Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DO TRZECH RAZY SZTUKA - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 425
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No wiec kolejno:

- jesion kosztuje od 80 do 135 zł za mkw - cena chyba calkiem calkiem, biorac pod uwage fakt, ze tylko trzeba go przykleić

cena jest uzalezniona od wielkosci klepek, ewentualnego "parzenia" - parzony jesion wyglada cudnie !

ceny na akakcje nie mam, ale mozna zadzwonic do firmy i zrobią - czas oczekiwania do 4 miesiecy!

- ale np jatoba kosztuje 135-156 zl/mkw

marbau 140-162 zl/mkw

doussie (moje ulubione) 170 zl/mkw

badi 120-142 zł za mkw

namiary na firme: "WICHSOL-PARKIET", H.i R. Wichłacz Sp. j.

pl Św Macieja 13-15, Wrocław, tel 071/3721813

a jesli chodzi generalnie o podlogowke to jest tak - jesli mialoby to byc lite drewno to musi ono spelniac 3 warunki

1. stabilnosc - im wieksza tym lepiej i tutaj najlepsze sa marbau teak i doussie

2. jak najmniejsze kawalki - najlepiej przemyslowka,

3. lepiej olej niz lakier

ale przy wyborze parkietu dwuwarstwowego - moze to bbyc kazde inne drewno i w wiekszych kawalkach, choc maksymalnie 49x7 cm i najlepiej jak najciensze, tak do 15 mm - taki parkiet bedzie lepiej znosil ogrzewanie podlogowe niz lite drewno

najlepiej zniesie to parkiet 3-warstwowy - deska barlinecka, panele Karsh i tym podobne - ale cena jest zabojcza i ewentualne mozliwosci naprawy duzo gorsze

sama nie jestem taka madra - wszystko wiem z forum :)

a na koniec maly rarytas - tez z targow - THERMO-DREWWNO - wyglada świetnie, robia je w roznej postaci i na podlogi i na elewacje ! niestety cey nie znam, trzeba zadzwonić

poogladajcie http://www.thermo-drewno.pl

uff to na razie tyle - ja juz zdecydowalam bedzie drewno na pewno :)

a po ile mieli te deski?

ja chce jesion

ja tez chce,

ale slysze ze bardzo ciezko jest dostac dobry jesion, albo raczej dobry jesion w dobrej cenie

z reguły wylaza na nm jakies plamy, przebarwienia :o

ja mam jesion w tej chwili i nie moge na niego narzekac

ma juz 14 lat, 7 lat temu byl cyklinowany

nic go nie rusza, zadne plamy nie wychodza

nasza młoda jezdzi po nim rowerkiem, rzuca wszystkim i jest chyba ok

ale nie lubie tego koloru - jesuion jest bardzo "maziaty" i nie jednolity, poza tym jak dla mnie jest zbyt zolty

chociaz ten parzony na targach wygladal super

wracam z targów

ulalal jakie ceny

ale pooglądac hobbystycznie mozna.

najbardziej podpobały mi się podłogi Marchewki.Pani Marchewka pół roku temu mi wspomniała, ze mają piękne podłogi ale one....naprawdę sa piękne......tylko ta cena...ale pomarzyć zawsze można:>

o podlogach marchewki nawet nie pisalam, bo ich cena powala.....

no dziewczyny natsąpił zwrot w mojej inwestycji

wczoraj utwardziłam własnoręcznie drogę którą poszarpalismy z elektrykiem (w sensie zrobiło sie naraz miliard dziur)

oczyściłam, odrdzewiłam i pomalowałam bramę oraz furtkę , którą będę miała tymczasowo

załatałam dziurę w siatce,którą uprzejmie złodziejaszkowie weszli na moją działkę (tylko dlaczego jednocześnie zniszczyli mi 60mb własnoręcznie założonej i naciagniętej siatki....)

zaizolowałam i podłączyłam kozę , napaliłam w niej! (pierwszy dym z mojego komina:> - cug jest extra), posprzątałam na działce i dzisiaj czuję jeden wielki zakwas...idę się zasaunować, w końcu wiosna idzie

marzin nie od tego pana:>

od innego pana

:>

malmuc okna dopiero będą. nie mogę mówić jaki etap prac bo pan policjant mi nie pozwala

ale powiem tak

dowiedziałam sie wczroaj jaką koncepcję domu ma nasza architekt

dlatego musze oddać trzy okna 60x60...normalnie w tej firmie okiennej mnie zabija, moja kukła wisi już napewno nad kuchnką gazową....jesli założa mi te okna porządnie to przysięgam, że nieraz padnie tu nad nimi zachwyt, ze tyle wytrzymali

aha i dodam, że odnalazłam miejsce przejsćia złodzieji, a właściwie geodeta je znalazł przez przypadek

zniszczyli mi gnojki drut napinający który sama własnoręcznie naciągałam z trudnem (60mb) wtedy jeszcze nie wiedziałam, ze drut sie przytyka do siatki porpostu dowiązuje więc jak ostatni matołek przetykałam 60mb w co drugie oczko

tyle mojej pracy

a te ciecie to zniszczyły dla dwóch starych przedłużaczy....

aha no i właśnie kompletuję dokumentację do kredytu......znowu będę miała kreskę w banku i to najgorszym jaki znam - pkobp.....