Żelka 19.07.2006 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Bardzo ladny projekt. Trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 20.07.2006 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 witam no to się zaczyna ! trzymam kciuki za wytrwałość .....i lepszą mobilizację Koparkowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 21.07.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Xena, to było piękne. Dzięki. PS. Znowu nie ma smila - Uśmiech do łez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 21.07.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 piękne klimaty budowlane...piękne... uśmiałam się szczególnie z TPSA....ale Tobie pewnie nie było do śmiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 22.07.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 ja to czytam, to juz sie boje zobaczymy co nas czeka .... ale przynajmniej wesolo jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 23.07.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 ponieważ łopatę wbijamy 15 lipca to tak sobie siedzę i mieszam w wizualizacjach tak sobie kombinuje łazienkę... http://kkatarzyna.photosite.com/~photos/tn/2082382_348.ts1150988204372.jpg http://kkatarzyna.photosite.com/~photos/tn/2082382_348.ts1150988204372.jpg http://kkatarzyna.photosite.com/~photos/tn/2082379_348.ts1150988194854.jpg http://kkatarzyna.photosite.com/~photos/tn/2082385_348.ts1150988208393.jpg http://kkatarzyna.photosite.com/~photos/tn/2082375_348.ts1150988184882.jpg http://kkatarzyna.photosite.com/~photos/tn/2082609_348.ts1150989166644.jpg Droga Xeno! W jakim programie robiłaś te wizualizacje? Skad go wziąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 23.07.2006 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 dziendybrytakie wizualizacje mozna zrobic na przyklad w 3dmaxie.Zeby go miec nalezy legalnie kupic ten program, ale chyba bardziej radze udac sie do miejsca gdzie moga go miec na przyklad dla studentów, itd.Cena programu moze Cię zmrozić.Mozna tez wykorzystac acada3D.a mozna zaplacic grafikowi - mam znajomego grafika, ktory takie wizualizacje za pieniadze robi.pozdrawiam wszystkich i dzięki za kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 23.07.2006 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Miły, ładny domek się szykuje. Żeby takich było więcej dookoła.Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 24.07.2006 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 24.07.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 To wygląda z daleka wcale nie jak dren poniemiecki, ino inne pamiątki takie od stanowiska artylerii, tfu. To na szczęście, albo psa urok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 25.07.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 mam strszliwy dylemat. zrobic wiązary umozliwiające poddasze uzytkowe jakby co? czy zamknąc ten dach i nigdy tam nie wchodzic......różnica jest teraz jak to zwykle bywa ok.10000zł.... ja mimo wszystko zostawilabym sobie tzw furtke nigdy nie wiesz co Cie czeka na razie i tak nie bedziesz musiala ogrzewac dodatkowej powierzchni, ale szansa na jej wykorzystanie zawsze bedzie w przeciwnym razie juz nigdy nic nie da sie zrobic, no poza rozebraniem czesci domu oczywiscie ta roznica 10000 zl w przyszlosci moze okazac sie smieszna sumka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 25.07.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 mam strszliwy dylemat. zrobic wiązary umozliwiające poddasze uzytkowe jakby co? czy zamknąc ten dach i nigdy tam nie wchodzic......różnica jest teraz jak to zwykle bywa ok.10000zł.... A dlaczego nie podwyższysz sobie parteru (np. chociaż w pokoju dziennym)? Twój dach dobrze się do tego nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 26.07.2006 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Misiu Uszatku podwyższę sobie parter- szczegolnie wlasnie w salonie - planuje wiązary nozycowe.Ale czy Tobie chodziło o zaadoptowanie poddasza czy o wyższy parter? (bedzie standardowo 2,80)pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 26.07.2006 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Bardzo mi sie podoba twój projekt domku - ja tez jestem za parterówkami - bliżej "natury" i nie trzeba sie wspinac po schodach Planuje (w perspektywie najbliższej 5-latki) wybudowac podobny domek - a nawet baaaaaardzo podobny, tak wiec bede cie mocno dopingowac w twoim budowaniu. Moja opinia co to adaptacji poddasza: nie wiem, jak sobie wyliczyłas ze adaptacja poddasza bedzie kosztowac 10 tys, bo ja jak bym nie liczyła, to mi zawsze wychodziło o 100 tyś drożej niz sam parter (mówie tu o opcji "poddasze pod klucz" bo predzej czy pozniej te pieniadze trzeba bedzie wydac na wykonczenie) Moim zdaniem, to naprawde szkoda pakowac tyle kasy w strych który bedzie nie wiadomo komu i do czego potrzebny. Chyba ze bedziesz wynajmowac pokoje na poddaszu letnikom, robotnikom tymczasowym, teściowa sie do ciebie wprowadzi lub twoje dorosłe dzieci zechca z toba mieszkac ( to akurat czysta fikcja) Na przestroge poczytaj sobie artykuł: http://www.muratordom.pl/9086_9148.htm Opcja z dzwigarami jest najlepsza z możliwych w tym typie domu. Dzwigary można częsciowo odsłonić nad częscia dzienna (ale tu jest pułłapka- zwiakszamy kupaturę do ogrzewania = $) Co do dostępu do przestrzenie "strychowej", to warto zaprojektowac takie wyciagane schodki z ociepleniem (mam nadzieje ze wszyscy wiedza o co chodzi ) i w ten sposób moc w razie czego skontrolowac co sie dzieje pod dachem (z zycia wzięte: np jakas małą szczelinką wlecą sobie osy i uwiją gniazdko) Ponnaddto ta przestrzen możan wykorzystac na umieszczenie urządzen do wentylacji, do których musi byc dostęp w razie awarii. Ewentualani, pas dolny wiązara mozna osd strony stropu wzmocnic płytami osb i użytkowac to jako składzik (sanki, choinka, narty itp)- nie ma wtedy potrzeby podnoszenia ścianki kolankowaej, na czworaka smiało można smigac po podłodze z płyt osb między krzyzylacami wiązara - sprawdzone osobiscie. MaM NADZIEJE, ŻE ZBYTNIO NIE ZAMĘCZAM CIE MOIMI SUGESTIAMI ... JEŻELI TAK, TO DAJ ZNAC - PRZYWOŁAM SIE DO PORZĄDKU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 26.07.2006 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Bardzo mi sie podoba twój projekt domku - ja tez jestem za parterówkami - bliżej "natury" i nie trzeba sie wspinac po schodach Planuje (w perspektywie najbliższej 5-latki) wybudowac podobny domek - a nawet baaaaaardzo podobny, tak wiec bede cie mocno dopingowac w twoim budowaniu. Moja opinia co to adaptacji poddasza: nie wiem, jak sobie wyliczyłas ze adaptacja poddasza bedzie kosztowac 10 tys, bo ja jak bym nie liczyła, to mi zawsze wychodziło o 100 tyś drożej niz sam parter (mówie tu o opcji "poddasze pod klucz" bo predzej czy pozniej te pieniadze trzeba bedzie wydac na wykonczenie) Moim zdaniem, to naprawde szkoda pakowac tyle kasy w strych który bedzie nie wiadomo komu i do czego potrzebny. Chyba ze bedziesz wynajmowac pokoje na poddaszu letnikom, robotnikom tymczasowym, teściowa sie do ciebie wprowadzi lub twoje dorosłe dzieci zechca z toba mieszkac ( to akurat czysta fikcja) Na przestroge poczytaj sobie artykuł: http://www.muratordom.pl/9086_9148.htm Opcja z dzwigarami jest najlepsza z możliwych w tym typie domu. Dzwigary można częsciowo odsłonić nad częscia dzienna (ale tu jest pułłapka- zwiakszamy kupaturę do ogrzewania = $) Co do dostępu do przestrzenie "strychowej", to warto zaprojektowac takie wyciagane schodki z ociepleniem (mam nadzieje ze wszyscy wiedza o co chodzi ) i w ten sposób moc w razie czego skontrolowac co sie dzieje pod dachem (z zycia wzięte: np jakas małą szczelinką wlecą sobie osy i uwiją gniazdko) Ponnaddto ta przestrzen możan wykorzystac na umieszczenie urządzen do wentylacji, do których musi byc dostęp w razie awarii. Ewentualani, pas dolny wiązara mozna osd strony stropu wzmocnic płytami osb i użytkowac to jako składzik (sanki, choinka, narty itp)- nie ma wtedy potrzeby podnoszenia ścianki kolankowaej, na czworaka smiało można smigac po podłodze z płyt osb między krzyzylacami wiązara - sprawdzone osobiscie. MaM NADZIEJE, ŻE ZBYTNIO NIE ZAMĘCZAM CIE MOIMI SUGESTIAMI ... JEŻELI TAK, TO DAJ ZNAC - PRZYWOŁAM SIE DO PORZĄDKU PROSZĘ Cię nie przywołuj się do porządku! BardzoDZIEKUJĘ ZA RADY, NAPRAWDĘ, bardzo bardzo... Rozwinę sprawę wiązarową w dzienniku;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 27.07.2006 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Misiu Uszatku podwyższę sobie parter- szczegolnie wlasnie w salonie - planuje wiązary nozycowe. Ale czy Tobie chodziło o zaadoptowanie poddasza czy o wyższy parter? (bedzie standardowo 2,80) pozdrowka O to drugie - projekt sam się prosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 28.07.2006 04:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Misiu Uszatku podwyższę sobie parter- szczegolnie wlasnie w salonie - planuje wiązary nozycowe. Ale czy Tobie chodziło o zaadoptowanie poddasza czy o wyższy parter? (bedzie standardowo 2,80) pozdrowka O to drugie - projekt sam się prosi. Parter dostał od razu 2,80 na dzien dobry (bylo 2,60)....tzn,. co ja mowie parter....- tu jest tylko parter!Więc dom dostał od razu 2,80m.... Natomiast w innym wątku pisze o kompleksie salonowo kominkowojadalniowo kuchennym, ze będzie wyglądał mnie j więcej w tym kierunku (kąt dachu 30 stopni, od salonu po ociepleniu w najwyzym punkcie 1.60m i kąt 15 stopni) http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/f/5/6/3/17372344_d.jpg http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/f/7/6/2/17372353_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 28.07.2006 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Xena! Wygląda to cuuudnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 28.07.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Popieram, popieram, popieram! To najlepsze, co można dostać z dwuspadowego dachu. Żadne tam poddasza użytkowe z pajęczynami po rogach i skosami, w które się wali głową. Takie wnętrze ma jeszcze ten plus, że można je pokierować w różne stylistycznie strony z równie dobrym efektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 29.07.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Xena spójrz na ten domek:http://www.domiporta.pl/details,192,25005-EUR00002149.asp#bigpictureBardzo podobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts