Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DO TRZECH RAZY SZTUKA - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 425
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W Mokronosie Dolnym czy Górnym ? Tam mogę najszybciej zobaczyć. Potrzebuję 2400 sztuk :) na około 194 m2. Za podstawową mam cenę 5,32 zł/szt. netto, całość 17900 zł, ale to na razie pierwsza wycena. W sklepie internetowym znalazłam po 4,64 netto. Chcę zamówić we wrześniu. Jestem na takim etapie budowy jak Ty :) Masz już jakąś wycenę ? kiedy będziesz zamawiała ? i jaki kolor Domina? no i jaki masz cwany plan? Na dziś dość przesłuchania ;)

Witaj Xeno,

czy już wybrnęłaś z wykopu ???

Moge sobie wyobrazić jak to wygląda, bo jakies 2 lata temu miałam taki obrazek u sąsiada za płotem - dziura w ziemi zalana wodą, żeby było ciekawiej to sąsiad sie uparł na podpiwniczenie... ale wszystko zakończyło się pomyslnie, więc USZY DO GÓRY !

A teraz coś znacznie przyjemniejszego:

Drewniane żaluzje zewnętrzne, przesuwane na prowadnicach - ZDJĘCIA

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1331417#1331417

Pozdrawiam!

Witaj Xeno,

czy już wybrnęłaś z wykopu ???

Moge sobie wyobrazić jak to wygląda, bo jakies 2 lata temu miałam taki obrazek u sąsiada za płotem - dziura w ziemi zalana wodą, żeby było ciekawiej to sąsiad sie uparł na podpiwniczenie... ale wszystko zakończyło się pomyslnie, więc USZY DO GÓRY !

A teraz coś znacznie przyjemniejszego:

Drewniane żaluzje zewnętrzne, przesuwane na prowadnicach - ZDJĘCIA

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1331417#1331417

Pozdrawiam!

hej variuosss jest okropnie..........

co chwile sa jakies problemy , a prawda jesttaka ze wykonawca sobie leci w kuleczki.

miesiac czasu prawie bedzie a ławy niewylane

ale to podobno sie zmieni, cichosza na razie nie mowie nic.....

zaluzyjki ladne;)

przede wszystkich troche inne

co do wiazarow we wnetrzu ciagle sie zastanawiam.

takie chude patyczki te wiazary na tym zdjeciu nie sadzisz? mam mozliwosc w ogole nie pokazywania zadnych drewien, tylko odslonic jeden pas wiazara w salonie

Xeno, z wodą nie ma żartów, zwłaszcza kiedy chodzi o fundamenty. Jeżeli jest okropnie a wykonawca cię olewa to może to jest ten moment, żeby zaprosic na budowę inspektora nadzoru ???

Myślę, że na tym nie warto oszczędzać.

Z tego co obserwuję w mej pięknej branży, to wykonawcy nic sobie nie robią z gróźb inwestorów, ale za to panicznie boją sie inspektorów nadzoru.

Może u ciebie to poskutkuje!

Powodzenia i trzymam kciuki!!!

Jak się teraz tak zaczyna to potem może być już tylko lepiej. To pocieszające, nie? Domek jest fajowy, podoba mi się. Ciekawe co tak waniaje w tej glinie. Moja nie śmierdziała, chociaż też kawałek drenu nam się w wykopach znalazło. Ale to nie była matka. Myślisz, że to od matki tak śmierdzi? (nieźle to brzmi, he he....) :lol:

Ławy lałem w folię B20 + jakiś środek wodoszczelny dodali do betonu - na ławy kładziemy papę termozgrzewlną - sciany z bloczków od środka i zewnątrz dysperbitem akrylowym - na zewnątrz styropian 6mm, siatka, klej i jeszcze raz dysperbit i obsypujemy fundament piaskiem. a pod beton folia 2mm. A i beton lejemy B15 a nie chudziak podobno lepiej a cena niewiele większa - uf chyba wszystko :D

• 2 weeks później...