Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DO TRZECH RAZY SZTUKA - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 425
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jakbym piła to bym sie upiła

że mam to za sobą

wrzucę Wam na razie tylko kawałek fotki z domu na którym się powzoruję, bo nie autoryzowałam fotek domu

jechałam sobie jechałam i nagle wypatrzyłam ten dom - ma wlasnie wszytsko tak jak mi sie jawiło w głowie

http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/i/8/9/4/22760534_d.jpg

jak zrobie jakies wizualki to powklejam

a drewno Zabciu robimy SAMI.

Inne propozycje były za 100zł/m2.(samo ułożenie)

więc będziemy to robić sami - na jednej ścianie południowej jako elewacja sucha, a na północnej będzie przybijane do "balkoniku"

nie chce wklejac fotek bo jeszcze jestem wk...na na złodzieji co mają internet :>

jakbym piła to bym sie upiła

że mam to za sobą

wrzucę Wam na razie tylko kawałek fotki z domu na którym się powzoruję, bo nie autoryzowałam fotek domu

jechałam sobie jechałam i nagle wypatrzyłam ten dom - ma wlasnie wszytsko tak jak mi sie jawiło w głowie

http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/i/8/9/4/22760534_d.jpg

jak zrobie jakies wizualki to powklejam

a drewno Zabciu robimy SAMI.

Inne propozycje były za 100zł/m2.(samo ułożenie)

więc będziemy to robić sami - na jednej ścianie południowej jako elewacja sucha, a na północnej będzie przybijane do "balkoniku"

rety, ale sie ciesze Xena, chyba wypije dzisiaj za te Twoje okna i deski i czerwoną elewacje :lol:

My tez bedziemy deseczki rzezbic :wink:

to ja zaproponuje zebysmy sobie nawzajem pomogli, my do was, a potem wy do nas :lol: .

Myslalam o takich czerwonych wstawkach u siebie tzn garaz i kolumny, Xena rób predziutko moze odgapie cosik :wink:

nie chce wklejac fotek bo jeszcze jestem wk...na na złodzieji co mają internet :>

a o co chodzi? co sie stało ? no własnie nie ma Twojego dziennika :roll:

wysłałam Ci na mejlu prywatne zdjecia szpiegowskie

piekny co nie?

w takim klimacie wlasnie będę szła, choć nie mam takiego kąta dachu ale będzie dopsz.

mam kawałki tego tynku, to drobiutki putz niedługo się dowiem co to za firma, ale to chybatynk silikatowy/silikonowy?

Pan Policjant zasugerował mi skasowanie dziennika

deseczki razem?nie ma sprawy mamy blisko o ile nie wyjade za praca do wawki.....(urwa urwa urwa)

pomogło mi bardzo to co wkleiła mi variousska!- tam sa instrukcje

i na tej stronie moco tez jest napisane co i jak....

nie ! no chyba dzis nie bedę spać :lol:

rety co to bedzie jak usiade do swojej elewacji :o

u mnie niby cała góra ma byc deska a dół tynk, ale można coś innego zakombinowac. Tylko deska i dwa kolorki to chyba za duzo kombinacji co?

Zdaje sie, ze wczoraj dostałam na skrzynke murtora zapytanie o moja działkę w Sw Kaśce. Znów wróciły wspomnienia :(

ble ble ble, nie ma co rozpaczac w Rybniku tez bedzie gites.

nie ! no chyba dzis nie bedę spać :lol:

rety co to bedzie jak usiade do swojej elewacji :o

u mnie niby cała góra ma byc deska a dół tynk, ale można coś innego zakombinowac. Tylko deska i dwa kolorki to chyba za duzo kombinacji co?

Zdaje sie, ze wczoraj dostałam na skrzynke murtora zapytanie o moja działkę w Sw Kaśce. Znów wróciły wspomnienia :(

ble ble ble, nie ma co rozpaczac w Rybniku tez bedzie gites.

kurna patrz tyle czasu szukałam takiej kolorystyki

płakałam ze chce zeby było chociaz troszke czerwonego

a wiesz na dodatek własnie sie dowiedzialam

ze ten dom zbudował architekt u ktorego bylam na parapetowie kiedys z 6 lat temu...a ja krąże jak głupia i robię fotki z samochodu..........

dom stoi we wrocku, na trasie mojej codziennej podróży ale w jakims 5tym rzędzie domów od ulicy.... nie wiem jak go wypatrzyłam, nie pytaj,to była intuicja

1. rybnik jest ok. wodzisław jest bardzo ok. moim zdaniem w ogóle śląsk jest ok.!kopsałam się swego czasu na śląsk,(miałam takiego szefa co o 9 rano mówił kopsnij się Kaśka do katowic i krakowa a po południu zrobimy bilans)

2. 192km maszyną samochodową do wrocka to bajeczka....(po cywilizowanych drogach)jakby co - więc czego tu żałować?

Nie pytaj sie mnie, bo nie wiem .... narazie usilnie nie szukam, ale musze zaczac sie rozgladac. Jak cos znajde to dam znac...

To na gorze to tapeta. A ta farba to moze byc ceramiczna... ale ceramiczna farbe trzeba wygrzewac na plytkach. Mozna tez poprobowac farbami do szkla, ale nie wiem jak sie zachowuja przy myciu... musiala bym sie cory zapytac.

UWAGA ogłaszam , ze jest elewacja i jest kolor okien!

wreszcie to urodziłam!

okna irokoa elewacja bedzie do połowy CZERWONA RAL3002 a powyzej będzie deskowana poziomo kolor iroco dab lub teak (zależy od typu drewna)

brrrrrrr wreszcie.............

teraz na tapecie będzie kuchnia.

gratuluje serdecznie :)

zapowiada sie super, ten kolor drewna szczegolnie

ja wstepnie ustalilam, ze wezmiemy kolor D3 Urzedowskiego, ale musze jakies okno w tym kolorze zobaczyc

i oczywiscie niecierpliwie czekam na ta Twoja kuchnie z 4 metrowa wyspa ...

fasolka z kuchni z wyspą 4m klopsik

wprawdzie Kamila tez bardzo namawia na takową

ale przytachałam sobie siedzonka do salonu, usiadłam w 15stu miejscach i jak nic wychodzi mi, że kuchnia musi się odgrodzić ścianką regipsową z drzwiami przesuwanymi

- w tej wersji siedziałabym na salonowej kanapie naprzeciwko wyspy z kuchenką oraz czajnika

a za pomoca tej niewielkiej w sumie przegrody i zmniejszając wyspę do 2.5m wszystko mi się rozjaśniło w salonie

przyjedź to wszystko Ci popokazuję co i jak....

a jak znajdę chwilkę to usiądę do programu jakiegoś kuchennego i ponaysowuję co i jak - obie wersje i sama ocenisz...

teraz musze zdecydowac tak

czy robic okna takie (z barierkami)

http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/i/3/5/6/22764610_d.jpg

czy takie (okna krótsze o jakies 50cm, przedłuzone wizualnie deseczkami)

http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/i/7/6/5/22764613_d.jpg

mnie się bardziej podobają te pierwsze a Wam?

Ps Zabciu

a Ty jakie chcesz deseczki na elewacje?

Bylas juz na stronie http://www.elewacje-drewniane.pl ?

teraz musze zdecydowac tak

czy robic okna takie (z barierkami)

http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/i/3/5/6/22764610_d.jpg

czy takie (okna krótsze o jakies 50cm, przedłuzone wizualnie deseczkami)

http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/i/7/6/5/22764613_d.jpg

mnie się bardziej podobają te pierwsze a Wam?

Ps Zabciu

a Ty jakie chcesz deseczki na elewacje?

Bylas juz na stronie http://www.elewacje-drewniane.pl ?

te drugie wygladaja b. ciekawie i zostaje miejsce na kaloryfer pod oknem :)

z doswiadczenia wiem, ze okna do samej podlogi, jesli nie maja sluzyc do wychopdzenia, srednio sie sprawdzaja, bo:

1. wcale nie daja wiecej swiatla

2. cholerne kaloryfery trzeba powiesic na scianie obok :(

tak, stalmont zrobił taki dom na terenie kiedys wojskowym - na partynicach - tam wlasnie widac na zywo jak to wygląda - bardzo ładne deseczki

a co do okien masz rację - własnie dlatego myslalam o tej wersji okna przedłużanego deseczkami- zeby miec jeszcze miejsce na kaloryfer.

ps. d3-ładny kolor, a jestes zdecydowana na 100%na urzędowskiego? mnie przestraszył ich czas realizacji.....