierem czy płytką? bo płytki piaskowej nie widziałam....masz jakas na oku? Witaj Xeno! okna nie beda ze szprosami, takie mialy być, ale juz dawno z tego zrezygnowaliśmy - zostało tak w projekcie. na ganek mam nadzieję przykleic plytkę, chyba gdzies taka widzialam, ale nie pamietam gdzie na pewno znajomi maja plyke piaskowa u siebie, musze zapytac co to jest pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 12.02.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Hej Xena No i jak tam? wrzuc no tu te palete kolorów Sitaka bo nie moge jej utrafic. Biale okna? od wew ok, ale od zew radze jakis kolorek, chociazby jakis jasny,ale kolorek. No ale to takie moje gadanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 12.02.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witajcie, Malmulc - wygląda na to, że w poszukiwaniu ulubionej szarości skrobię Ci po piętach! A ja tu do Xeny - z pytaniem, czy decyzja w sprawie okien już zapadła? Albowiem w tej sprawie ja przypominam psa goniącego swój własny ogon: szaro/drewniany wykonany z profili Shuco z domieszką sosny, maranti i aluminimum, obowiązkowo w okuciach Roto i dwustronną klamką w kolorze stary ale jary dąb bagienny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 12.02.2007 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 hej Laski nic nie zapadło.... zapadłam to ja i to na zdrowiu.....jak to się mówił pojawił się w życiu bonusik giftowy i własnie się dowiedziałam, że mam się powoli zaprzyjazniać ze szczykawką oraz igła na jakis czas i posiąść umiejętności narkomańskie czyli kłucie się. Co do okien jedno wiem - Urzedas poszedł w kąt samoistnie, bo nie miałam do niego głowy...a oferte miał do dzisiaj a dzisiaj własnie minęło 41minut temu na placu boju został bardzo uprzejmy Pan Sitak (kolory - http://www.sikkens.pl i tam szukaj cetol lazur nie moge jak na złośc tego znaleźć) albo MS okna kolor półszarypółbiały jk69 coś w tym jest ......"szaro/drewniany wykonany z profili Shuco z domieszką sosny, maranti i aluminimum, obowiązkowo w okuciach Roto i dwustronną klamką w kolorze stary ale jary dąb bagienny" : ja wprawdzie nie wiem jak wygląda dąb bagienny ale najchetniej kupie okna - drewniany teak koloru szarobiałojesionowego łącznie z kolorem SIPO ewentualnie białoszary plastik w kolorze ciemnoszarymlub jasnoszarym - co do klamek Boze jak wspaniale - wiem, ze chcę z przyciskiem, srebrne.... - co do rolet wiem , ze chcę Beclevery, pancerz na razie mi generalnie wisi.... - wkład trójszybowy MS z termowkładka do okien Sitaka nie wiem co jest cieplejsze czy plastiki czy drewniaki, kazdy mowi tylko o szybie.... -szyba P2 a najlepiej P4 a najlepiej , zeby szczekała i kopała prądem jak złodziej będzie się chciał włamać - okucia WK2, albo WK3 które i tak nic nie dają jak ktoś będzie bardzo zdeterminowany to tyle dylematów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 13.02.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Tiaaaaaaaaa Xena i jk69 jak miło dowiedzieć się, że nie tylko ja miałam jobla z oknami a już sie martwiłam że mnie czeka wariatkowo. Z rodzina to już nawet tego tematu nie poruszałam, do szału doprowadzało mnie to ich spojrzenie pełne politowania. No nic, nie jestem osamotniona, całe szczescie jest to forum i tu znajdę podobnie opętanych mi ludzi Cytat: "szaro/drewniany wykonany z profili Shuco z domieszką sosny, maranti i aluminimum, obowiązkowo w okuciach Roto i dwustronną klamką w kolorze stary ale jary dąb bagienny" nic dodac nic ująć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 13.02.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 w sprawie farbek to może o to chodzi: http://www.sikkens-deco.pl/NR/exeres/48A6B8F5-8EBD-41B9-8BF5-ED4E24139CF3.htm w sprawie strzykawek - wyrazy współczucia, ale może pomoże? w sprawie dylematów - nie jest łatwo... Wybieram się na kolejną wycieczkę okno-znawczą w towarzystwie męża, który ma tylko 5 no może 6 minut i w towarzystwie absolutnie bladego pojęcia : czego ja chcę, tak naprawdę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 13.02.2007 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 w sprawie farbek to może o to chodzi: http://www.sikkens-deco.pl/NR/exeres/48A6B8F5-8EBD-41B9-8BF5-ED4E24139CF3.htm w sprawie strzykawek - wyrazy współczucia, ale może pomoże? w sprawie dylematów - nie jest łatwo... Wybieram się na kolejną wycieczkę okno-znawczą w towarzystwie męża, który ma tylko 5 no może 6 minut i w towarzystwie absolutnie bladego pojęcia : czego ja chcę, tak naprawdę ... no własnie, laski drogie najbardziej rozczulają mnie męże. Idzie to to z Tobą, niby wie, ze chcesz kupić na ten przykład okno, ale nie zna całych zawiłości dylematów prawda.? Że kolor ładny na drewienku to ok, ale czy to będzie grało z kanapą jak się będzie wchodziło czy będzie raczej oko latało? No i jak to będzie wyglądać z tymi krzakami co chcesz je zasadzic po lewej? Beznadziejnie. Poza tym idziesz dajmy sobie przykład po płyte osb. Jest cała masa niebezpieczeństw jakie czyhaja przy zakupie takiej płyty! Trzeba umiejętnie wybierać - a tu felc za mały, a tu nie wiadomo czy z tej samej fabryki a wreszcie czy to ma byc na podkładkach z Obi za 39zeta czy z castoramy za 59? To wszystko wymaga jakiejś nadludzkiej siły ogarnięcia a nasze męże maja zawsze tylko 5 minut i co najgorsze zawsze spiorunują nam nasze wizje jakimś durnym szczegółem jak choćby brama w kolorze złoty dąb.....co nie?przy okazji pozdrawiam Męża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 15.02.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Uuuu, przeczytałam twój opis wizji wnetrza: szarości, czerwień i jasne drewno i nadal widze do tego wszystkiego okna ciemno-czerwone ( tu ukłon w stronę koloru meranti) i jasno szary tynk Białe- niby do wszystkiego pasują, ale: - działaja jak narkotyk na muchy z całej okolicy - zlatuje sie toto, obsiada okna i pozostawia na futrynach "urocze" czarne kropeczki ....... - do bialych okien fajnie wygląda ciemniejsza elewacja ( w zasadzie im ciemniejszy tynk tym droższy), albo ciemne akcenty typu parapety, cokoły. - białe okna niestety po jakims czasie żółkną ( lub szarzeją ) Co do "wspólnego" podejmowania decyzji, u mnie wczoraj odbyła sie walentynkowa awanturka na temat nowego obicia kanapy, zamówionego przeze mnie bez jakichkolwiek konsulatcji z malżonkiem .... Po sklepach chodze sama, decyduje sama, a mąz sie potem musi przyzwyczaić. No i czasami to "przyzwyczajanie sie" burzliwie odbywa. Drastyczne, ale skuteczne - awantury w sklepach, w czasie mojego długotrwałego zastanawiania się były gorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 20.02.2007 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 No i zdecydowałam, że plastików nie będzie.Te które oglądalam nie podobały się inwestorowi.I mam z głowy przynajmniej jedną decyzję:>zostały na placu boju drewniaki. W tym tygodniu zdecyduję kolor i które z nich.Poustawiałam tez meble w domu. Takie kartonowe wymiar 1:1 (ale sie ponaklejałam kartonów...). fajnie jest posiedzieć na swojje przyszłej kanapie i ustawić sobie puszke po piwie na przyszłym stoliku....i pogapic się w kominek..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 20.02.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 blizej, coraz blizej zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 20.02.2007 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 blizej, coraz blizej zakupu Malmuc wiem, ze mnie rozumiesz..... to jakaś okropna decyzja.....straszna...ale rzeczywiście coraz bliżej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 20.02.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 blizej, coraz blizej zakupu Malmuc wiem, ze mnie rozumiesz..... to jakaś okropna decyzja.....straszna...ale rzeczywiście coraz bliżej.... dlatego zaglądam czy masz już to za sobą i kibicuję Ci może po wyborze wątpliwości nie znikną, ale wiem że bedzie gites musi byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 21.02.2007 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Własnie jakis gnój o małej stopie odbitej w błocie obrobił mi budowę.Jestem tak wsciekla, ze dla jego własnego dobra niech tam nie wraca, poniewaz wyrwę mu te małe kończyny z pleców.........KRWI! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 21.02.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Xena, kurna przykro powiem Ci ze nigdy nie wiem jak na takie rzeczy reagowac, ale chyba nic nie napisze... bo by mnie z foruma wypisano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 21.02.2007 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Xena, kurna przykro powiem Ci ze nigdy nie wiem jak na takie rzeczy reagowac, ale chyba nic nie napisze... bo by mnie z foruma wypisano )(*&^%@!)_(*^%$#@!~)(*&^%$#@! dzięki :> współczuj lepiej jemu.... bo zdaje się, że wiem kto to jest.....bacznie przyglądajcie się robiącym u was ekipom! głupi debil zabrałmi przedłużacze,lampy i cos co najbardziej wskazuje na niego - półlitrowy podręczny ćpalnik czyli farbe do drewna w kolorze stara sosna..........teaka litrowego nie wziął bo chyba ciemne się gorzej ćpa inie mieści się w kieszeni.....porozwalał mi świeżo zrobione osb......oj zacznę hodować krokodyle w rowie no i czas wypuścic ptaszniki....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 21.02.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 jemu dla niego nie mam cienia wspolczucia nigdy ale to nigdy nie pogodze sie z takim stanem rzeczy i tez bym tepila jak tylko mozna !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 21.02.2007 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 ja tez nieale nogi mu z ..... powyrywama to boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 21.02.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 moze lepiej zostaw zniszczenie tych nog krokodylom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 21.02.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 to ja tez lepiej sie wypowiadac nie bede chcialabym jeszcze troszke na forum posiedziec a moze zacpa sie na amen i jednego gnoja mniej bedzie - wtedy moge sie do tej puszki dolozyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 05.03.2007 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 UWAGA ogłaszam , ze jest elewacja i jest kolor okien!wreszcie to urodziłam!okna irokoa elewacja bedzie do połowy CZERWONA RAL3002 a powyzej będzie deskowana poziomo kolor iroco dab lub teak (zależy od typu drewna)brrrrrrr wreszcie.............teraz na tapecie będzie kuchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts