Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DO TRZECH RAZY SZTUKA - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 425
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

tak, stalmont zrobił taki dom na terenie kiedys wojskowym - na partynicach - tam wlasnie widac na zywo jak to wygląda - bardzo ładne deseczki

a co do okien masz rację - własnie dlatego myslalam o tej wersji okna przedłużanego deseczkami- zeby miec jeszcze miejsce na kaloryfer.

ps. d3-ładny kolor, a jestes zdecydowana na 100%na urzędowskiego? mnie przestraszył ich czas realizacji.....

:D widzialam to wlasnie na budynku stalmontu i sie zakochalam, maja tam do tego kominy kwasowe - wyglada to cudnie (tez planujemy taki kwasowy komin)

na urzedowskiego jestem zdecydowana, okna zamowimy jak nam tylko sciany postawia i bedzie mozna dokladnie zmierzyc otwory, a zamierzamy je wstawic po instalacjach i tynkowaniu, wiec mam nadzieje ze jakos damy rade

a tak w ogole to jaki maja ten czas realizacji? - bo nie mam zielonego pojecia

pozdrawiam

pół roku?

pół roku????

chyba powariowali, no ale cóż, zdecydowani jestesmy....

jesli chodzi o odruciki, to rzeczywiscie jest to problem, ale balabym sie o okna

mamy juz spore doswiadczenie z budowlancami roznej maści i jakoś w żadnen sposób nie jestem w stanie im zaufać :-?

nawet najlepiej zalepione okno uda im się zniszczyć, no i jeszcze to tynkowanie ....

poza tym mamy opracowany patent "pilnowacza" budowlanego, gość po prostu mieszka na budowie, do tej pory to działało, chociaż wiem, ze czasy sie zmieniaja i zlodzieje sa bardziej perfidni

Dawno nie zaglądałam a tu sie tyle działo!

Współczuję tego nieprzyjemnego zdarzenia, nie napisze co bym takiemu urwała, a tym bardziej wszelkim zwolennikom kupowania materiałów budowlanych bez faktury po okazyjnej cenie i z podejrzanego źródła .....................

Niestety, dopóki bedzie taki popyt, to i niestety takie rzeczy będą się działy i dotykały uczciwych i pracowitych ludzi który poświaecja calą energię i wszstkie pieniądze na wymarzony dom.

Widze ze okna wybrane, a czerwień pojawi sie na elewacji - super.

Ostatnio zainteresowały mnie tego typu elewacje- wykonywane na sucho bo z płyt cementowych mocowanych na stelażu.

Tak sobie kombinuję: jakby zrobić stelaż ( z drewna lub profili stalowych), wypełnic go wełną, a z zewnątrz przymocowac drewno lub w innych miejscach te płyty cementowe.

Wygląda to super, myśle że jest tez łatwe w montażu ( tylko jeszcze nie liczyłam ile bedzie kosztowac ......... )

Tu przykłady:

http://www.euronit.pl/_img/realizacje/271_1.jpg

http://www.euronit.pl/_img/realizacje/304_1.jpg

http://www.euronit.pl/_img/realizacje/425_1.jpg

http://www.euronit.pl/_img/realizacje/437_1.jpg

zostaje przy tynku do połowy czerwonym

górna połowa będzie drewienkiem,

http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/i/2/3/3/22928129_d.jpg

dzisiaj zrobiono ręcami równiez moimi 100m prądu....wytachałam jak stachanowiec ziemie, tony starej dachówki, palety, mam w oku glinę, kamienie oraz kawałek drzewa , ale jestem zbyt zmęczona żeby to wyciagać

podłaczyłam prąd do płotu, bednarek, klamek, a nawet gwoździ....drżyjcie złodziejaszki....:>

zostaje przy tynku do połowy czerwonym

górna połowa będzie drewienkiem,

cieszem siem bardzo

moze zawiazemy jakie club? :lol:

jest tu na forum kilka drzewniano-tynkowych elewacji :wink:

podłaczyłam prąd do płotu, bednarek, klamek, a nawet gwoździ....drżyjcie złodziejaszki....:>

Xena podlacz tam mega prondzik, taki co to najgorsze bydle załatwi 8)

Witaj Xeno,

wracam do naszej ostatniej rozmowy nt ogrzewania podlogowego i drewna

bylam dzisiaj na Tarbudzie

znalazlam piekny parkiet dwuwarstwowy, akacja parzona

byly i inne, rownież jasne

ale najwazniejsze jest to ze nadaje sie on na ogrzewanie podlogowe!

szybko sprawdzilam informacje na forum, szczegolnie posty Boorg'a

i rzeczywiscie potwierdza sie ze parkiet dwuwarstwowy (finish parkiet) spokojnie mozna polozyc na podlogowce

i, co rownie wazne, zamawia sie ten parkiet juz gotowy, olejowany lub lakierowany i po prostu sie go uklada i przykleja

nie ma zadnego cyklinowania w domu, ani lakierowania / olejowania

podloga jest juz gotowa

warstwa drewna to jakies 6 mm, czyli w przyszlosci mozna cyklinowac

zakochalam sie ponownie w drewnie :D

Witaj Xeno,

wracam do naszej ostatniej rozmowy nt ogrzewania podlogowego i drewna

bylam dzisiaj na Tarbudzie

znalazlam piekny parkiet dwuwarstwowy, akacja parzona

byly i inne, rownież jasne

ale najwazniejsze jest to ze nadaje sie on na ogrzewanie podlogowe!

szybko sprawdzilam informacje na forum, szczegolnie posty Boorg'a

i rzeczywiscie potwierdza sie ze parkiet dwuwarstwowy (finish parkiet) spokojnie mozna polozyc na podlogowce

i, co rownie wazne, zamawia sie ten parkiet juz gotowy, olejowany lub lakierowany i po prostu sie go uklada i przykleja

nie ma zadnego cyklinowania w domu, ani lakierowania / olejowania

podloga jest juz gotowa

warstwa drewna to jakies 6 mm, czyli w przyszlosci mozna cyklinowac

zakochalam sie ponownie w drewnie :D

Oj widze fasola ze musze sie do Ciebie zglosic na szkolenie :wink:

wkurzyłam sie i na parterze klade podlogowke wszedzie poza salonem, ale nie chcialam az tyle terakoty i poprostu tam gdzie hce drewno bedzie drewno. Piszesz ze akacja, widzialam gdzies na forum piekna akacje, ile to cudenko moze kosztowac? I skoro poszperalas w tym temacie, zdradz prosze co jeszcze nadaje sie na podlogowke?

Pozdrawiam