Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam,

sluchajcie mam moze troche glupi dylemat ale naprawde od jakiegos czasu nie wiem co mam robic... a wiem ze dluzej czekac i nic nie robic sie poprostu nie oplaca.

Mam 120 tys pln wolnych srodkow + powiedzmy drugie 120 tys pln mogie miec z taniej pozyczki z firmy. 240000pln i co moge z tym zrobic? Jak patrze na ceny i dostepnosc mieszkan w warszawie to mi rece opadaja. Dzialka i dom to niewatpliwie duuuze wyzwanie ale bardzo mnie to kusi...patrzac na ceny dzialek w okoilicy Wawy (moze nie budowlanych ale rolnych z bliska perspektywa odrolnienia) wydaje mi sie ze mozna by pomyslec nad zakupem. Powiedzmy za 120000pln kupic dzialke a za reszt srodkow + ewentualna pomoc rodzicow i innych kredytow rozpoczac budowe jakiegos domku???

Help - pomozcie, moze mieliscie podobne dylematy... w koncu nie bede mieszkac z rodzicami cale zycie!:)

https://forum.murator.pl/topic/57007-bardzo-wazny-dylemat-m-jak-mieszkanie-czy-d-jak-dzialka/

zdecydowanie bym się budowała....dla wygody i swobody zycia w domu, dla metrazu, dla działki-ogrodu, garażu....dla kosztów utrzymania i kosztów wybudowania (nie mając na mysli chacjend 300 metrowych) :wink: poprostu dla mnie sa argumenty same "za" :)
https://forum.murator.pl/topic/57007-bardzo-wazny-dylemat-m-jak-mieszkanie-czy-d-jak-dzialka/#findComment-1253948