malmuc 06.03.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 zgadza siepierwsza wersja okien wyglada efektowniej, w drugiej nie ma problemu z powieszeniem kaloryferów pod oknemno chyba ze te okna wypadaja w pomieszczeniu z podłogówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 06.03.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 tak, stalmont zrobił taki dom na terenie kiedys wojskowym - na partynicach - tam wlasnie widac na zywo jak to wygląda - bardzo ładne deseczki a co do okien masz rację - własnie dlatego myslalam o tej wersji okna przedłużanego deseczkami- zeby miec jeszcze miejsce na kaloryfer. ps. d3-ładny kolor, a jestes zdecydowana na 100%na urzędowskiego? mnie przestraszył ich czas realizacji..... widzialam to wlasnie na budynku stalmontu i sie zakochalam, maja tam do tego kominy kwasowe - wyglada to cudnie (tez planujemy taki kwasowy komin) na urzedowskiego jestem zdecydowana, okna zamowimy jak nam tylko sciany postawia i bedzie mozna dokladnie zmierzyc otwory, a zamierzamy je wstawic po instalacjach i tynkowaniu, wiec mam nadzieje ze jakos damy rade a tak w ogole to jaki maja ten czas realizacji? - bo nie mam zielonego pojecia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 06.03.2007 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 pół roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 06.03.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 fasola nie boisz sie ze wyniosą wam druciki?ja chetnie wpuscilabyn pana prondowego od zaraz, ale czekam na okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 06.03.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 pół roku? pół roku???? chyba powariowali, no ale cóż, zdecydowani jestesmy.... jesli chodzi o odruciki, to rzeczywiscie jest to problem, ale balabym sie o okna mamy juz spore doswiadczenie z budowlancami roznej maści i jakoś w żadnen sposób nie jestem w stanie im zaufać nawet najlepiej zalepione okno uda im się zniszczyć, no i jeszcze to tynkowanie .... poza tym mamy opracowany patent "pilnowacza" budowlanego, gość po prostu mieszka na budowie, do tej pory to działało, chociaż wiem, ze czasy sie zmieniaja i zlodzieje sa bardziej perfidni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 06.03.2007 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 dawaj mi tu szczegóły pilnowacza na prv:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 07.03.2007 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 to bedzie jednak bardziej taki kolorhttp://www.bbc.co.uk/schools/gcsebitesize/design/images/dt_rm_teak.gifmoze byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 07.03.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 to bedzie jednak bardziej taki kolor http://www.bbc.co.uk/schools/gcsebitesize/design/images/dt_rm_teak.gif moze byc? dla mnie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 07.03.2007 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 jeszcze jednoproducent mnie oczywiscie namawia na merantipomijam o ile jets drozsze od sosny (niewiele)ale czy sosnowe okna sa takie zle w porownaniu do meranti? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 07.03.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Xeno - kolor jest piękny!jesli chodzi o sosne lub meranti to zupelnie sie na tym nie znam, ale, nie wiem dlaczego, chyba wybralabym meranti moze dlatego, ze nie lubilam kiedys tych starych sosnowych, powyginanych okien.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 08.03.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Dawno nie zaglądałam a tu sie tyle działo! Współczuję tego nieprzyjemnego zdarzenia, nie napisze co bym takiemu urwała, a tym bardziej wszelkim zwolennikom kupowania materiałów budowlanych bez faktury po okazyjnej cenie i z podejrzanego źródła ..................... Niestety, dopóki bedzie taki popyt, to i niestety takie rzeczy będą się działy i dotykały uczciwych i pracowitych ludzi który poświaecja calą energię i wszstkie pieniądze na wymarzony dom. Widze ze okna wybrane, a czerwień pojawi sie na elewacji - super.Ostatnio zainteresowały mnie tego typu elewacje- wykonywane na sucho bo z płyt cementowych mocowanych na stelażu.Tak sobie kombinuję: jakby zrobić stelaż ( z drewna lub profili stalowych), wypełnic go wełną, a z zewnątrz przymocowac drewno lub w innych miejscach te płyty cementowe.Wygląda to super, myśle że jest tez łatwe w montażu ( tylko jeszcze nie liczyłam ile bedzie kosztowac ......... ) Tu przykłady: http://www.euronit.pl/_img/realizacje/271_1.jpghttp://www.euronit.pl/_img/realizacje/304_1.jpghttp://www.euronit.pl/_img/realizacje/425_1.jpghttp://www.euronit.pl/_img/realizacje/437_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 08.03.2007 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 gdzie to mozna kupic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 09.03.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 gdzie to mozna kupic? http://www.euronit.pl/dystrybucja/?woj=dolnoslaskie&miejscowosc=Wroc%C5%82aw Tu są instrukcje montażu: http://www.euronit.pl/oferta/polyty_elewacyjne/instrukcja_krycia/?&os=0 Ale nie ma cennika tych płyt na stronie........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 15.03.2007 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 zostaje przy tynku do połowy czerwonymgórna połowa będzie drewienkiem, http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/i/2/3/3/22928129_d.jpg dzisiaj zrobiono ręcami równiez moimi 100m prądu....wytachałam jak stachanowiec ziemie, tony starej dachówki, palety, mam w oku glinę, kamienie oraz kawałek drzewa , ale jestem zbyt zmęczona żeby to wyciagać podłaczyłam prąd do płotu, bednarek, klamek, a nawet gwoździ....drżyjcie złodziejaszki....:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 15.03.2007 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 wyglada pieknie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 17.03.2007 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 zostaje przy tynku do połowy czerwonym górna połowa będzie drewienkiem, cieszem siem bardzo moze zawiazemy jakie club? jest tu na forum kilka drzewniano-tynkowych elewacji podłaczyłam prąd do płotu, bednarek, klamek, a nawet gwoździ....drżyjcie złodziejaszki....:> Xena podlacz tam mega prondzik, taki co to najgorsze bydle załatwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 17.03.2007 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 tak jest, a jaka nazwa i kto jest skarbnikiem? zabecalowałam ostatecznie za oknaIroko.teraz walćze z akcją poukładania prac budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 17.03.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Witaj Xeno, wracam do naszej ostatniej rozmowy nt ogrzewania podlogowego i drewna bylam dzisiaj na Tarbudzie znalazlam piekny parkiet dwuwarstwowy, akacja parzona byly i inne, rownież jasne ale najwazniejsze jest to ze nadaje sie on na ogrzewanie podlogowe! szybko sprawdzilam informacje na forum, szczegolnie posty Boorg'a i rzeczywiscie potwierdza sie ze parkiet dwuwarstwowy (finish parkiet) spokojnie mozna polozyc na podlogowce i, co rownie wazne, zamawia sie ten parkiet juz gotowy, olejowany lub lakierowany i po prostu sie go uklada i przykleja nie ma zadnego cyklinowania w domu, ani lakierowania / olejowania podloga jest juz gotowa warstwa drewna to jakies 6 mm, czyli w przyszlosci mozna cyklinowac zakochalam sie ponownie w drewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 17.03.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 tak jest, a jaka nazwa i kto jest skarbnikiem? kornik? ja siedze w tym zawodowo, ale mam dosyc chce byc jedynie czlonkiem o matko! zabecalowałam ostatecznie za okna Iroko. teraz walćze z akcją poukładania prac budowlanych gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 17.03.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Witaj Xeno, wracam do naszej ostatniej rozmowy nt ogrzewania podlogowego i drewna bylam dzisiaj na Tarbudzie znalazlam piekny parkiet dwuwarstwowy, akacja parzona byly i inne, rownież jasne ale najwazniejsze jest to ze nadaje sie on na ogrzewanie podlogowe! szybko sprawdzilam informacje na forum, szczegolnie posty Boorg'a i rzeczywiscie potwierdza sie ze parkiet dwuwarstwowy (finish parkiet) spokojnie mozna polozyc na podlogowce i, co rownie wazne, zamawia sie ten parkiet juz gotowy, olejowany lub lakierowany i po prostu sie go uklada i przykleja nie ma zadnego cyklinowania w domu, ani lakierowania / olejowania podloga jest juz gotowa warstwa drewna to jakies 6 mm, czyli w przyszlosci mozna cyklinowac zakochalam sie ponownie w drewnie Oj widze fasola ze musze sie do Ciebie zglosic na szkolenie wkurzyłam sie i na parterze klade podlogowke wszedzie poza salonem, ale nie chcialam az tyle terakoty i poprostu tam gdzie hce drewno bedzie drewno. Piszesz ze akacja, widzialam gdzies na forum piekna akacje, ile to cudenko moze kosztowac? I skoro poszperalas w tym temacie, zdradz prosze co jeszcze nadaje sie na podlogowke? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts