Xena z Xsary 17.03.2007 23:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 a po ile mieli te deski?ja chce jesion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 18.03.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 a po ile mieli te deski? ja chce jesion ja tez chce, ale slysze ze bardzo ciezko jest dostac dobry jesion, albo raczej dobry jesion w dobrej cenie z reguły wylaza na nm jakies plamy, przebarwienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 18.03.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 No wiec kolejno: - jesion kosztuje od 80 do 135 zł za mkw - cena chyba calkiem calkiem, biorac pod uwage fakt, ze tylko trzeba go przykleić cena jest uzalezniona od wielkosci klepek, ewentualnego "parzenia" - parzony jesion wyglada cudnie ! ceny na akakcje nie mam, ale mozna zadzwonic do firmy i zrobią - czas oczekiwania do 4 miesiecy! - ale np jatoba kosztuje 135-156 zl/mkw marbau 140-162 zl/mkw doussie (moje ulubione) 170 zl/mkw badi 120-142 zł za mkw namiary na firme: "WICHSOL-PARKIET", H.i R. Wichłacz Sp. j. pl Św Macieja 13-15, Wrocław, tel 071/3721813 a jesli chodzi generalnie o podlogowke to jest tak - jesli mialoby to byc lite drewno to musi ono spelniac 3 warunki 1. stabilnosc - im wieksza tym lepiej i tutaj najlepsze sa marbau teak i doussie 2. jak najmniejsze kawalki - najlepiej przemyslowka, 3. lepiej olej niz lakier ale przy wyborze parkietu dwuwarstwowego - moze to bbyc kazde inne drewno i w wiekszych kawalkach, choc maksymalnie 49x7 cm i najlepiej jak najciensze, tak do 15 mm - taki parkiet bedzie lepiej znosil ogrzewanie podlogowe niz lite drewno najlepiej zniesie to parkiet 3-warstwowy - deska barlinecka, panele Karsh i tym podobne - ale cena jest zabojcza i ewentualne mozliwosci naprawy duzo gorsze sama nie jestem taka madra - wszystko wiem z forum a na koniec maly rarytas - tez z targow - THERMO-DREWWNO - wyglada świetnie, robia je w roznej postaci i na podlogi i na elewacje ! niestety cey nie znam, trzeba zadzwonić poogladajcie http://www.thermo-drewno.pl uff to na razie tyle - ja juz zdecydowalam bedzie drewno na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 18.03.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 a po ile mieli te deski? ja chce jesion ja tez chce, ale slysze ze bardzo ciezko jest dostac dobry jesion, albo raczej dobry jesion w dobrej cenie z reguły wylaza na nm jakies plamy, przebarwienia ja mam jesion w tej chwili i nie moge na niego narzekac ma juz 14 lat, 7 lat temu byl cyklinowany nic go nie rusza, zadne plamy nie wychodza nasza młoda jezdzi po nim rowerkiem, rzuca wszystkim i jest chyba ok ale nie lubie tego koloru - jesuion jest bardzo "maziaty" i nie jednolity, poza tym jak dla mnie jest zbyt zolty chociaz ten parzony na targach wygladal super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 18.03.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 i jeszcze na temat kotlow gazowych, o ktorych rozmawialysmyw kwietniowym muratorze jest porownanie kotlow kondensacyjnych ze zwyklymi - warto poczytac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 18.03.2007 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 mi sie wlasnie podoba jesion, klon, brzoza, ja musze miec jasno lubie jasne podłogi - ale gdybym brała ciemna to podoba mi się teak, badi, padouk.Kotły gazowe - rozglądam się własnie w cenach innych kotłów (innych firm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 18.03.2007 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 wracam z targówulalal jakie cenyale pooglądac hobbystycznie mozna.najbardziej podpobały mi się podłogi Marchewki.Pani Marchewka pół roku temu mi wspomniała, ze mają piękne podłogi ale one....naprawdę sa piękne......tylko ta cena...ale pomarzyć zawsze można:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 18.03.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 wracam z targów ulalal jakie ceny ale pooglądac hobbystycznie mozna. najbardziej podpobały mi się podłogi Marchewki.Pani Marchewka pół roku temu mi wspomniała, ze mają piękne podłogi ale one....naprawdę sa piękne......tylko ta cena...ale pomarzyć zawsze można:> o podlogach marchewki nawet nie pisalam, bo ich cena powala..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 18.03.2007 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 ale pomarzyć zawsze mozna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 25.03.2007 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 no dziewczyny natsąpił zwrot w mojej inwestycjiwczoraj utwardziłam własnoręcznie drogę którą poszarpalismy z elektrykiem (w sensie zrobiło sie naraz miliard dziur)oczyściłam, odrdzewiłam i pomalowałam bramę oraz furtkę , którą będę miała tymczasowo załatałam dziurę w siatce,którą uprzejmie złodziejaszkowie weszli na moją działkę (tylko dlaczego jednocześnie zniszczyli mi 60mb własnoręcznie założonej i naciagniętej siatki....)zaizolowałam i podłączyłam kozę , napaliłam w niej! (pierwszy dym z mojego komina:> - cug jest extra), posprzątałam na działce i dzisiaj czuję jeden wielki zakwas...idę się zasaunować, w końcu wiosna idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 25.03.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Cześć, zakręciłem się tu u Ciebie przy okazji spotkania w kredytach. Jako że wałkuję też ten temat: UWAGA ogłaszam , ze jest elewacja i jest kolor okien! wreszcie to urodziłam! okna iroko chciałem zapytać, czy chodzi o okna od tego kolesia? http://www.iroko.pl/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 26.03.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 no wlasnie, wiosna przyszla mocy przybywaj! Xena kiedy okienka i w ogole jak tam harmonogram prac albo kiedy parapetówa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 26.03.2007 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 marzin nie od tego pana:>od innego pana:> malmuc okna dopiero będą. nie mogę mówić jaki etap prac bo pan policjant mi nie pozwalaale powiem takdowiedziałam sie wczroaj jaką koncepcję domu ma nasza architektdlatego musze oddać trzy okna 60x60...normalnie w tej firmie okiennej mnie zabija, moja kukła wisi już napewno nad kuchnką gazową....jesli założa mi te okna porządnie to przysięgam, że nieraz padnie tu nad nimi zachwyt, ze tyle wytrzymaliaha i dodam, że odnalazłam miejsce przejsćia złodzieji, a właściwie geodeta je znalazł przez przypadekzniszczyli mi gnojki drut napinający który sama własnoręcznie naciągałam z trudnem (60mb) wtedy jeszcze nie wiedziałam, ze drut sie przytyka do siatki porpostu dowiązuje więc jak ostatni matołek przetykałam 60mb w co drugie oczkotyle mojej pracya te ciecie to zniszczyły dla dwóch starych przedłużaczy.... aha no i właśnie kompletuję dokumentację do kredytu......znowu będę miała kreskę w banku i to najgorszym jaki znam - pkobp..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 26.03.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 hej! Xena te zgrabne butki w awatarku to Twoje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 26.03.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 marzin nie od tego pana:> od innego pana :> No to się wiele dowiedziałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 27.03.2007 05:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 malmuc zgrabne? moim zdaniem ortopeda tu załamuje ręce:>marzin kupiłam okna w małej opolskiej firmie http://www.nieswiec.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 27.03.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 marzin kupiłam okna w małej opolskiej firmie http://www.nieswiec.pl Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 27.03.2007 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 jak przywiozą i zamontują to powiem coś o jakości:) na razie wszystko gra i bucy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMI1975 03.04.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 xena, jak mozna zobaczyc foty twojego domu? Probowalem cos obejrzec w dzienniku ale wszystkie posty skasowane. No chyba, ze cos zle sparawdzilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 03.04.2007 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 hej tomi, pewnie , ze tak, daj mejla, posty pokasowane, bo miałam włam i kazali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts