Xena z Xsary 11.10.2006 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Wybacz....wczoraj zrobili nam wiechę....takiej wiechy nie miał nikt, zamieszcze zdjęcia...rzezbiona piła z młotkiem.... ale teraz po głowie biega mi stado słoni w szpilkach.....rano tańczyły salsę, teraz juz tylko biegają.... w ta i spowrtoem..... a musiałam dzisiaj kupić rynny, klinkier, powymieniać pustaki kominowe na wentylacyjne (przy okazji BARDZO polecam producenta KOM-WENT...) a słonie tupały i tupały i tupią nadal.... 1. konstrukcja krokwiowo-kleszczowa 2. dźwigary kratowe nie wiem czym sie to rozni Pierwsza to więźba, druga to gotowa konstrukcja dachu Pierwsza powinna Cie kosztowac 9m3x550 (liczę że masz taniej drewno niż ja....) nawet pod dachówkę, drugą pod blachę powinna Cie kosztować około 6500zł brutto z montażem (ale tylko pod blachę!) Osobiscie radze wtym domu zrobic więxbę i kąt 25stopni jesli koniecznie nie chcesz gory, ale najlepiej 30stopni jesli zostawiasz sobie mozliwość stryszku kiedys może, albo chciałbyś odsłonić więźbe. ja jestem facetem, typowym wzrokowcem wiec wiem jedno - marzy mi sie salonik i sypialnia bez stropu - pomieszczenia wysokie od podlog po dach, wiec czy wybranie konstrukcji dachu bedzie mialo znaczenie ? z sypialnia to bym sie wahała.....z salonem to rewelacyjny pomysł....możę jutro uda mi sie zrobic zdjęcia, wczroaj niestety nie udało mi się dotrzeć na budowę przed zmierzchem,,,,,a po zmierzchu pojawiły sie słonie w szpilkach.... ps. nie mam zamiaru adaptowac poddasza - wlasnie dlatego szukalem parterowki - zero schodow a wizulanie czym mniejszy kat nachylenia dachu tym mi sie bardziej podoba No to jeśli tak to warto przemysleć kąt nachylenia 25 lub 30stopni + wiązary lub więxba pod gont, blachę. Pzdr. vib Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 18.10.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 XENO, GDZIE SIE PODZIEWASZ? w watku Grupy Wroclawskiej przeczytalam, ze juz kladziesz dachowke a w Twoim dzienniku cisza czekam na relacje i zdjecia oczywiscie najbardziej interesuje mnie wiezba - duzo slupow Ci wyszlo na poddaszu? pozdrawiam ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 18.10.2006 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 czesc Ola!Jakos nie mam weny.Koncze dach za 2 dni.....normalnie mam doła ,że mi taka ekipa wyjeżdza i znowu będe trafiac na matołów.... jakos bezpiecznie się czułam z dobrą ekipą....słupów wyszło mi 0.Najlepiej fasolka zapraszam na budowę.Zdjęcia wrzuce może jutro..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 18.10.2006 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Xena, foty koniecznie !!! aaa jeszcze chcialam zapytac, rozgladalas sie moze juz za roletami zewnetrznymi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 18.10.2006 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Xena, foty koniecznie !!! aaa jeszcze chcialam zapytac, rozgladalas sie moze juz za roletami zewnetrznymi ?? hej mohaq nie rozgladałam sie bo rolety robie sama własnymi ręcmi niestety nie wyszedł mi dom nowoczesny - domino była za droga a tegalit miał kosmiczny czas oczekiwania....... ale mam już wizję jak to ma wyglądać , żeby było dobrze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 18.10.2006 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 To jak juz zrobisz swoimi rencyma, to koniecznie sie pochwal ech, to czeka mnie lazenie po sklepach..... ale czesc juz mam odrzuconych hihi bo z miesiac temu wyslalam prosbe o wycene (ktora oczywiscie proponuja) i do tej pory nie dostalam odpowiedzi, czyli dla mnie sa straceni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 18.10.2006 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 a o jakich roletach mowisz?bo ja mialam gdzies w wycenie rolety z oknamiokna 15000 a rolety wbudowane w systemie beclever 5100...jakos siakoś taka w mojej ulubionej firmie okiennej powiedzieli mi ze rolety gdzies koło 5000 na caly dom a okiennice 10000.....tylko , ze musiałabym Ci rozpisac zestawienie stolarki..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 19.10.2006 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 aaaaa, to ja myslalam ze tez szukasz elewacyjnych albo natynkowych jak to sie niekiedy mowi... oooo cos takiego http://www.bojero.com.pl/g8.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 20.10.2006 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Xenno, na fotki czekamy Piszę w imieniu wszystkich "podglądaczy" twojego dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 21.10.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Bardzo ladnie wyszla ta dachowka nie musisz miec wcale dola ze to jednak nie domino, za troche czasu i tak nie bedziesz zwracac na nia uwagi obojetnie jaka by byla, czlowiek szybko sie przyzwyczaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 24.10.2006 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 no takjeszcze pewne prace dachowe trwają (w salonie będę miała czesciowo odłsonięty strop i okna połaciowe doświetlające pokoj i kuchnię), więc dam znać jak to wyszłozła jestem, bo mogłam swoje ph30 robić na zaprawę ciepłochronna i móc normalnie w tej chwili wykanczac przez zimę bez ocieplania....oj bardzo jestem zła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 24.10.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 hej hej Xeno! ciurkiem właśniem przeczytała, siem obśmiała z tych kabelków, z feng toitoia... ech, fajnie, ale mieć za sobą jeszcze fajniej więc trzymam kciukasy za powodzenie dalszego ciągu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 24.10.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 I co ... bedziesz ocieplac przed zima czy zrobisz przerwe do wiosny ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 25.10.2006 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 jeszcze nie wiem, za ok.2 tygodnie będę wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 25.10.2006 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 dziewczyny zadanie dla WasDzięki pomysłowości fasolki (dzięki dzięki!) juz wiem mniej więcej jak doświetlic mój salon i kuchnię (jednak pólnoc to był średni pomysł....)szukam zdjęć z pokazanym kawałkiem wieźby i swietlikami (połaciówkami max 66x118) tak jak ja to chcę zrobić - taką ściane światłaukazuje zdjecia gdzie mialby byc te połaciówki w ilości symetrycznejhttp://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/g/9/7/9/19176947_d.jpghttp://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/g/7/6/7/19177099_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 25.10.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Czy chodzi ci o coś takiego?? :http://www.velux.pl/VELUXCommon/Resources/cache/f02968a6-20ac-43b6-9b18-0f98bc601abc_katalog_zdjec_hol_4.jpghttp://www.velux.pl/VELUXCommon/Resources/cache/641e8a0f-3f6a-4ff9-9d9a-9af2575194bf_katalog_zdjec_hol_6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 25.10.2006 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 wiedziałam , ze na Ciebie można liczyc;)!blisko blisko,ale ja odsłonię z salonu tylko kawałek więźby do płatwi...reszta za płatwią będzie należała do strychu (kiedys może pokoju?)czyli jest to takie jakby tylko "wcięcie" - a odsłonięte by były tylko belki stropowe na króciutkim odcinkugdzieś to tu widziałam w zdjęciach - biały salon i tylko pokazany dosłownie kawałeczek więźby (w tym przypadku chyba wiązarów) i tam własnie wepchnięte świetliki....przypatrzcie się zdjęciom i napisom pieknym własnoręcznym - tam widać dokąd odsłonię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 25.10.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Proszę bardzo Można jeszcze dodać świetliki tunelowe: http://www.velux.pl/VELUXCommon/Resources/cache/98a29ccd-329a-48a0-862a-2a45bde66b4f_quality-design_238x300b.jpg http://www.velux.pl/VELUXCommon/Resources/cache/ee37ebe2-d099-47a6-9aa2-57188d78bc0c_swietlikgraf.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 25.10.2006 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 dzieki;)świetliki moge dac w łazience.....ale dalej szukam tego zdjęcia, normalny sufit (GK) i przy końcu sufitu nagle jest odsłonięty kawałek stropu drewnianego i są tam włsnie okna połaciowe (takie trójkąt jakby powstaje z którego jeden bok to dach z oknem, drugi to zabudowa płatwi a trzeci to jakby przedłużenie sufitu (i własnie to jest puste) czyli jakby tak nie dokończyc sufitu GK do ścian szczytowych tylko nagle nimi uciec w góre....jacie , nie wiem jak to wytłumaczyc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 25.10.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 jesli chodzi o te swietliki rurowe to jest to jest to b. fajna sprawa slyszalam tylko ze to strasznie drogie ustrojstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts